Cute Black Flying Butterfly

Äntligen är...
Publicerat den

hoppträningarna för Tord Westergren igång igen på TRK efter uppehåll över jul och nyår. I kväll bjöds det på en riktigt bra träning. Det görs det i och för sig varje gång för Tord. Hans träningar är verkligen toppen! Alva och Blacky gjorde en riktigt bra träning. Det har inte blivit så mycket hoppande för dem över uppehållet vilket har varit bra för Blacky. Lite lugnt tempo har han faktiskt varit värd.
 
 
Nu ser vi fram emot en ny tävlingssäsong! Det ska bli så kul!
 
Äntligen är det fredag i morgon! Veckan har varit så seeeeeg! Nu behövs det verkligen helg! Vår skulle inte vara fel det heller...
 
Ha det gott alla!
 
KramIdag kom ...
Publicerat den

tyget och hyllpappret som jag beställde från broarne.se. Oj, vad fint hyllpappret och tyget var! Mycket finare i verkligheten :) Så nu ska symaskinen fram och madrassen på soffan i torpet få en ny look. Hyllorna ska prydas med hyllpappret med blåbär på. Längtar ut för att få fixa iordning!
 
 
Är det någon mer än jag som börjar få vårkänslor? Fåglarna har börjat komma igång och idag när jag rastvaktade på jobbet så hördes fåglarna kvittra, lite starkare än vanligt. Tyvärr så kommer nog kylan tillbaka. Snön behöver inte komma mer. Nu när allt är borta så kan det fortsätta vara så. Visst det blir skitigt och mörkt men det underlättar ändå en hel del att slippa snön. Så om den nu ändå var tvungen att försvinna så kan det fortsätta vara så.
 
Det blev ett litet kort inlägg.
 
Ha det nu bra! Ta hand om er!
 
Kram
 Sitter i...
Publicerat den

Skogsbacka och njuter av lugnet. Ingen mård i sikte ikväll, tack och lov! Termobrallorna har åkt av för temperaturen börjar närma sig 20 grader här inne. Järnspisen har fått sig en omgång med spissvärta. Den var inte så fin efter storrengöringen förra helgen och var mer rostfärgad än svart när vi kom ut. Nu är den svart och fin igen! Eldningen i den har gått super idag! Det var allt tur att sotaren var förbi och sotade ur. Det blir en fantastiskt go värme i en järnspis!
 
Igår beställde jag tyg till soffan i storstugan. Det är sånt tyg, madrasstyg, som jag såg hemma hos min mormor och morfar när jag var liten och jag bara älskar det! Det finns i flera färger, t.ex. rött, brunt, beige, svart. Jag beställde blått. Det kommer bli så fint till soffan. Soffan ska också få sig en omgång nu i vår. Då ska jag måla den vit :) Jag har så mycket jag vill fixa iordning här ute och jag längtar tills jag kan sätta igång. Det riktigt kliar i fingrarna :)
 
Jag älskar detta mönster!
 
Mården förstörde också hyllpapprena som var i skåpet i köket så jag beställde nytt. Det fick bli ett med blåbär på, med lite skarpare färger. Riktigt fint tycker jag.
 
Hyllpappret heter Olle.
 
Alla sakerna är beställda från www.broarne.se. Där finns det massor av fina saker!
 
Ha det gott!
KramLängtar ut ...
Publicerat den

till Skogsbacka så det värker i kroppen! Det får allt bli en sväng ut i helgen. Jag älskar lugnet som är där ute och jag skulle absolut kunna tänka mig att bo där på heltid. Nu funkar inte det, det är lite litet och så skulle badrummet behövas byggas in i huset. Nu är toan och badrum i ett annat litet hus på tomten. Jag ser fram emot sommaren och jag hoppas att vi kan ta med oss hästarna ut. Det skulle vara så mysigt!
 
 
I morgon är det redan fredag! Vart tog veckan vägen? Hoppas att ni har haft en bra vecka. Idag har det varit kramens dag. Hoppas att ni fått några kramar. I kväll bestämde Gustav och jag att vi fortsätter med kramens dag varje dag, hela livet ut <3
 
KramVaknade i morse...
Publicerat den

och det kändes som om mårdlukten satt kvar i näsan sedan igår. Jag rös av känslan!!! Inte klokt vad mården förstörde! Jag tackar fortfarande högre makter för att jag stängt dörrarna till köket och det kommer vi alltid göra i fortsättningen!
 
