Äntligen var...

publicerat i Allmänt, Skogsbacka;
det dags att byta header på bloggen för nu är det vååååår! Ingen vinterbild högst upp på bloggen på ett bra tag :) Passade på att fota torpet idag på förmiddagen. Vädret har varit super och vi har njutit av solen och tagit bl.a. förmiddagskaffet på verandan.
 
Grabbarna njuter i solen på verandan.
 
Jag har fortsatt med trädgårdsarbetet. Jag har plockat bort rester av vad vi tror har varit ett växthus. Det enda som fanns kvar var stenplattor och träplank under gräset. Jag tror att platsen kan bli en bra uteplats med skugga om det blir för soligt på den andra uteplatsen i sommar.
 
Några av alla krokusar som växer i trädgården.
 
Ett fint gammalt träd med mossa och svampar.
 
När det är sådana dagar som denna så vill jag inte åka hem från Skogsbacka. Jag stormtrivs verkligen där på landet! Igår kväll när jag gick för att göra iordning mig så kvittrade fåglarna så högt. Jag filmade för att få med kvittret. Hoppas att det hörs. Solen hade nästan gått ner...
 
 
 
När jag var klar och påväg tillbaka till huset hade solen gått ner och då var det helt knäpptyst...
 
I höst ska det bli extra kul att följa "Bonde söker fru" eftersom min klasskamrat från gymnasiet, Sigrid Bergåkra, ska vara med :) En jättetrevlig hästtjej som söker en man att dela sitt liv med. Läs mer här. Dessutom är min brors granne ifrån Ydre också med så det ska också bli kul att följa :)
 
Lite av min dag... hoppas att ni har haft det bra.
Tack för tipsen för att ta bort lukt i gamla kistor. Ska testa dem!
 
Kram på er!

Idag har vi...

publicerat i Allmänt, Skogsbacka;
åkt ut till vårt lilla torp. Det är så spännande nu på våren, det är vår första vår i torpet, att se vad för sorts blommor och andra växtligheter som dyker upp. Jag blev så glad idag när vi kom ut för lite här och där växte det snödroppar och krokus. Så det blev såklart krälkortdags :) Med kameran i högsta hugg kravlade jag fram där på gräsmattan ha, ha.
 
 
 
 
Därefter blev det lite fix i landen. Jag klippte bort allt gammalt och räfsade iordning. Det var riktigt skönt ute trots att inte solen visade sig.
 
Rensat och klart!
 
 
Nu längtar vi tills vi kan sätta igång vattnet igen. Ska bli riktigt skönt att slippa dra på vattendunkar varje gång vi åker ut. Sedan att det inte är svinkallt ute och inne är självklart ett plus i kanten :)
 
Nu funderar jag på att skaffa en ganska stor gammal kista att ha som soffbord. Jag har en gammal amerikakoffert hemma, som skulle kanske passa men den luktar allt annat än rosor inuti. Har ni något förslag på vad man kan lägga i kofferten för att lukten ska försvinna? Skulle vara perfekt att kunna använda kofferten som förvaring också nu när ändå möjligheten finns.
 
Hoppa ni har haft en bra onsdag!
 
PS. Gillar ni det ni läser så klicka på hjärtat :) DS.
 
Kram

Vi har haft...

publicerat i Allmänt;
en fantastiskt mysig helg i Göteborg, hela familjen. I år var det andra året i rad som vi åkte hela familjen på Gothenburg Horse Show. Det är så kul att få med hela familjen på detta fantastiska evenemang. Vi har åter igen bott på hotellet Scandic Opalen. Det är knappt 5 minuters promenad därifrån till Scandinavium, perfekt. I år fick vi bo allra längst upp, till barnens förtjusning. Själv strök jag längs väggarna, jag har lite smått höjdskräck!
 
 
Sedan kan jag inte annat än beundra utsikten. Fast när jag tog detta foto var jag så långt borta från fönstret som möjligt och armarna var fullt utsträckta ha, ha. Killade riktigt i kistan när jag tittade ner, hua!
 
På seneftermiddagen gick jag själv på mässan och fixade med det mesta. Johan och barnen passade på att bada på hotellet. Det var allt värt att köpa en biljett till mässan för 130kr och slippa trängas och slippa stressen som annars lätt uppstår då man vill gå på mässan samtidigt som det är spännande tävlingar.
 
Dags för ett mässbesök.
 
Något som vi har som tradition är att köpa gott godis till hästarna, utan en massa tillsatser, vid PS of Swedens monter. Så blev det även i år.
 
 
Gullan får en hink med en massa olika godisbitar. Hinken innhåller bl.a. ananas, banan, lakrits, hallon, grönt äpple, persika. Ska bli spännande att se vad hon tycker om det :)
 
Jag passade också på att köpa henne ett par nya dressyrschabrak och ett par lindor. Charlies hade bra mässpris på Kingslandschabrak.
 
 
Sedan älskar jag Eskadron-schabraken så det fick bli ett sådant också, med lindor till.
 
Kvällen gick fasligt fort. När jag var klar blev det pizza med familjen på Pizzeria Heden. De har supergoda pizzor! Tunna, inte en massa deg och många olika sorter att välja på. Vi var där förra året och gjorde en repris i år. Mätta och väldigt nöjda i år med!
 
Kvällen avslutades på hotellrummet med en fantastisk utsikt över ett vackert Göteborg.
 
Lördagen började skapligt tidigt. Hotellfrukost och sedan drog vi till Scandinavium. Där letade vi upp Michaela Görloff, som vi köpte Blacky av, och pratade med henne. Vi tittade på alla fina pannband hon tillverkar. Michaela är en fantastisk person med en otrolig drivkraft! Jag är så imponerad av henne och allt som hon gör. Vill ni läsa mer om vad hon gör så titta in här.
 
Sedan var det dags för hoppning. Dagen började toppen. Malin Baryard Johnson vann första tävlingen och stämningen var verkligen på topp! Man ryser i hela kroppen, det är helt magiskt på GHS!
 
 
Gustav och Johan gick själva på mässan och Gustav var med i en tävling där han vann förstapris. Ett dressyrschabrak och en Agriaponny som har fått namnet Browny :)
 
Lite shoppning blev det allt på lördagen också. Alva shoppade ett nytt schabrak till Blacky. Tror det kommer passa honom perfekt!
 
För min egen del går det åt en del ridkläder nu när jag rider så mycket. Jag hade turen att hitta ett par ridbyxor till bra pris...
de enda som passar en sådan långbent människa som mig :)
 
och en ridväst nu till våren...
 
Det var en riktigt lyckad dag på GHS och alla var så nöjda! Johan och Gustav var inte med på kvällen utan de gick på bio istället. Höjdaren för Gustav på kvällen var nog att han mötte Samir, i Samir och Viktor, i hotellkorridoren på kvällen :) och att Samir bodde precis snett utanför vårt rum :)
 
Tjejerna har redan planerat att åka på GHS nästa år igen och jag är inte emot! Jag hänger med! GHS är det bästa på hela året! Stämningen, shoppingen, hästarna, tävlingarna det får en att verkligen längta! Så det är bara dags att börja spara :)
 
Hoppas ni har haft en bra påsk! Några som fick en annorlunda påsk var mina föräldrar som var så snälla och ställde upp som djurvakt! Det kan hända mycket under några dagar här och jag hoppas verkligen inte att de är avskräckta tills nästa år...
 
Kram