Idag är ...

publicerat i Allmänt;
det mammas sista arbetsdag och jag vet en som är jublande glad :) Med all rätt såklart. Kan dessutom känna mig liiite avundssjuk på henne, tänk att få tiden att göra precis vad man vill... Inga tider att passa, vill man hitta på något så gör man det, vill du ta sovmorgon så är det bara att göra det. Ingen stress! Shit vad skönt det skulle vara. Jag skulle nog kunna bli pensionär idag ;)
 
Jag fick en beställning av mamma att göra ett kort åt henne så det gjorde jag. Det blev ett kort med en flicka på som gör ett glädjesprång, vilket passade perfekt, utan någon text på. Det var så svårt att komma på och jag tyckte att det blev bäst utan. Så här blev det i varje fall:
 
 
 
 
 
 
Igår var Alva och jag på hennes första lokala hopptävling i Aneby. Det blev en tidig morgon och allt flöt på bra. Blacky var duktig och gick på transporten :) Framme i Aneby fick han äta mumsa ensilage medans vi gick och kollade banan och visade Blackys vaccination. Vi hann också med lite fika innan det var dags att ta ut Blacky och göra iordning honom. Igår var andra gången vi var iväg med honom och han är så duktig på nya platser! Han hetsar inte upp sig i första taget utan är en mycket cool kille :) Alva var anmäld till Lätt E (70cm) och Lätt D (80 cm). I Lätt E gick det superbra! Hon hade ett bra tempo och red fina ridvägar. Så det resulterade i en felfri runda och rosett!
 
En lite spänd ryttare innan hoppningen :)
 
 
I Lätt D blev det lite missar, ett par stopp och så vek Blacky av på ett hinder. I clear round, som Lätt D var i så får man då frågan, om man har missat, om man vill göra en omstart och det gjorde Alva. Det gick mycket bättre. Blacky vek av på samma hinder igen ett par gånger men hon fick över honom på tredje försöket och fixade resten av banan ända in i mål. Alva var såklart besviken, men det var första gången hon red en 80-bana. Det är bara att kämpa på och jag är så stolt över henne och Blacky! Nästa start blir på torsdag i Grankärr :) Det ska bli så kul!
 
En lättad och glad ryttare efter starten i Lätt E!
 
En mycket nöjd ryttare :)
 
Siri spelade seriepremiär i Jönköping i lördags. Matchen slutade 2-2 och det var en nöjd liten tjej som kom hem. Längtar tills hon ska spela hemma, då ska jag gå och titta!
 
Lilla Missan har fått komma ut en sväng i trädgården idag, i sele. Det är en tuff liten tjej vi har, totalt orädd och började genast jaga insekter och spana efter fåglar :) Hon tog sig också en tur upp i päronträdet :) Hon var väl tvungen att spana in sina ägor :)
 
Lilla M
Nej, nu ska jag ringa min mamma. Undrar hur långt från örat jag ska hålla luren??? Tror det är någon som jublar i andra änden :)
 
Kram Malin

Ett litet...

publicerat i Allmänt;
kort inlägg såhär på kvällen. I morgon bär det av till Aneby där Alva och Blacky ska göra sin första lokala tävling. De ska starta i Lätt E och Lätt D, alltså hoppa 70 och 80 cm. Alva är allt lite nervös. Vi ska ha kul, det är det viktigaste. Ingen press, blir resultatet bra så blir det ju en bonus men som sagt, ha kul tycker jag är viktigast så här i början :) Idag blev det en skrittur ut i skogen för att Blacky skulle få röra på musklerna sedan det hårda dressyrpasset igår. Sedan blev det dusch för Blacky, käka mat och torka till i solen och lite fix inför i morgon. 


Nej, det är nog bäst att sova nu. Klockan ringer väääldigt tidigt i morgon...

Natti, natti!
Kram Malin

Igår var ...

publicerat i Allmänt;
det dags att fira lite påsk hos mina föräldrar. Underbart god mat och väldigt trevligt var det. Brorsan var där med sin familj och som det brukar så åker kameran fram och det blir några foton på Ebba :)
 
 
 
 
 
På kvällen åkte Alva och jag ut till Blacky en sväng och borstade iordning honom. Passade också på att fota honom. Det är liiite svårt att fota honom för han är väldigt sällskapssjuk och vill komma och prata och mysa när vi är i hagen :) Han är för go vår Blacky!
 
 
 
 
Alva och Blacky hoppade några hinder igår förmiddag. Hon testade på att hoppa några 80 cm hinder och det var som jag trodde, inga större problem :) Så nu har vi också anmält till Lätt D i Aneby på lördag, wiiiii vad kul det ska bli. Det känns bra för Alva känner sig trygg med detta också. Hon har själv fått bestämma om hon ska vara med i Lätt D och nu kände hon att det fixar de :) Så jag fick tillåtelse att anmäla ;)
Här kommer några foton från hoppningen :)
 
 
 
 
 
Idag har vi varit en sväng på Sharpman och shoppat loss ... igen ... Blacky fick nya boots, jag köpte mig nya stallkängor, lite snoddar, fleecejacka, en foderbunke eller vad det heter och lite annat smått och gott.
 
Bästa stallkängorna :) Än så länge fina ;)
 
Gott att käka lite ute efter ett svettigt dressyrpass :)
 
I morgon är det vardag igen. Hoppas att alla har haft en skön påsk! Vädret har ju varit helt underbart!
 
Kram Malin