Så fin men så otrevlig...
 
Idag har vi försökt fylla i papper till försäkringsbolaget och det var inte lätt kan jag säga. Vi får kontakta dem i morgon och rådfråga. Jag har ringt bonden som äger marken runt vårt torp. Enligt honom har de inte sett någon mård på 10-15 år och då syntes den till bortåt Sonarp, ett stort lantbruk en bit bort. Min kompis Lotta, som inte bor så långt bort från vårt torp, hade däremot sett en springa på deras damm. Förra veckan när jag var ute för att sotaren skulle komma, så sprang det ett konstigt djur framför bilen en bit bort. Nu vet jag att det var en mård. Fast den var större... Hua!
 
Att få in en mård i huset på det här sättet är väldigt ovanligt. "Lite kuriosa" som bonden sa, som jag pratade med. Så kan man också se det :) Vi har nu kollat med bonden som äger marken runt om, om vi kan sätta upp en mårdfälla och det var helt ok. Så det ska komma upp en så fort jag bara hinner. Jag vill inte ha in någon mer mård i huset! Sedan blir det att ringa plåtslagaren och få ett starkt nät att sätta över skorstenen så att varken mårdar eller andra djur tar sig in.
 
Idag har det annars varit rätt lugnt, vilket har varit skönt efter dagen igår. Det har blivit lite fotograferande av Alva och Blacky. Fotona finns att titta på här.
 
Kram
 En tur till...
Publicerat den

Skogsbacka blev det idag, men den blev inte som jag tänkt. Jag, Alva och Gustav kom ut först. Vad lustigt det såg ut bredvid skorstenen, sa jag, som om någon rivit. Vi tänkte inte mer på det utan jag gick in och började med att få eld i keddyn i storstugan. Jag gick sedan för att hämta lite mindre tändflis som vi har i köket. Jag öppnar dörren och möts av detta...
 
 
Vad i hela friden har hänt!!! Jag kände hur hakan föll i golvet! Jag ropade på Alva att komma och kolla. Vad i h...vete har hänt! Det var helt upp och ner i köket! Bajs och kiss överallt och det var ingen mus som vart där, vilket jag oroat mig för hela vintern!
 
Nej, någon råtta eller mus var det inte. Det var skitar stora som kattskit överallt!!!
 
Kylskåpet och listern ovanför hade djuret bitit sönder...
 
Vad var det då för djur? Var hade djuret kommit in? Har det kommit in, har det då kommit ut? När jag tänkte på det så kom jag fram till att ut kan det inte ha kommit utan måste vara kvar i köket någonstans. Jag rös av obehag!!! Vi gick ut därifrån och stängde dörren! Jag lovar er, jag har aldrig någonsin varit så glad över att jag stängt dörrar som idag! Hade vi inte gjort det hade nog hela Skogsbacka varit förstört!
 
Jag ringde Johan som var på väg. Jag ringde mina föräldrar halvt hysterisk och så ringde jag brorsan som kan massor om vilda djur. Stackarn, han fick knappt pinka färdigt för jag smått hysterisk var tvungen att prata med honom på en gång ha, ha. Han lovade att komma ut till Skogsbacka så snabbt han kunde.
 
När Johan kommit ut och jag ringde runt så fick han leta i köket. Johan öppnade skåpet bredvid järnspisen och därinne låg något som tittade på honom... med väldgit spetsig nos...mården!
 
Bästa brorsan kom ut till Skogsbacka med håv och gevär och som vi trodde så var det en mård vi fått in. Mården hade tagit vägen genom skorstenen och ut genom ventilen som sitter ovanför järnspisen. Ventilen slog igen då mården kom ut i köket, så tillbaka kunde den inte komma.
 
Bakom den här skåpsdörren låg mården.
 
Brorsan kom och gjorde lidandet för mården kort. Ett skott mellan ögonen så var det över. Det hade inte gått att fånga den. Mården är grymt snabb och lidandet hade blivit värre. Vi visste inte heller och ville inte riskera att den skulle anfalla oss. Dessutom ville vi inte riskera att få den någonannanstans i huset.
 
