Cute Black Flying Butterfly

Sådär ja, nu har...
Publicerat den

det blivit några timmar vid pysslebordet igen. Idag har jag gjort en kalenderframsida :) Jag hade fått in lite önskemål från beställaren och har hållt mig till dem i stort sett med allt.
 
Idag har jag lagt upp lite foton som visar själva skapandet från början till slut...
 
Här har jag börjat måla själva stämpeln...
 
Färgläggningen så gott som klar.
 
En liten ljusgrå kant runt om ramar in själva figuren. Själv tycker jag att motivet annars kan kännas lite "avhugget" om den gråa kanten inte är där.
 
Limmas fast på en bakgrund. Bakgrunden har jag dekorerat med en ritad raksöm.
 
På baksidan av själva grundkortet sätter jag dit dubbelhäftande tejp, så att den fäster mot kalendern.
 
Här är framsidan på grundkortet. Där har jag satt dit ett mönstrat papper och ett fint band.
 
Sedan ska det stansas ut bokstäver till namn och siffror till årtalet.
 
Det är många moment men det är väldigt kul och väldigt pilligt! När bokstäver och år ska klistras fast använder jag mig av en pincett och när stämpel ska klippas ut så måste man många gånger skära ut vissa delar med kniv. Pilligt :)
 
Så här blev resutlatet och vi får hoppas att beställaren blir nöjd :)
 
 
Nästa pyssel jag ska ta tag i är ett bröllopskort. Jag har en tanke med det och vi får se den blir bra. Det ska ju bli väldigt regnigt i helgen så det blir ju perfekt pysselväder :)
 
Ha det bra!
Kram MalinSka försöka...
Publicerat den

 
göra en bildlänk...Sitter på altanen...
Publicerat den

och njuter av lugnet. Jag är allt trött idag efter vår tripp till Ullared igår. Ullaredstrippen var i varje fall toppenbra, går ju inte att misslyckas. Jag hittade kläder till mig (kors i taket jag som nästan aldrig köper något till mig själv), nya kläder att ha till stallet (tycker jag kan unna mig det eftersom jag använder gamla tröjor sedan jag väntade Alva...), såklart lite hästsaker bl.a. boots, helt fantastiskt billiga, regnkläder och gymnastikkläder till Gustav osv. Tjejerna gick runt själva och hittade parfym, jättefina kläder m.m. Visst, det kändes i plånboken, det gör det alltid när man är där, men jag tycker att det var nödvändiga och bra grejer som vi fick tag på :) Nästa gång vi åker ska vi sova på hotellet. Tänk er, shopping två dagar!!! Dags att börja spara :) 

Haft mysigt sällskap denna slappardag :) 

Kram MalinMidsommarafton flöt på ...
Publicerat den

väldigt lugnt. Alva var inte fullt frisk och smittade troligtvis fortfarande, så vi valde att stanna hemma. Att vara så snäll och dela med sig av smittan ville vi inte. Mina föräldrar vågade sig förbi för midsommarfika på förmiddagen och det var mysigt :) När 3/5 familjemedlemmar åkte upp på stan för att titta på midsommarfirandet så åkte Alva och jag till Blacky och gjorde stallsysslorna och myste med honom. Han fick vila för dagen innan hade han fått en ordentlig genomkörare av duktiga Isabelle Hallin :) Idag kände Alva sig frisk så hon red ett dressyrpass på Blacky och han var så fin :)
 
 
Förra helgen var vi på "Hönsbytardagen" i Österbymo och med oss hem kom två nya familjemedlemmar, Skrutta och Teddy, två marsvinsflickor :) Inte min tanke precis men tjejerna har lovat att köpa allt till dem och sköta dem själva (såklart finns jag med i bakgrunden). Sedan har de en djurgalen mamma så jag var väl inte speciellt svårövertalad ;) Roligast den dagen var att se min mans min när vi kom hem... Say no more :)
 
Teddy, ett teddymarsvin.
 
