Beställning gjord.

Gott & Blandat / Dahlia / Permalink / 3
Ikväll har jag suttit och beställt hem lite nya dahlior. Det blev tre helt nya sorter, Cafe au Lait Royal, Salvador och Ryan C och en sort jag redan har, Cafe au Lait. Sedan beställde jag hem fröer av Rosenskära Sweet dreams. De blommorna var så fina! Nu får vi hoppas att jag lyckas med dem, men några blommor borde det bli av 100 fröer 😁.
 
Cafe au Lait från förra året. 
 
Nu är jag verkligen sugen på att komma igång med allt. Lite tidigt kanske... Snart i varje fall, i februari, är det dags att plantera om alla pelargoner. Sakta men säkert drar odlingsåret igång. Så kul! Potatis ska vi sätta i år igen. Det är så gott med egenodlad potatis. Har ni något mer tips som jag kan odla utan tillgång till växthus? Mest spännande här hemma blir, var jag ska ha allt innan jag ska plantera ut blommorna. Ja, ja det löser sig. Det brukar det göra. 
 
Ha det fint!
 
Kram Malin💞
#1 - - Anita :

Åh, spännande!! Ja nu vill man börja fixa å dona inför våren!! :)

Svar: Ja, verkligen!😁
malinlorentzon.se

#2 - - Emelie:

Åh dahlior är så vackra! Jag verkar dock alltid ha otur med mina, ohyra brukar finna dom... Så nu har jag mest satsat på olika begonior istället... :-)

Svar: Fy så tråkigt med ohyra! Jag har fått lite tvestjärtar varje år, de älskar ju dahlior, men lyckats hålla dem i schack med hjälp av hemmagjorda fällor. Lycka till med begoniorna! Det är också riktigt fina blommor.
malinlorentzon.se

#3 - - Fröken:

Vilken fin Dahlia! Så du gillar också att så/odla? :) Tips på grönsaker som funkar att odla i krukor på balkong är t ex gurkor, tomater och paprika (fast jag har bara lyckats med gurkorna än :) )

Svar: Ja, det är så kul! Tack för tipsen! Paprika skulle var kul att testa. 😊
malinlorentzon.se

Till top