Bästa brorsan! Är grymt tacksam för din hjälp!
 
Tänk att en sådan liten kan förstöra så mycket...
 
Nu återstod bara att ringa försäkringsbolaget, kolla så att det var ok att städa efter att allt dokumenterats. Mina föräldrar kom ut med mer vatten, städtrasor, kaffe, för det kunde vi inte koka eftersom mården förstört kaffebryggaren. Vi kollade på missären, tackade högre makter för att vi stängt dörrarna till köket, för tänk om vi inte gjort det... Ryser vid den tanken! Sedan fikade vi innan det var dags att städa. Min mamma hjälpte till med att städa köket ihop med Johan, pappa och jag städade bort julen. Vi gnodde och fixade så nu är köket skinande rent! Ventilen är också igenkilad så nu kan inget komma in den vägen mer...
 
Nu hoppas jag på en lugn söndag i morgon!
 
Over and out
 En av mina...
Publicerat den

favoritskådespelare har gått bort, nämnligen Alan Rickman.
 
 
Första gången jag såg honom var i "Die Hard", då var jag 14 år. Han gjorde en grymt bra roll där som skurk. Han har också gjort roller i bl.a. filmerna "Love Actually" älskar jag, typiskt tjejfilm som jag kan se hur många gånger som helst, "Sense and sensibility" eller som den heter på svenska "Förnuft och känsla", en helt underbar film som jag också sett ett stort antal gånger! Sist men inte minst så har han, som nog de flesta känner till, gjort rollen som Severus Snape i Harry Potter-filmerna.
 
 
En helt fantastiskt bra skådespelare om ni frågar mig och det är så tråkigt att han gått bort... En film med honom i har ännu inte haft svensk premiär och det är "Eye in the sky", så det ser jag fram emot.
 
KramHerregud...
Publicerat den

vad hände? Det är fredag i morgon! Hur skönt är inte det?! Fredagen kan inte vara mer välkommen än nu. Jag är så trött och idag har det blivit lite för mycket så huvudvärken kom som ett brev på posten...
 
Idag har grabbarna grus och prinsessan fått sina vaccinationer. Ett antal hundralappar fattigare men ett bättre skydd har Lilleman, Ludde och Missan fått. Jag fick tipset att gå upp till djuraffären som ligger ovanför veterinärkliniken och jag säger bara Hallelulja! Ett paradis för en djurägare! Jag har aldrig sett så mycket djurartiklar under ett och samma tak! Dit går jag igen! Idag köpte jag en ny matskål till katterna och en ny filt för djuren att ligga på här hemma. Bra pris och riktigt fina saker var det. 
 
 
Hoppas ni får en bra fredag! I morgon gäller det att klä sig ordentligt, -25 grader ska det bli enligt SMHI:s app...
 
KramIdag har ...
Publicerat den

världen förlorat en stor artist! David Bowie har alltid funnits där, alltid, från det jag var liten fram till nu. Så idag känns det. Här är ett par av mina favoriter...
 
 
 
 
 R.I.P David Bowie!
 
 
Kram
 Jaha och ...
Publicerat den

där var jullovet slut! Det gick alldeles för fort och jag har inte alls hunnit det jag velat. Julen är i varje fall bortplockad, urksönt! Blacky har fått granen att leka med i hagen, vilket uppskattas av honom :) I morgon börjar jobbet igen, stressiga mornar, usch och fy... Dessutom har jag fått en mysig förkylning så idag har jag gått på Ipren. Som ni hör så är det ett riktigt lågvattenmärke just nu, men efter regn kommer solsken :)
 
Avslutar söndagen med U2-konsert på TV:n med mina buddisar :)
 
 
Ha en go måndag i morgon!
KramJaaaaa!
Publicerat den

Läste precis att det blir en ny säsong med programmet "Det sitter i väggarna"! Det bästa programmet som sänts på länge! Nu är det bara frågan... Ska vi våga skicka in en intresseanmälan... Det skulle vara så kul att få reda på mer om Skogsbackas historia och även få se bilder! Är torpet tillräckligt gammalt? Att komma med blir väl svårt men skickar man in en intresseanmälan så har man ju en chans.
 