Skrutta, ett virvelmarsvin.
 
Siri, lycklig ägare till lilla Skrutta :)
 
Nu har jag kommit på ett nytt pyssel som jag ska sätta tänderna i. Vad det kan vara får ni se här framöver :) Det ska bli så kul!
 
I morgon laddar jag och tjejerna för en dag i Ullared! Ska bli så kul!!!
 
Ha det bra!
Kram
MalinFick en beställning...
Publicerat den

på en kalenderframsida med lite tuffare stil och det har jag försökt fixa till. Så här blev det och vi får hoppas att Kicki blir nöjd :)
 
 
Kram på er!
MalinNu är semestern...
Publicerat den

här! Jag skulle börjat den igår men fick ändra om eftersom Alva blev sjuk på ridlägret :( Det blev att susa ner till Göteborg och hämta hem henne och Blacky. En resa på sammanlagt 6 1/2 timma... Snacka om ont i ryggen och ändan efter en sådan resa ;) Det gick bra och Blacky stod duktigt i transporten.
 
En sak som gör mig så förbannad och det är bilister och långtradarchaufförer som absolut, helst väldigt gärna ska ligga så nära de bara kan. Ett par gånger på vägen ner till Göteborg i söndags satte jag på varningsblinkersen för att den bakom låg alldeles för nära. Fattar de inte att i transporten står vår älskade häst! Om jag skulle vara tvungen att bromsa in hastigt så hade det kunnat vara tackohej med Blacky och kanske även oss i bilen! Är det någon som kan svara på detta, varför i helafridensnamn ska vissa chaufförer ligga så nära??? De förare som kör för nära kommer absolut inte fram fortare dessutom sätter de både hästens, våra och sina egna liv i fara! Nej, ni som kör, tänk efter en, två, gärna tre gånger! Har ni en transport framför er, HÅLL AVSTÅND!
 
Firar semestern med att ha fixat till jobbkalendern till nästa år.
 
Före...
Eftersom kalenderna måste plastas in för att hålla så går det tyvärr inte att ha en massa som "sticker ut".
 
Efter :)
 
Lite roligare, eller vad tycker ni?
 
Nu ska jag ta lite kaffe sedan blir det stallet, kanske en uteritt?
 
Kram MalinNäst sista ...
Publicerat den

jobbdagen denna terminen och jag kan bara säga att det känns skönt, väldigt skönt! Jag har varit rätt trött idag och jag tror att det är trippen till Kållered fram och tillbaka igår som tar ut sin rätt. Känns så konstigt att inte behöva åka ut till stallet idag eller rättare sagt att jag inte är tvungen att åka ut... Jag kanske tar en sväng ändå lite senare :)
 
Ett studentkort kvar att visa för den som vill se. Ett studentkort till en nybakad frisör...
 
 
 
 
Ha det bra!
Kram MalinTur och ...
Publicerat den

retur till Kållered eller närmare bestämt, Stall Görloff och MG Horse, har det blivit idag. För klockan 16.00 på eftermiddagen idag drog ridlägret MG Horse Ridecamp igång. "Åh, vad jag har längtat till detta", sa Alva idag när jag kopplade på transporten :) Så det var en väldigt spänd och förväntansfull tjej jag lämnade där :) Jag tycker hon är grymt tuff att åka dit, själv, utan att känna någon av de andra tjejerna förutom Michaela då. Jag är imponerad! Transporten dit gick kanon! Vi stannade till ett par gånger och tittade till Blacky men det var lugnt. Han stod som ett ljus hela vägen :) Ikväll gjorde Alva och Blacky sitt första träningspass, markarbete, där han var pigg men på slutet superduktig enligt rapport från Alva :) Ikväll skulle det bli grillning och en massa annat skoj. Vi får väl se om hon vill följa med hem på onsdag kväll ;)
 
Student har det varit i helgen och som jag skrivit innan har det blivit ett par studentkort. Här kommer några foton på det ena studentkortet...
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag gå och lägga mig. Två dagar till sedan blir det semester, helt underbart ska det bli!
 
