Idag gjorde jag...

publicerat i Allmänt;
min första hopplektion och det är nog minst 4 år sedan sist. Fy, så nervöst, nästan kräksvarning! Oxrarna var så höga! Ha, ha inte precis men för mig kändes de höga och jättebreda! Min ryttarinsats var spänd och balansen var sådär till en början men på slutet blev den avslappnad och det kändes kanon. Tack vare vår hopptränare Anna :) Hon är fantastiskt på att lägga träningarna på den nivån som ryttaren är och hon kommer hela tiden med tips. Min träning idag blev så bra och jag är så glad att jag kunde besegra min rädsla. Ja, och oxrarna, hur det gick med dem, kanon och de var hela 50 cm höga :)
 
 
Det var också extra kul att kunna träna ihop med Alva. Hon var så söt och peppade mig :) "Du är jätteduktig mamma" sa hon :) Jag är grymt imponerad av Alva och hennes ridning. Hon fräser fram och hoppar bana på 90 cm, jag är så imponerad! När man sitter där på hästryggen förstår man hur svårt det är! 
 
Dagen har sedan fyllts av våffelbak och fika tillsammans med familjen och Alvas kompisar, trimning av Ludde, dammsugning, bad av Ludde, duschning av barn m.m.
 
Mattes fine Ludde. Doftar som en liten nyponros :)
 
Det har varit en fantastiskt bra dag! Hur har er helg varit?
 
I morgon är det måndag. Det är skönt att det är en kort vecka :)
 
Kram

Vilken fantastiskt...

publicerat i Allmänt;
skön lördag vi haft! Vädret har visat sig från sin bästa sida :) Dagen började med morgonfodring och utsläpp av alla hästar i stallet. Det är aldrig tråkigt! Jag blir alltid så välkomnad av alla när jag kommer in i stallet. Det är så mysigt!
 
Därefter blev det till att susa hem, dricka kaffe, fixa iordning sig för att gå på Tranås årliga fototävling. Det är så kul att se alla fina foton som ställs ut. I år var det över 500 foton som skickats in varav 210 blev utvalda till tävlingen. Av de 210 var tre mina :) Vi var 81 fotografer som ställde ut fotografier. Jag hade ingen aning om vilka foton som valts ut när jag gick dit idag, så det var med spänning jag gick omkring och kollade :) De foton som juryn valt ut var dessa:
 
 
 
Lilla Ebba hade jag med förra året också, då inte så snorig och smutsig som här :)
 
Det som var lite tråkigt med årets fototävling var att utskrifterna inte var bra. De svartvita fotona var prickiga och monteringen var knöligt gjord. Riktigt synd! Det måste bli bättre!
 
I morgon blir en spännande dag! Det är dags för min och Gullans första hoppträning. Det är några år sedan jag hoppade så vi får se hur det går. Kul ska det bli i varje fall!
 
Kram, kram
 
 

Trött, tröttare...

publicerat i Allmänt;
tröttast! Så har jag känt mig idag. Slutade tidigt idag och efter att ha hämtat G i skolan så sov jag en stund. I kväll fick Blacky och Gullan vila. Istället putsade jag Gullans ena sadel, gjord och träns. Lite mys blev det såklart och en go´ puss på mulen :) Idag kom också träningstiden för hoppningen i helgen. Ska bli riktigt kul och jag ser verkligen fram emot det.
 
 
Under 7 veckor har vi haft en lärarstudent i klassen och idag var hennes sista dag. Jag tycker att hon har gjort ett kanonjobb och de barn som får henne i framtiden kan känna sig lyckligt lottade!
 
Tack Cissi och lycka till!
 
Igår åt vi också våfflor som många andra. Det var riktigt gott. Lilleman och Ludde fick också smaka :)
 
Mums!
 
I morgon är det äntligen fredag!
 
Kram