 
 
Hur hade ni gjort? Lämna gärna en kommentar här på bloggen!
 
KramVilken fantastisk...
Publicerat den

vinterdag det har varit idag! Riktigt kallt och krispigt! Vi har varit i stallet och Alva fick tillfälle att testa sina nya sulor till ridstövlarna, som går att värma upp mha batteri. Hon var jättenöjd och tyckte de funkade bra så jag funderar på att själv köpa mig ett par. Jag tycker inte det är riktigt bra att rida i vinterridstövlar. Jag får inte den där rätta känslan med vinterridstövlarna så det får nog bli ett par sulor till mig med!
 
Vi tog en promenad med hästarna idag och jag passade på att fota dem lite. Fotona hittar ni här!
 
Jag måste tipsa om en bok som jag köpte till Alva i julklapp... "Mug Cakes choklad".
 
 
 
Vi har bakat två olika recept ur boken "Mjölkchoklad" och "Marshmallowswirl", supergoda bägge två!!!
 
Mugcakesen är lätta att göra och tjejerna kan fixa detta själva. Idag blev jag bjuden på "Marshmallowswirl" :)
 
Smaskigt!
 
Ha det gott!
 
Kram
 Idag har jag haft...
Publicerat den

en mysig dag med den finaste lille killen i mitt liv :) Tjejerna har varit med kompisar så idag har vi bl.a. bakat, Gustav och jag, och han tyckte det var så kul.
 
Han gjorde i stort sett allt själv...
 
med lite stöttning från mig :) Vispen blev lite tung så då hjälptes vi åt.
 
Självklart ska man slicka bunken efteråt.

Sockerkakan blev perfekt!
 
Så i eftermiddag har Gustav bjudit på nybakad sockerkaka vilket uppskattades av hela familjen :)
 
Måste bara få visa julklappen jag fick av Johan. Vi hade bestämt att inte köpa något åt varandra men ändå hade han köpt till mig <3 Innan jul hade jag visat en radio som jag tänkt köpa till torpet och det var den jag fick!
 
Den är supersöt i retrostil!
 
Det går att koppla i en sladd mellan radion och mobil så man kan lyssna på Spotify om man vill :)
 
Jag kan se mig själv sitta i trädgården i sommar i Skogsbacka, lyssnandes på musik med ett glas med kall saft (?) och bara njuta! Underbart!
 
Hur har er dag varit?
 
KramÅret 2015 ...
Publicerat den

var riktigt bra. Så känns det nu när jag ser tillbaka på det. Vi har fått vara friska och krya frånsett någon förkylning och feber men det hör ju faktiskt till. Konstigt om man inte skulle råka ut för det ;) Så låt se, hur har året sett ut...
 
Januari
I januari kändes det som om att Alvas hoppning började släppa. Hon vågar mer och Blacky hoppar riktigt bra då det blir lite höjd :) Gustav spelar innebandy och är en grym liten back! Stoppar det mest som kommer i hans väg :)
 
 
Det pysslas och bakas en massa.

 
Jag fick visst ett riktigt ryck och bakade en massa. Inte likt mig kan jag säga :)
 
 
 
Februari
Jag får beställningar på armband och det är jag så glad för. Att det finns de som gillar det jag gör, gör mig varm i hjärtat :) 
 
 
 
I februari hände något som har varit en av de bästa sakerna det här året. Det var då jag blev medryttare för Guilletta. Det var inte så att jag sa ja direkt, eftersom jag varit utbränd och var rädd för att ta på mig för mycket så tänkte jag efter ordentligt innan. Johan tyckte att jag absolut skulle ta henne och var han med på det så sa jag såklart Ja. Det är det bästa jag gjort! Fast det har ni säkert förstått ni som hängt med här :) Det finns inget bättre än att få ta hand om och rida denna häst!
 
 
 
Med Guilletta är livet som bäst!
 
 
Mars
 
Det blev en tur till Gothenburg Horse Show :)
 
 
Där var det en grym stämning!
 
Vädret visar sig från sin rätt sida. Det blir fika på altantrappan och Missan får komma ut en sväng.
 
 
Det var den 5/3... inte långt kvar hörrni! Hoppas på samma väder i år!
 
I våras var jag ledig på onsdagar och det blev riktiga långpromenader med killarna.
 