Kram på er!
Malin
 
 Den blomstertid nu kommer...
Publicerat den

Idag har det varit skolavslutning. Skolan jag jobbar på hade en jättefin avslutning. När den var slut och jag och kollegan önskat alla barnen glad sommar, så åkte jag till kyrkan där mina tjejer hade avslutning. Jag missade tyvärr Alvas avslutning, baksidan av att vara lärare på en annan skola, men hann med att se så gott som hela Siris avslutning. Det var riktigt kul att se för Siri var en av konferenciererna. Därefter åkte jag vidare till Villa Ekliden där det bjöds på underbart god räksmörgås och dricka som avslutades med kaffe och mazarin. När jag kom hem sedan så var det fika där med, så idag är jag mätt :)
 
Mina fina avslutningstjejer
 
Alva och Siri
 
Eftersom jag varit sjuk nästan hela veckan så har den där skolavslutningskänslan inte riktigt infunnit sig hos mig. Som tur var kom den, när jag satt i bilen på väg hem efter avslutningsfikat med kollegorna på Villa Ekliden. En helt underbar känsla :)
 
Ett studentkort till är klart :) Lägger inte ut det än utan det blir en liten "Sneak a peak" :)
 
 
Hur studentkorten ser ut i sin helhet lägger jag ut i morgon :)
 
Kram MalinÄntligen, äntligen ...
Publicerat den

äntligen känns det som om att det har vänt, för magontet har avtagit så gott som helt och jag har inte behövt göra "nivetvad" sedan i morse, tjohoooo!!! Nu är det bara matlusten som ska komma tillbaka, men det gör den nog :) Nu finns det hopp om att vara med på examen på fredag och att folk ska våga träffa mig igen :)
 
Jag hade tänkt gå med jobbet ut och äta ikväll, men som sagt så var det inte helt ok med magen i morse och dessutom har jag ingen matlust så då känns det ju sådär. De är nog glada över att jag inte kommer också för den delen ;)
 

Vår fina "Moses brinnande buske"
 
 
 
Vi har skördat de första rädisorna. Mycket goda enligt min man som fick smaka :)
 
Nej, nu ska jag försöka få i mig lite kaffe så huvudet håller sig i schack :)
 
Kram på er där ute!
Malin
 Att råka ut för...
Publicerat den

magsjuka den här tiden på året är ingen "hit". Det är det iofs aldrig... Dessutom tar det en fruktansvärd tid att bli bra då man får magsjukan utan att kräkas, om ni förstår vad jag menar (tänker inte gå in mer på detta). Det är så tråkigt!!! Jag vill vara i skolan, med mina arbetskamrater och elever och njuta av känslan som infinner sig såhär sista veckan innan lovet. Det är så surt! Jag får allt stanna hemma en dag till, för detta vill jag inte dela med mig till någon nu när sommaren är här!
 
Jag har fått ett par beställningar på studentkort och det har jag kunnat pyssla lite med. Ett är klart och ett är på gång. Jag hittade en sådan fin dekoration till kortet jag har på gång! Så nöjd :) Jag klickade hem den idag och ska hinna få hem den, enligt de som har hemsidan, så att jag kan ha den till kortet! Perfekt! Hoppas nu att det blir så bra som jag tror...
 
