Vi har så...

publicerat i Allmänt, Skogsbacka;
många fjärilar här ute! Så vackra och många stora. I stan kan man vara glad om man får se någon över huvudtaget och gör man det så är det oftast en citronfjäril... Några av de fjärilar jag lyckats fånga på bild. Någon som vet vad det är för sorter?
 
 
 
 
Idag har vi haft grannar på besök, våra grannar som bor på vägen hit till torpet. Kul att träffas och prata en liten stund :)
 
God honung fick vi :)
 
Annars har det varit rätt lugnt. Jag la mig och vilade en stund förut. Vi har nätfönstret i, i sovrummet och det var så skönt att ligga där i sängen och känna vinden fläkta. Så skönt, så jag slumrade till en stund. Lyx!
 
Jag älskar dessa lugna dagar! Ingen stress och inget stim.
 
Kram Malin

Natten till idag...

publicerat i Allmänt, Skogsbacka;
kom det allt lite regn och även idag... lite grann, men det behövs mer! Astrid Lindgrenrosen avslöjade vackert regnet som kom i natt med sina fina vattendroppar på kronbladen...
 
 
Idag har vi varit nere vid sjön en sväng. Tyvärr blåste det lite för mycket för min smak men grabbarna badade :) Det var 21 grader i vattnet så fötterna fick bli doppade. Lite lagom :)
 
Det blev inget i fällan i natt. Vi får se om det kan bli något nu i natt i stället. Lite spännande det där. Vi tror att det är en mink eller iller som är runt hönsburen. Minkar är inga trevliga djur, de bara biter huvudet av hönsen och inget mer... Så meningslöst!
 
Ovälkommet besök igår som sagt, annat och mer välkommet besök idag :) Grannarna från stan var här en sväng på fika. Trevligt att träffas och prata lite. Vi bjöd på smörgåsar, kaffe och blåbärspaj med vanlijsås eller glass.
 
 
I morgon är det måndag och nu börjar semestern sjunga på sista versen. Jag tycker inte det känns jobbigt att börja jobba igen, men att flytta hem till stan... bland allt ljud... fy...
 
Kram Malin

Ovälkommet besök!

publicerat i Allmänt, Cocker Spaniel, Skogsbacka;
I morse, tidigt, vaknade min man och sa att det var ett fasligt liv på hönsen. Jag sov som klubbad och hade inget hört. Vi rusade ut och de var så upprörda! Har ni hört upprörda höns och en upprörd tupp någon gång? De berättar högt och tydligt att "det här är inte bra". Nu har vi bara tre hönor och en tupp, men de hörs kan jag lova :) Något djur hade i varje fall varit utanför buren och lämnat spår efter sig nämnligen spillning. Jag är så glad att jag satt dit mer nät där det varit dåligt. Ikväll ska jag gillra en fälla, för inget djur ska få ta mina höns och min tupp!
 
 
Idag har det annars varit en lugn dag. Vi har varit hos hästen en sväng och sedan har jag försökt fota Lilleman. Han är så svår att fota! Han ska alltid blunda då ha, ha. Några bra foton blev det...
 
Mattes hjärta!
 
 
Sedan har jag varit en sväng och räknat får. Alla var på plats där de ska vara :) Så fina!
 
Bara 8 på fotot men 10 i hagen :)
 
På detta bloggtema är bilderna lite större... Idag har jag gjort det första lite mindre och övriga tre stora. Själv är jag förtjust i stora foton men det kanske är bättre med mindre...
 
Har ni haft en bra dag?
 
I morgon väntar mer välkommet besök :) Det ska bli trevligt!
 
Kram
Malin