 
Alva kämpar på och tränar dressyr för en dressyrtränare. Blacky kunde inte särskilt mycket dressyr när han kom till oss men nu börjar han bli riktigt fin!
 
 
Den här månaden gjorde Guilletta och jag vår hopp-premiär för kommande hoppträning för Anna :) Guilletta tyckte det var superkul, det tyckte jag med... efteråt när allt var klart och jag överlevt ;)
 
 
I mars var det dags för Tranås årliga fototävling. I år kom jag med, med tre foton.
 
 
 
 
I slutet på månaden var det dags för min första hoppträning. Jag var sååå nervös och det var nästan kräksvarning på detta.
 
 
Det gick så bra! Tack vare Anna som är en toppentränare och Guilletta som är en toppenhäst! Alva peppade mig också och efteråt var jag stolt över min prestation.
 
April
 
Hoppträningarna för Tord för Alva och Blacky går bra!
 
 
Jag tar tag i fotandet lite mer. Det blir både hästar och porträtt.
 
 
 
 
 
 
 
 
Marsvinen fastnade också på foto.
 
 
Lilla Teddy klarade sig inte hur mycket jag än försökte så det blev väldigt ledsamt här hemma ett tag.
 
Teddy <3
 
I stället flyttade Mysan till oss :)
 
 
Ludde fyllde 8 år vilket självklart firades :)
 
 
 
Siri tävlad i hopprepstävlingen "Vikingahoppet".
 
Alva gjorde sin första start i Lätt C på TRK.
 
Maj
 
 
I maj vann Alva och Blacky sin allra första vinst tillsammans! Snacka om glädje!
 
Stolt och lycklig tjej!
 
Jag startade i en hopptävling på TRK, "Old boys and old girls". Det var så roligt!
 
Underbara häst!
 
Juni
 
Gustav fyller 7 år! Det firas ordentligt!
 
 
 
Samma dag spelade han poolspel i fotbollen och var så duktig!
 
 
Skolavslutning hör juni till! Mina underbara barn! Det finaste jag har!
 
 
 
Vi åker på hönsbytardagen i Österbymo och kommer hem med, Calippo, Siris kanin. Är någon förvånad?
 
 
Firar Midsommar hemma hos min bror på landet.
 
 
Sedan hände det som inte får hända! Missan smet ut och vi hittade henne ingenstans! Kattskrälle!!! Det blev ingen sömn den natten. Vi letade och letade. Pratade med grannarna, satte upp lappar. Kompisar till Alva letade, mina föräldrar kom. Herregud vilken uppståndelse det blev. Nästa dag, när grannen skulle sätta på tvätten så hittades hon, i deras tvätthög! Tack och lov!
 
Inget får hända vår lilla prinsessa!
 
Juli
 
Det var varmt i börja av juli! 
 Här var vi och hade det underbart!
 
Alva och jag var en sväng i Falsterbo med våra stallkompisar Susanne och Linnea. Superkul!
Sara Algotsson Ostholt.
 
Johan och jag var på Tomas Ledin i Linköping! Bättre än bäst!
 
Tillverkar tagelarmband :)
 
 
Kolmåren fick sig ett besök av oss.
 
Jag pysslar armband och pannband till träns.
 
 
 
 
Besöker Vadstena.
 
 
 
Augusti
 
Tornerspel på Visingsö.
 
 
 
 
Ludde blir dålig och opereras på Valla djursjukhus. Många tårar blev det.
 
 
Mitt i allt detta firar vi Siri som fyller 11 år.
 
September
 
I september slår en dröm in, ett eget ställe på landet! Vi vinner budgivningen, som var hemsk! Efter många bud fram och tillbaka drog sig den andre budaren ur och vi vann! den känslan, när de ringde från mäklarbyrån och sa att torpet var vårt, var och är fortfarande obeskrivlig. Än idag när jag är där ute känns det helt ofattbart!
 
Vårt älskade Skogsbacka!
 
Vi åker ut och klipper gräs och får vara inne i torpet trots att tillträdesdagen inte är förrän i slutet av september.
 
Den 25/9 får vi tillträde och självklart sover vi där den helgen!
 
