Jag ska måla hela världen...

publicerat i Allmänt, Skogsbacka;
Idag har vi fortsatt med vårt projekt i sommar, nämnligen att måla verandan. När vi köpte torpet 2015 hade de förra ägarna bara slängt på lite färg för att det skulle se snyggt ut till visningen. Nu har vi tagit tag i detta ordentligt. Det har tvättats och skrapats färg.
 
Lite förebilder...
 
 
 
Dörrarna ska också målas. Jag tror inte jag vill ha samma mörkgröna färg. Det får bli en annan nyans av grönt istället. Sidorna bredvid dörrarna är gröna nu men där vill jag ändra färg också. Vad tror ni om vitt? Lämna gärna en kommentar om vad ni tycker.
 
Visst är det roligt att måla, eller vad säger ni? Jag blir så sugen på att måla lite möbler som vi har i torpet. Vi får se vad vi hinner med i sommar.
 
Idag när jag målade forsatte jag med att lyssna på sommarpratarna. Så bra och intressant. Idag lyssnade jag klart Bianca Ingrossos sommarprat vilket jag helt klart rekommenderar er att lyssna på. Därefter fortsatte jag med Eva Rydberg, en artist som jag älskat sedan barnsben. Riktigt bra det med.
 
I eftermiddag åkte min man in till stan och hämtade våra två katter som varit kvar, med tillsyn såklart om någon undrar. Ihopsläppet med Skrållan gick super. Lite morrande från den ena katten men inget allvarligt. Det känns så skönt att ha alla djuren här ute.
 
Jag känner att jag har kommit in i semesterfeelingen riktigt bra. Jag har inte riktigt koll vilken dag det är och är det så, ja då har man slappnat av ordentligt eller hur. Det finns ingen stress i närheten och DET är underbart! Jag känner verkligen att axlarna har lossat från öronen, om ni förstår vad jag menar. Jag sover som en gris hela natten, och vaknar kl. 08.00 utvilad. Jag älskar verkligen lugnet och livet på landet! Det är det bästa som finns! 
 
Nu ska jag snart krypa ner i min goa säng och läsa en stund. Hoppas ni har haft en fin dag. Gillar ni inlägget, glöm inte klicka på hjärtat här nedanför!
 
Kram Malin

En bra dag!

publicerat i Allmänt, Skogsbacka;
Dagen började med att en kviga var lös igen. Tidigt i morse när min man var vaken kom en kviga och gick förbi huset. Hon har nog fått sug på det där med att smita, för senare på förmiddagen var hon lös igen, men då kom ägarna och flyttade henne eftersom ingen av oss kunde hjälpa till då. Jag var ute och red tillsammans med Celinnes ägare. Vi tog oss en tur och det var hur kul som helst!
 
 
Förra sommaren var Lotus väldigt irriterad på alla insekter men det är stor skillnad nu. Det har blivit mycket bättre. Han är en vaken häst som har stenkoll på allt. Lotus är väldigt snäll att rida ut på. Idag blev det galopp och lite bus. Inget bus med Alva när hon rider men med mig passar han på ha, ha. Det gick superbra och känslan efteråt var underbar.
 
Idag har jag annars inte gjort många knop. Jag har sovit middag med lilla Skrålan på magen, diskat, plockat iordning, lyssnat på Mandelmanns sommarprat och börjat lyssna på Bianca Ingrossos sommarprat. Bägge programmen var så bra och till bägge rann tårarna. Lyssna om ni inte har hört dem.
 
Idag öppnade jag upp till hästarna i den andra hagen. Det är lika bra att de får börja äta där med innan allt torkar upp. Snälla låt det komma lite regn!
 
 
 
 
 
Nu har jag fått tag på nästa bok efter "Midvinterblod" av Mons Kallentoft nämnligen...
 
 
"Sommardöden". Det passar perfekt såhär i sommartider, eller vad säger ni? Så nu ska jag göra mig iordning och lägga mig och läsa en stund.
 
Hoppas ni har haft en bra dag idag!
 
Kram Malin

Ibland är gräset grönare på andra sidan.

publicerat i Allmänt, Skogsbacka;
Idag har det verkligen varit toppenväder! Nästan lite för varmt för min smak. Det har blivit bad både på förmiddagen och eftermiddagen. Vi får väl se om det blir ett kvällsdopp.
 
 
Det var riktigt skönt i vattnet idag, 22 grader på förmiddagen och ännu varmare på eftermiddagen.
 
 
På eftermiddagen hade en av kvigorna, som går vid torpet, rymt och tagit sig in på ett fält med gräs. Ja, ibland är gräset grönare på andra sidan ha, ha. Johan och jag tog med en hink med krafft, som vi fått av ägaren, lockade med oss flickorna och fixade stängslet. Det gick super och kvigorna var så snälla så. Kul att kunna hjälpa till! 
 
Lotus och Celinne äter och äter och äter. Nu börjar gräset i ena hagen bli uppätet, visst det finns en del kvar, men snart är det dags att öppna till den andra hagen.
 
Fina Celinne i kvällsljuset.
 
Snällaste ögonen.
 
Två kompisrumpor :)
 
Nej, nu ska Johan och jag gå en promenad och kolla till kvigorna.
 
Kram Malin