När man skaffar...

publicerat i Allmänt, Cocker Spaniel;
sig ett husdjur så skaffar man det för att ha det hela deras tid här hos oss. Jag minns den dagen då vi var hos Ann-Catrine Bergh, kennel Shakima´s i Söderköping, som igår. Vi hade bestämt oss för att skaffa oss en cocker, en hane. Några var intresserade innan men backade och vi fick erbjudande om att köpa Shakima´s Diggiloo om allt stämde. Herregud, är det någon mer som sett en cockervalp, man smälter innifrån och ut. Det finns inget sötare och där, just där fanns han, Shakima´s Diggiloo, vår Ludde. Han flyttade hem till oss och vi fick många underbara år tillsammans. Ja, ni läste "fick"... När man skaffar sig ett husdjur så måste man vara beredd på att ta det sista beslutet. Det svåraste i livet som man måste göra som djurägare och nu var det min tur. I måndags var jag hos veterinären och tog bort Ludde. Han mådde inte bra, hade ont i lederna visade sidor som inte var "han". Jag kontaktade uppfödaren och jag fick hennes fulla stöd. Detta med att besluta när ett husdjur ska somna in är det värsta som finns.
 
 
Jag ville avsluta Luddes liv på allra bästa sätt. Han fick en ordentlig promenad och jag grät hela tiden, han fick skinka som han älskade, vi åkte till sjön och han fick bada och simma som var det bästa han visste. Veterinären var fantastisk. Allt gick så lugnt och fint till. Nu springer Ludde utan krämpor tillsammans med sina kompisar.
 
 
Min älskade vän, du fattas mig. Det känns som om hjärtat och bröstet ska brista emellanåt, jag får ingen luft, då gråter jag... Många tårar blir det. Det är nog som Gustav sa idag, "Det blir bra, vi ska bara gråta färdigt först."
 
 
Kram

Jag hade tänkt...

publicerat i Allmänt, Skogsbacka;
skriva ett inlägg lite tidigare men har inte hunnit. Nu är det sent så jag kommer inte skriva så mycket utan låta bilderna tala för sig självt.
 
Blacky har kommit ut till oss på sommarbete :)
 
Mysigt!
 
 
Det finns en hel del gräs. Jag har delat av hagen så att han inte får för mycket.
 
Gullans tur att komma till oss.
 
Lycka för en häst!
 
Lycka för en medryttare!
 
Lycka för en ponnytjej att få rå om sin ponny 24 timmar om dygnet och bl a hälsa god morgon med en stor kram.
 
Rabarberpaj av Skogsbackas rabarber till Celinnes ägare som kom med Celinne, för fika måste man :)
 
Gullan och Celinne.
 
Äta, äta och äta.
 
Premiärtur.
 
Hälsa på grannhästarna Inez och Divina.
 
Bad i Tången.
 
Livsnjutaren i Skogsbacka.
 
Ja, det har varit fullt upp som ni förstår. Helt fantastiskt kul att kunna ha hästarna här, sådan lyx. Jag njuter varje dag!
 
Ha det gott alla!
Kram

Oj, vad segt...

publicerat i Allmänt, Cocker Spaniel;
det var att komma igång idag. Jag ska ju tvätta fönster... o så hamnade jag här. Jag måste fixa med lite blommor också. Det har inte hunnits med än. Just nu sitter jag fast här. Det finns någon med stort L som inte låter matte gå iväg...
 
Ludde har stenkoll :)
 
Jag fick en beställning på studentpresent för ett tag sedan och nu kan jag visa den här för studenten är ju över för den här gången :)
 
 
 
Det blev ett tagelarmband till studenten med tagel från sin älskade häst Amira.
 
Nej, nu är det nog dags att ta tag i middagen så att jag kan ta ett varv med fönstrena sedan.
 
Ha det bra alla!
 
Kram