Vi har...

publicerat i Allmänt;
börjat fixa lite i trädgården här hemma. Vårt gamla land har inte skötts om, orken och intresset fanns inte förra året men nu så börjar det komma tillbaka. 

Det gamla landet... Syntes knappt inte längre...

Jag hittade en tjej på FB som sålde pallkragar så några sådana har jag köpt. Vi började med att rädda några av jordgubbsplantorna som fanns i det gamla landet, en liten gräslöksplanta hittade vi också :) Sedan var det bara att sätta igång och gräva, jämna till marken och lägga ut täckväv för att undvika en massa ogräs :) 

Så här blev det till slut. Runt pallkragarna ska vi ha täckbark. 

Planterar gör jag en annan dag. Det gick åt en hel del jord och det behövs mer än den jag hade hemma. Tycker det blir rätt bra och det ska bli skönt att inte ha hundarna springande i landet eftersom de brukar passa på att sätta extra krydda på bären :) 


Under tiden vi pysslade med landen lyckades vi ha de barnen som var hemma ute. De byggde en koja av filtar runt äppelträdet, fixade mumsiga smörgåsar med nutella och hade mysigt därinne när de var klara. Så underbart att se deras kreativitet och höra deras diskussioner och skratt. Det värmer i hjärtat :)

Hoppas att ni haft en bra måndag! 
Kram Malin 

Och så...

publicerat i Allmänt;
har dagen då varit här, dagen då fototävlingen ägde rum. Min allra första fototävling som jag ställt upp i och inte den sista, hoppas jag :) Oj, vad jag har spekulerat i vilket av fotona juryn hade valt ut, vilket som kom med i tävlingen. Av 1600 st inskickade foton var det 210 st som juryn valde ut till tävlingen. Jättekul att jag fick tillhöra den skaran som fick med ett foto. Jag är verkligen jätteglad och stolt! Det var detta fotot som kom med ...
 
 
Ett foto på min brors flicka. Tycker också om det fotot. En liten tjej med attityd och glass runt munnen :)
 
Den som vann den klassen jag var med i, "Fritt Tema", var helt suveränt bra! Helt rätt foto som vann, tycker jag. Något som är riktigt kul med att gå och titta på fototävlingar är att man får en massa tips på hur man kan fota, redigera osv. Så nu när inspirationen är på topp så får jag nog ta och greppa kameran och försöka fota lite mer. Det är ju så himla kul!
 
Hoppas att ni har haft en skön solig lördag :)
Kram Malin

Att unna ...

publicerat i Allmänt;
sig något hör inte till vanligheterna. Det är alltid barnen och djuren som går före, men idag har jag unnat mig ett besök hos min vän Erika och hennes salong "Hårstudion". Slitet, grått hår har fått sig en omgång :) Jag är så nöjd! Inte några gråa strån att beskåda längre och det slitna är bortklippt. Det är så gott att bli lite ompysslad en stund och bara att koppla av. Extra kul var att höra att håret är på väg tillbaka efter min krasch, yippeeeee!
 
Fotograf: Gustav :)
 
Vi har lastat Blacky både tisdag och onsdag och igår gick det kanon! Härligt! Massor av godis går det åt :) Vi ska lastträna i morgon också och i helgen åker vi och hopptränar både lördag och söndag så då får han åka då med. Sedan hoppas jag att han förstår att det är kul att åka transport :)
 
Ikväll är det dags för ett svettigt dressyrpass för Alva och Blacky :)
 
Vi hörs!
Kram Malin