Cute Black Flying Butterfly

Sista dagen ...
Publicerat den

i Juli månad :(  Vart tar tiden vägen??? Nyss var det första Juli och allt kändes så skönt, bra, lätt osv... Nu är det första augusti i morgon och ångesten över att jobbet snart drar igång börjar så smått krypa på mig... känslan när det blir ett lätt tryck över bröstet, den där otäcka känslan i magen, stressen ... hatar den! Känns som om livet bara försvinner, det blir jobb, jobb, jobb... Allt rusar på i minst 110 knyck, ska det vara så :question: Jag har alltid trott att jag varit stresstålig, men se där, det är jag inte! Jag får väl göra som jag brukar göra, bryta ihop och komma igen ;)
 
Det jag verkligen ser fram emot i höst är fotokursen jag kommit in på. Det ska bli så kul och inspirerande. Hoppas jag hinner med den bara ... Nej, tänk positivt, klart jag hinner ... kanske ... Jag har i varje fall beställt kurslitteraturen, "Bild och budskap : ett triangeldrama om bildkommunikation", så att jag kan börja läsa lite i förebyggande syfte. Jag har också gärna velat ha en kameraryggsäck så det beställde jag en idag. Det blev en "Lowepro Fastpack 200 blue" :) 
 
Visst är den fin :) Den är också väldigt praktisk :thumbup: 
Idag blev det ett litet blandat inslag ...
/MalinKäka grus och skaka rumpa...
Publicerat den

Idag har vi hopptränat i vanlig ordning. Det gick väl skapligt till slut men varken Alva eller Peppe var på hugget från början. Får inte Peppe ordentligt kommando av ryttaren så gör han minsta möjliga ... Dålig fart framåt resulterar i dumma språng och så blev det idag. I slow motion åkte Alva av, Peppe står blixtstill efteråt och tittar på henne där hon ligger och det ser ut som om han tänker "vad sjutton gör du där..." Efter att Alva återhämtat sig, vilket gick ganska snabbt, så var hon uppe igen och ridpasset avslutade de riktigt bra :)
 
Nu på eftermiddagen har vi varit på en liten konsert med denne man ...
 
 
Sean Banan :D Kul att se alla ungar rocka loss och jag måste väl erkänna, han är lite kul ;) Men så har jag kanske lite barnslig humor :D Han spelade sina mest kända låtar och han bjuder verkligen på sig själv, vilket jag gillar. Inte många som vågar i vårt stela land.
 
 
Efteråt blev det skivsignering och plansch med autograf. Han busade med ungarna när de var där vilket de tyckte var så kul :D När jag skulle fota dem så killade han dem under armarna och så fick de var sitt tuschstreck i ansiktet :D
 
 
Ha det gott!
/Malin
 
 Idag har ...
Publicerat den

 
vi gjort en dagsutflykt till vackra Omberg. Vi började med att stanna till i Hästholmen där vi besökte en loppis. De hade hur mycket saker som helst och priserna varierade. Det jag var intresserad av var naturligtvis dyrt, så för min del blev det inget handlat där. Bredvid loppisen låg "31:ans glass" där de gjorde egen glass och den var supergod! Kan varmt rekommendera saffransglass och pistageglass :) Därefter gick vi ner en sväng i hamnen och kikade lite innan färden gick vidare mot Omberg. Vi åkte den lilla turistvägen som går längs med Omberg. Den är riktigt liten, mysig och spännande. Längs med denna vägen kan man svänga av mot parkeringen en liten bit nedanför hjässan på Omberg. Oj, det var allt längesedan jag var här och backen var faktiskt lika brant idag som sist jag var här ;) Barnen suckade och pustade efter halva backen men med ett litet stopp och andhämtning i mitten av backen så gick det riktigt bra till slut. Utsikten är fantastiskt fin där uppe! Så idag tänkte jag fota lite landskap. Det är svårt! Jag vill få med känslan, färger osv med min fotografering. Visst, jag kan redigera i datorn efteråt men det måste finnas en bra grund från början annars finns det inget att jobba med. Hur tycker ni att det blev?   
 
 
Tur hade vi med vädret. I morse när vi vaknade så öste regnet ner och det kändes helt hopplöst men dagen har varit helt fantastisk. Efter Omberg åkte vi vidare mot Vadstena. Det blev ett stopp på en annan loppis som ligger precis utanför Vadstena men det blev inga inköp, så vi åkte vidare in till Vadstena. Efter mycket tjat från barnen blev det bad i Vättern. Ludde var också badsugen, så till den mildra grad att han höll på att dra i mig med :D Han älskar att simma och bada. Ludde är totalt vild innan han får komma i vattnet och någon tanke på att vänta på sin matte, det har han inte :) Det är bara rätt ut och simma, simma, simma.
 
 
Jag kan tipsa er om att åka till Vadstena på onsdagar. På onsdagskvällar kommer det massor av läckra bilar och cruisar och du kan gå runt och titta på dem där de står parkerade. Bilarna är hur fina som helst, riktigt pedantskötta. Själv är jag ingen större bilfantast men att titta på dessa läckerheter det gör jag gärna :) Efter att vi tittat på bilarna så avslutades kvällen med lite godis och en stund i lekparken. På vägen hem blev det ett stopp på McDonalds till allas glädje :) En riktig lyckad dag blev det :thumbup:
 
Ha det!
/Malin
 
 
 
 På söndagarna ...
Publicerat den

brukar jag åka med Alva så att hon får hoppträna med Peppe för Anna Liedholm och så blev det även idag :) Det har gett Alva massor!  Att få träna kontinuerligt för en hopptränare har gjort att hon har gått framåt i hoppningen så mycket, vilket är väldigt roligt :thumbup:. Idag fick tjejerna hoppa bana. Anna, tränaren, ser till att de får hoppa varje hinder var för sig först  innan hon låter hoppryttarna hoppa dem som en bana, vilket är toppen. Det gör både att ryttaren och hästen blir trygga i sin uppgift.
 