 
Oktober
Alva fyller år och hon firas såklart i torpet :)
 
Helgerna tillbringar vi i Skogsbacka.
 
 
 
 
 
Mysiga uteritter blir det på Guilletta.
 
November
 
Det blir mycket Skogsbacka på bloggen nu. Det pysslas och fixas där ute.
 
 
 
 
Alva börjar hoppa Guilletta. Det går superbra!
 
 
 
Det julpyntas i Skogsbacka för självklart ska vi dit i jul!
 
 
December
 
Siri blir Lucia på Junkis och jag är stolt så jag nästan spricker :)
Söta lilla unge!
 
Granen kläs i Skogsbacka.
 
Jag pysslar lite julklappar och får lite beställningar.
 
Jag gör en juklapp till en tjej som betyder oerhört mycket för mig.
 
Julen firas, tomten kom två gånger och alla är nöjda och glada :)
 
 
 
Ja, där var 2015 ett fantastiskt år! Visst det har varit dalar men två riktiga höjdare kom in i mitt liv, Guilletta och Skogsbacka! Nu hoppas jag på ett bra 2016 där alla får vara friska och må bra, för det är viktigast.
 
Ha det bra alla läsare! Ta hand om varandra!
 
KramIdag har ...
Publicerat den

Siri och de tjejer som tränat fotboll nu i höst/vinter varit på jullovscup i Linköping. Gissa vad... de vann hela cupen!!! Grymt duktiga! Stolt morsa kan jag säga :)
 

Stolt spelare!
 
Det blir en spännande fotbollssäsong som kommer. Det är många duktiga tjejer i laget och jag tror verkligen på laget :)
 
Nu ska jag se om jag kan göra en liten årskrönika här på bloggen...
 
Håll utkik!
Kram
 
 
 0 grader!!! ...
Publicerat den

visade termometern i sovrummet i Skogsbacka i lördags när jag kom ut tidigt på eftermiddagen. Vi som tänkt sova över. Skulle det gå? El-elementen sattes igång men det kändes segt så efter ett tag tände jag kakelugnen. Jag har inte riktigt vågat innan men nu har jag pratat med sotaren och allt är i sin ordning så det är bara att elda på, på rätt sätt såklart :) Kakelugnen är så liten och söt men oj vilken värme den alstrade! Jag eldade en stund på seneftermiddagen och stängde sedan luckorna fram i början av kvällen.
 
I en kakelugn lagras värmen i en gång som går som en labyrint inuti. Så när luckorna stängts så alstras värmen ännu mer i kakelugnen och den kan hålla värmen upp till 12 timmar! Grymt bra! Så när vi gick och lade oss var det 20 grader på övervåningen, nästan för varmt ha, ha. Kakelugnen, den var varm och go. På morgonen var det 18 grader på övervåningen och kakelugnen hade svalnat av. Det gick att sova över utan problem :) Så mysigt nu på vintern med snön, skogen omkring och allt liv som finns där ute.
 
I morgon är det måndag... igen...
 
Kram
 God fortsättning...
Publicerat den

på det nya året! Jag hoppas att alla hade en bra och trevlig nyårsafton igår. Våra planer blev ändrade pga magsjuka som drabbade brorsans familj. Vi fick göra det så mysigt som det bara gick ändå och det blev ett bra nyårsfirande. Hundarna fixade också nyårsraketerna utan problem och det är fantastiskt skönt!
 
 
Idag har det varit en sådan där skön slappardag som bara en nyårsdag kan vara. Vi har varit i stallet och ridit ut i skogen en sväng. Supermysigt och det blev inte mindre mysigt av att det snöade. Hästarna skötte sig perfekt!
 
Idag fick Guilletta på sig sin julklapp, ett nytt pannband med lite bling...
 
det blev jättebra och låg så fint mot hennes panna. Nu glittrar hon allt lite extra prinsessan :)
 
Idag har jag också suttit och gjort en ny header till bloggen. Vad tycker ni? Bra? Mindre bra? Skulle vilja hitta på lite nytt till bloggen men vet inte riktigt vad. Har ni något förslag? Tror inte jag vill byta själva bakgrunden, det blir lite för mycket jobb med det, men har ni något annat förslag så tas det tacksam emot :)
 
Ha en bra fortsättning på 2016!
Kram