En liten glimt på det kortet som är klart ;)
 
Nej, nu ska jag sätta mig i soffan. Huvudet känns lite tungt så det blir tidigt i säng ikväll...
Kram Malin
 
 I lördags...
Publicerat den

var en stor dag. Vår lille Gustav fyllde 6 år! Tåget gick på morgonen in i hans rum efter att jag hört honom ligga och sjunga för sig själv hi, hi. "Ja, må han leva" sjöng vi alla fyra med våra ljuva stämmor. Det lät väl som det gjorde men han var glad ändå. Glömmer aldrig när Alva var liten och  fyllde år. När vi sjöng för henne storgrät hon varje gång ha, ha. Till slut fick vi sluta sjunga för henne några födelsedagar men som tur är har hon blivit stor och tål våra stämmor nu hon med :)
 
Det öppnades paket för fulla muggar och det var en nöjd kille efteråt :)
 
 
 
 
På kalaset på eftermiddagen hade Gustav beställt grillade hamburgare, så gott! Roligaste var när Gustavs farfar skulle göra iordning sin hamburgare... han lade köttbiten mellan bröden och dressing, lök, sallad ovanpå brödet. Kan säga att Gustav och vi andra skrattade gott åt detta :D
 
 
 
 
Ha det gott alla!
Kram Malin
 Grattis...
Publicerat den

vårt vackra land på din dag! Ja, vi bor verkligen i ett vackert land. Det är väldigt lätt att bli hemmablind och missa allt det fina som finns runt omkring oss.
 
 
Vi började vår nationaldag med att rida programridning på Holaveden. Det gick helt ok men det finns mycket att träna på. Dagen fortsatte sedan med att Siri fick magsjuka, urk! Jag hatar denna sjuka! Stackars Siri hade så ont i magen o kräktes massor :(
 
Johan och jag har fixat iordning på altanen och ställt upp våra nya möbler :) Det blev kanonbra!!!
 
I morgon väntar en spännande dag. Gustav fyller 6 år och ikväll låg han bara och fnittrade i sängen för han var så "spännig" (som han säger).
 
Hoppas att ni har haft en bra nationaldag och firat vårt vackra land!
 
Kram Malin
 
 Det var...
Publicerat den

allt en stolt liten kille som tågade in i kyrkan igår då förskolan hade sommarfest. Det bjöds på fin sång och en liten teater. Alla barnen som slutar förskolan nu och ska börja skolan i höst önskades lycka till och fick var sin ros. Efter alla fina uppträdanden bjöds det på tårtkalas, där alla avslutningsbarn och förskolan bjöd på tårta.
 
Det blev en hel del foton och här kommer några av dem...
 
Gustav och hans kompis Pontus :)
 
 
 
 
 
Kan inte fatta att det var vår sista sommarfest med dagis... Nu är det dags att ta ett nytt steg och det ska bli så spännande...
 
Kram Malin
 
 Idag har...
Publicerat den

jag levererat årets första studentkort till en fd kollega. Riktigt kul att pyssla lite, det var ett tag sedan. Har ett studentkort till som ska bli klart och sedan en kalenderframsida. Så kul med beställningar :)
 
Så här blev studentkortet jag lämnade över idag...
 
 
 
Det jag har använt mig av är bland annat Magnolias stämpel som är färglagd med ProMarkerpennor, Martha Stewart:s fjärilsstans, cardstock, fint band, blommor och blad, "Grattis"-stans, en liten charm (solen) där det på baksidan står "Made with a smile".
 
I eftermiddag väntar "Sommarfest" på dagis. Det blir en väldigt speciell sommarfest, vår sista på dagis för i höst börjar vår minsting, vår lille kille, skolan. Det är både sorgligt och kul på samma gång och det kommer säkert komma några tårar idag så det är bäst att stoppa på sig en massa papper ;)  Alla våra barn har gått på samma dagis och det har varit toppenbra!
 
Kram MalinTänk vad...
Publicerat den

fort en ledighet går, i morgon är det måndag igen och dags att gå till jobbet. Denna veckan har varit helt fantastiskt skön! Jag har passat på att fotografera :) Det har blivit en hel del. Det är så fantastiskt kul att fota! Jag försöker hela tiden lära mig nya saker och bli bättre.
 
Här kommer några av de foton jag tagit i veckan :)
 
 
Väldigt kul med hoppkort :)
 
 
 
 
 
Nej, nu måste jag krypa ner och sova annars blir det en tung måndag!
 
Ha det gott!
Kram Malin