Det har ...

publicerat i Allmänt;
varit en väldigt spännande dag idag :) För klockan 12 idag så veterinärbesiktigades Blacky. Lite innan ett så ringde Michaela, hon som säljer Blacky, och meddelade att han gick igenom. Det hade inte varit några konstigheter alls och både hon och jag var överlyckliga på telefon. Hon tror verkligen på detta precis som jag och det känns så bra! Så vi kommer att hämta hem Blacky nästa helg, närmare den 7/12 :) 


Det skulle vara bra om Peppe kunde få ett nytt hem tills dess. Jag har några spekisar, en av dem har redan varit och provridit och kommer i morgon igen. Det är både spännande, roligt, ledsamt, stressande, ja det är fruktansvärt jobbigt att sälja sin älskade lille ponny. Jag vill ju att det ska bli så bra som möjligt för honom. Förhoppningsvis löser sig allt inom en rimlig framtid :) 

Ha det gott!
Kram Malin 

I lördags ...

publicerat i Allmänt, Inredning;
var jag och ställde ut Lilleman på den inofficiella valputställningen i Mjölby. Det gick resultatmässigt inget vidare men han visade upp sig så fint och skötte sig riktigt bra i ringen. Lillis är i slyngelålderna just nu och har inte blivit så kraftig och muskulös än som de andra grabbarna var i klassen så därför blev resulatet inte så bra. Så nu ska Lillis styrketräna och käka en massa mat :) Kritiken löd i varje fall så här:
 
"Bra typ och storlek. Maskulint huvud med välformade ögon. Tillräcklig hals. Brant skuldra. Tillräckligt förbröst, bröstdjup. Bra benstomme. Härliga vinklar bak. Något runt kors. Ok rörelser från alla håll. Välvisad." Helt ok kritik tycker jag :)
 
Senare på kvällen hade vi visning på Peppe. Det är en tjej med funktionshinder och hennes mamma som ev vill ha Peppe. Det skulle passa perfekt! De kommer på onsdag igen och provrider. Så håll tummarna för att de vill ha honom.
 
Igår åkte vi till Göteborg och provred en ponny. Det kändes jättebra och Alva var så nöjd, hon ville inte sluta rida :D Så efter funderingar och diskussioner på vägen hem så bestämde vi oss för honom. Hoppas nu att det blir bra... Fast t.om. Johan tyckte det såg bra ut och verkade bra, så då blir det nog bra. Jag tycker alltid det känns så läskigt att köpa ponny. Jag vill ju att det ska bli så bra som möjligt. I morgon ska han besiktigas, så håll tummarna!
 
Alva och The Black Sparrow
 
Idag har jag äntligen fått upp kökslampan och det blev så fint!
 
 
Ha en fortsatt bra måndag!
Kram Malin

Det var längesedan ...

publicerat i Allmänt;
jag mådde så dåligt som jag gjorde i natt... Igår kväll upptäckte vi att Missan var borta, spårlöst borta. Johan och jag letade överallt i huset, i källaren, in i barnens rum med ficklampa (de sov) ja alla skrymslen och vrår som vi kunde komma på men vi hittade henne inte. Jag kände paniken komma!!! Hade hon smitit ut? Det var kallt och snöade ute. Missan förlorade sin mamma när hon precis var två veckor gammal och har i och med det tappat en massa viktig kunskap som en liten katt ska kunna. Så jag kände det att hittar vi inte henne och hon har smitit ut så är det kört :(  Vi gick ut på altanen och började leta där, sedan vidare ut i trädgården och vidare ut i grannskapet. Vi turades om i omgångar att gå ut för barnen sov... Till slut fanns inte så mycket att göra. Vi gick och lade oss men vem kan sova när Missan kanske var där ute i kylan, lilla pluttan, bland en massa otäcka saker. I varje fall så lyckades jag slumra till ett par timmar men sedan vakna med en sådan ångest och hjärtklappning! Önskade bara att allt var en mardröm! Jag gick ner igen och ut på altanen och ropade, ingen Missan. Sedan lade jag mig igen, Johan var vaken med och så hörde vi ett konstigt ljud utifrån och jag sprang ner drog på mig jackan och ut men det var bara snö som smälte ner från ett garagetak... Gick och lade mig igen och somnade till en timme. Hör hur Johan går upp och väcker tjejerna. Efter en stund kommer han in i sovrummet och vem tror ni att han har med sig i famnen jo lilla M! Det bästa som någonsin kunde hända! Det blev "The ugly crying" av glädje :) Massa pussar och gos såklart. Gissa var hon hade varit... Jo, i Alvas ena klädlåda som Alva har under sängen, den hade Johan kollat men inte dragit ut tillräckligt långt som det behövdes för att upptäcka henne... Dessutom sov hon säkert som en gris däri med för den delen. Tack gode gud för att allt gick bra till slut! Lilla M är vårt allt och betyder så mycket för oss alla!!! 
 
 
 
 
Ha det mysigt i snön!
Kram Malin