Skön sovmorgon och lite fix.

I morse vaknade jag till ljudet av regn som slog mot taket, så mysigt! Jag hade sovit hela natten, inget hade stört min sömn, så skönt! Det fick bli frukost på verandan och njuta av lugnet och tystnaden. Underbart! Idag har vi fortsatt buska ur där pallkragarna står. Jag började med det förra helgen men nu fick min man ta över eftersom jag gjort illa min arm. Vi hittade också några skott av syrén som vi flyttade på och planterade om. 
 
Ännu blommar några av rosorna i Skogsbacka.
'
Det finns några saker som jag tycker är läskigt och en av dem är stora insekter. Det finns nog inget som är så äckligt som det! Ikväll hade vi åter igen fått in en, ja det ser ut som en stor geting. Den är ca 5 cm lång och brummar när det flyger fram. Naturligtvis var inte min man hemma så att han kunde ta den, så det blev inget annat än att jag fick hämta en tidning och försöka slå den. Helt plötsligt när jag står där i Gustavs rum, där den flög runt, så flög insekten emot mig! Herregud, vad jag skrek! Däreftera bröt Gustav och jag ihop av skratt 😂 Efter vevande med tidningen ett antal gånger så lyckades jag till slut slå den. Därefter spolades den snabbt ner i toaletten. Usch, jag bara ryser vid tanken! Vilka otäcka insekter det finns! Har ni något som ni tycker är läskigt?
 
I morgon är det en stor dag, i morgon börjar min stora tjej på Vreta! Där ska hon läsa samhällsvetenskaplig linje med högskoleprofil inriktning häst. Tänk att få ha sitt stora intresse på schemat! Så roligt! Jag hoppas hon får det toppenbra! Min lille kille börjar 4:an! Herregud, vart tar tiden vägen! Nu ska han börja mellanstadiet, det är helt galet! Mellantjejen börja 8:an, hon har ett tufft år framför sig, men det kommer hon klara galant!
 
Jag ska tillsammans med mina kollegor ta emot små ettor. Ikväll har jag pluggat namn. Det känns alltid kul att kunna deras namn då de kommer till skolan. Det kommer bli ett tufft men roligt år.
 
Kram Malin

Ett litet besök, hö och shopping.

Idag ringde klockan tidigt. Trött som ett as tog jag mig upp ur den sköna sängen för att göra mig iordning och åka till stallet för morgonfodring. Bara man kommit upp så var det inga större problem och när jag väl var i stallet så rullade allt på som vanligt. När jag kommer till stallet så får jag alltid ett varmt mottagande av alla. De gnäggar och vill gärna ha en klapp eller två, som de självklart får... många.💕
 
Därefter åkte jag hem, tog lite kaffe och gjorde mig iordning. Då såg jag en annons om hö som jag ringde på. Vi packade iordning och sedan drog Gusa och jag iväg, för stället med hö låg inte långt ifrån Skogsbacka. Vi åkte dit, höet såg bra ut, luktade gott, inget mögel så långt min känsliga näsa kunde nå, så jag beställde tre balar som ska göras om till småbalar. Om allt går som det ska och jag får hem allt hö jag beställt, från mina ställen, så kommer jag klara mig! Förstår ni min lycka!!! Älskade Lotus kommer få mat hela vintern! Yey!!!
 
På vägen till torpet stannade vi till vid affären Faster Olga i Asby. Jag har inte varit där på hela sommaren och nu såg jag att det var öppet så det var ett självklart stopp på vägen. Har ni inte varit där någon gång så åk dit! Där finns så mycket fint och man kan fika där. I varje fall så stannade vi där och jag handlade lite. Ljuslyktor är något som jag skulle kunna ha hur många som helst av. På  Faster Olga hittade jag denna...
 
 
Så fin och med mönster i glaset. Den står nu med ett värmeljus i på soffbordet i Skogsbacka och brinner så fint.
 
Gusa och jag susade sedan vidare till Skogsbacka, älskade torp! Åh, vad jag skulle vilja bo här hela tiden... Det finns inget bättre än detta lugn och natur. Mitt älskade lilla torp!
 
 
När jag var ute i trädgården fick jag besök av en liten ... ja, ser ni vem det är...
 
 
En liten ekorre sprang förbi mig och rakt upp i äppelträdet. Så söt!
 
 
Nu ska jag bara njuta av kvällen och i morgon blir det sovmorgon. Jag tror eller rättare sagt jag vet, att jag kommer sova så gott i natt. I natt kommer inga billjud, grannar eller något annat stadsljud att störa. Underbart!
 
Kram Malin

Äntligen!

Äntligen fredag! En vecka full med stress, huvudvärk, föreläsningar, trevliga kollegor men nu är den slut och efter helgen kommer de efterlängtade eleverna. Jag gillar inte dessa elevtomma dagar innan skolan drar igång, så det ska bli riktigt kul att på måndag få ta emot små ettor.
 
Efter jobbet idag åkte vi till stallet. Idag var äntligen dagen då Alva fick hoppa upp igen på Lotus efter ett antal ofrivilliga hästfria veckor pga körtelfebern. Det var en lycklig tjej, som hade ett leende på läpparna hela ridpasset :)
 
 
Alva och Lotus tog också några små språng, så nu känns det att de är på gång. Ridpasset gick super och jag är så glad för Alvas skull!
 
Idag använde vi också det nya schabraket som jag köpte i somras. Det är ett LeMieux och var helt suveränt bra! Det låg still hela passet! Inget knölande! Jag rekommenderar det verkligen! Jag blir riktigt sugen på att köpa hem ett till, men det får vi ta framöver.
 
 
Ikväll har vi haft kräftpremiär. Så fantastiskt goda kräftor! Svenska såklart 🙂
 
Kolla klorna på den översta kräftan. Jag har aldrig sett så stora...
 
I morgon bitti är det dags att ha morgonfodringen i stallet så det är allt dags att lägga sig. Hoppas ni har haft en bra fredag!
 
Kram Malin