Idag passade jag naturligtvis på att ta kameran med mig, för jag måste träna på att ta foton på hoppekipage. Det är inte lätt att få till bra hoppfoton. Det är mycket man ska tänka på bl a komposition, vilka inställningar man ska ha på kameran, var jag ska stå för att få med ekipaget på bästa sätt osv. Men shit vad kul det är :thumbup:
 
 
 
 
 
 
 
Trevlig kväll!
/Malin
 Vad är detta ...
Publicerat den

för sommarväder  :question: Nu vill jag ha värme! Jag sitter här i en riktigt varm och skön stickad tröja, men så ska det inte vara så här års. Nu ska man vara svettig och pusta för att det är så varmt. Ja, ja något positivt är det ju med sådant här tråkväder också och det är att jag kan sitta och redigera bilder utan att få dåligt samvete för att jag sitter inne :P. I veckan som varit har det varit ridläger. Jag var där och fotade lite grann och jag kan säga det att det är inte lätt att fota hoppekipage, men väldigt kul :) Ibland lös solen och sedan blev det väldigt mörkt och molningt. Ett fipplande med inställningar på kameran blev det men skam den som ger sig. Det är ÖVA som gäller om man ska bli något bra på det här :thumbup: Så här nedan följer några foton. Skriv gärna vad ni tycker vad som är bra och vad som skulle kunna bli bättre :)
 
Greta
 
Pilot
 
Miraflores
 
Strumpan
 
Fantasi
 
Peppe
 
Nu får vi hoppas att vädret kan bli bättre så att det kan bli några dagar på stranden :cool:
Ha det bra!
/MalinHär kommer ...
Publicerat den

några foton från en hoppträning :) Håll till godo!
/Malin
 
 
 Weeeeeiii ...
Publicerat den

jag har kommit in på distanskursen "Digital bildbehandling" :thumbup: Tackade JA på direkten såklart, ingen tvekan här inte ;) Det ska bli så kul :) Kursen är på 7,5 p, kvartsfart och går enbart över distans och det passar mig perfekt. Så skönt att kunna sätta sig med utbildningen när det passar just mig.
Ha det gott!
/MalinHär kommer ett...
Publicerat den

foto till. Tycker jag fick till känslan av fart, lite kul :thumbup:, eller vad tycker ni? Jag tycker att ett hinderstöd är lite i vägen men det är så svårt att få till allt perfekt. Man får vara glad för det lilla ;)
 
Ha det bra!
/MalinHär kommer...
Publicerat den

ett par foton som jag lovade :)
 
 
 
 
Trevlig kväll!
Kram Malin
 Pyssel, pyssel,
Publicerat den

pyssel. Att fixa iordning en blogg tar tid, mycket tid. Samtidigt är det lite kul också, jag älskar tekniska utmaningar :) Nu börjar bloggen få ett ok utseende. Jag har lagt till lite text till höger, det har kommit med en klocka, vill någon följa bloggen via bloglovin så går det också bra ... tror jag gjort rätt ;) Vi får väl se om någon vill hänga på, det skulle vara kul :)
 
Denna veckan har äldsta dottern varit på ridläger, ett toppenridläger! Där finns bla ett litet underbart, mysigt, sött, puttenuttigt, helt ljuvligt litet föl ♥. Det har jag fotat idag. Förhoppningsvis blev något bra och kommer senare att läggas ut här. Först måste det redigeras och då använder jag mig av Photoshop Elements 7 :) Så håll utkik så dyker det kanske upp framöver.
 
Ha det gott!
/Malintest
Publicerat den

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3861710/malins-fotoblogg?claim=bzz3mx5kue9">Följ min blogg med Bloglovin</a>Ett nytt test :)
Publicerat den

Dags att prova appen för blogg.se. Får väl se om den funkar. Idag har jag suttit igen med dessa koder. Tyckte att menyn var lite väl tight så jag har gjort den lite mer luftig. Tycker själva att det blev bättre. Nästa steg är att skriva in en text i menyn och att lägga in mailadressen :) Ikväll blir det grill, mums! Ha det gott! Kram Malin
Testar ...
Publicerat den

 
 att lägga in ett foto till :)
Trevlig kväll!
 Oj,
Publicerat den

jag sliter mitt hår!!! Detta var mycket besvärligare än jag trodde med layouten. Bara själva rubriken i headern höll på att göra mig skvatt galen, men nu är den på plats :) Tanken med denna nya blogg är att jag kommer att samla alla mina gamla bloggar här så att det kan det bli lite av varje. Till största del så  kommer denna blogg handla om fotografering men som skrivet, en och annan hund, häst, lite pyssel och livsfilosofi kommer att dyka upp.
Bloggen är inte riktigt klar än men jag vill att alla ska veta att fotografierna är © vilket betyder att de inte får hämtas hem härifrån utan tillåtelse!!!
Hoppas att ni hittar hit och jag vill ha era åsikter om denna nya blogg. Ska jag fortsätta här eller ska jag gå tillbaka till det gamla?
Trevlig kväll alla!
/Malin
 Min nya fotoblogg!
Publicerat den

Tänkte att jag skulle testa på blogg.se, vi får se hur det går. Det är mycket koder och hit och dit, men jag ger det en chans. En lite trevlig layout har jag fått till :)
Ha det gott!
Kram Malin