Äntligen är det ...

publicerat i Allmänt;
helg!!! Jag har kunnat jobba torsdag och fredag efter att ha varit däckad i feber, halsont, förkylning och huvudvärk i början av veckan. Idag har det varit studiedag så dagen har bestått i att klippa och klistra. Rätt skönt, fast jag fattar inte varför de lägger en studiedag på en fredag! Helpuckat!
 
I morgon är det dags för årets fototävling här i stan. Jag har kommit med, med tre foton av de sex som jag skickade in. Känns bra, kul och en ära att få ha blivit utvald i år igen! Jag har ingen aning om vilka fotona är utan det får jag reda på imorgon när jag är där och ska titta på utställningen.
 
 
Jag längtar ut till torpet också, så det värker i kroppen. Jag är ingen stadsmänniska! Det är så fantastiskt fint där nu med alla blommor.
 
 
Jag har en känsla av att vi kommer att bli tvungna att klippa gräset där i helgen också.
 
Hoppas att ni har haft en riktig toppenvecka!
 
Kram

Usch...

publicerat i Allmänt;
jag är sjuk... igen. Tycker inte det var särskilt längesedan men nu är jag det igen. Så surt! Det började i lördags eftermiddag, när vi var i Skogsbacka, ni vet den där känslan när man börjar få ont i halsen, det svider, känns lite som sandpapper och man känner bara känslan "vill inte!!!".
 
Igår vaknade jag med mer ont i halsen. Vi gick upp tidigt för det var dags för Alva och Blacky att åka och tävla i Grankärr. Dagen gick rätt bra med halsontet och första klassen Alva och Blacky var med i gick bra.
 
Stilpoäng 21/30 :) Så duktig!
 
Kvällen avlutades med att jag låg och frös fullt påklädd under en yllefilt och det värkte i kroppen, hatar feber! Natten till idag sov jag knappt något... Så ont i huvudet och halsen... Dagen har spenderats hemma i soffläge med alvedon och nässpray.
 
Alva har fixat stallet själv idag, med hjälp av sin pappa. Hon har hoppat Gullan och det hade gått jättebra.
 
Nu hoppas jag på snabb förbättring för i helgen som kommer väntar årets fototävling som Tranås Handel anordnar. I år är det tre kategorier som man kan skicka in till: natur, valfritt tema och båtliv. Båtliv hade jag inget att bidra med i, men däremot natur och fritt tema. Jag skickade in 6 bilder och har kommit med med 3! Det ska bli väldigt spännande att se vilka foton det är! Det får jag inte reda på förrän på lördag :) Jag är riktigt glad att jag har kommit med i år igen. Det är en stor ära att ha fått foton utvalda till tävlingen!
 
Nej, nu intar jag soffläge igen. Huvudet spränger...
 
Kram på er!

Idag kom den...

publicerat i Allmänt;
på posten, torpägarens egna lilla bibel som jag förstått det :)
 
 
Det ska bli riktigt intressant att läsa den. Boken "Så renoveras torp och gårdar" tar upp i stort sett allt. Boken tar upp hur huset ligger i landskapet, vilka olika sorters hus det fanns, hur husens olika grunder kan se ut och sedan vidare till stomme, panel, tak, tapeter, trappor, dörrar osv.
 
Idag har det annars hänt en riktigt rolig grej men det återkommer jag med framöver :)
 
Ha det gott!
Kram