-18 grader ...

publicerat i Allmänt;
visade termometern i morse när vi gick upp för att åka till stallet för att rida julklappshoppning med maskerad. Så kallt! Vi kom dit och Blacky var som vi bestämt inne på morgonen. Efter pyssel och iordningsställande så tog vi med Blacky upp till ridhuset. Där träffade vi snälla Ulla som lånade ut sin box till Blacky så han kunde stå där och ha det skönt medan vi gick bana och väntade på vår tur. Tack Ulla!
 
I stort sett alla ekipage var utklädda, alla var så fina! Alva var utklädd till piraten Jack Sparrow, hon rider ju på The Black Sparrow så det var ju inte så konstigt att det blev just Jack Sparrow. Alva och Blacky startade i 80cm. Själva ritten blev väl sådär...  Alva var skitnervös och Blacky vek av några gånger från hindrena men om man ska se det som var positivt, som man alltid ska göra, så har Alva aldrig hoppat en bana med den farten hon hade idag. Det gick så det fräste ha, ha. Blacky hoppade hindrena jättefint. Nu ska vi träna på att hoppa fort och samtidigt ha kontakt med honom. Det är lätt att när farten blir hög så blir tyglarna lite för långa och då passar busen på att vika av. Det finns mycket att lära! Alva var såklart jättebesviken efteråt, men jag tycker att hon var jätteduktig! Det är bara på´t igen!
 
 
Jack och Black Sparrow :)
 
Nu ser vi fram emot hoppträningarna för Tord och Anna i vår! (och värmen!)
 
Ha det gott!
Kram
 

Julen kom ...

publicerat i Allmänt;
och julen gick. Själva julfirandet har varit trevligt, roligt, mättande och mysigt :) Själva julaftons morgon startade i stallet med glöggmys. Den här gången följde Siri med, men det var inte för att åka till stallet hon följde med utan för det vi skulle göra efteråt, nämnligen åka och köpa ett marsvin till Gustav i julklapp. Det stod högt på hans önskelista, att få ett eget husdjur, och ni som känner mig blir nog inte förvånade att det blev så, för vad är det för skillnad på två eller tre marsvin... Han blev i varje fall så glad och satt och bara fnittrade när han öppnade paketet med Sötis i. Ja, hon kallas så fast hon heter Sotis, så har Gustav bestämt :)
 
Tjejligan Skrutta, Sötis och Teddy.
 
Mycket julmat har det blivit, även hundarna har fått smaka. Det räckte med en liten jultallrik med prinskorv, julskinka och köttbullar för att Luddes mage skulle bli dålig. Fy sjutton vad han har fisit denna julen och jag kan lova, det luktar, och det luktar INTE rosor!!! Det är allt synd om honom för han skäms, ha, ha, stackarn :)
 
Duktiga grabbar som väntar på det magiska ordet "varsågod" :)
 
Tack tomten för i år! Fy så skum han ser ut...
 
Tomten kom ju i år också och det blev paket till mig med så jag har nog allt varit lite snäll ;)
 
Bäst att ge tomten en kram så kanske han kommer nästa år igen :)
(Undrar vad sjutton svärfar gör vid väggen där bakom???)
 
Vädret har ju varit helt underbart! Solen har visat sig från sin bästa sida. Vi passade på att rida ut och kameran åkte med :)

 
 


Fina tulpaner fick jag av svärmor när de var förbi på juldagen.

 
 
I morgon väntar julklappshoppning med maskerad. Alva och Blacky ska vara med och det ska bli så kul :) Jag avslöjar inte vad de ska vara utklädda till. Vi har i varje fall haft väldigt roligt så vi planerat.
Hoppas att jag kan ta lite bilder i morgon så dyker de upp här framöver.
 
Hoppas att ni har haft en bra jul!
 
Kram
 

God Jul ...

publicerat i Allmänt;
på er alla! Nu verkar allt vara i sin ordning och jag ska strax gå och lägga mig. Gårdagen var en bra dag, ni vet en sådan där riktigt bra dag. Allt flöt på med städ, posten levererad det den skulle och sedan på eftermiddagen gjorde jag något jag inte gjort på 14 år. Jag spelade basketmatch ihop med nygamla tjejer och killar i Tranås Basket. När jag var yngre var det basket för hela slanten. Det började med spel i flicklag när jag var 12 år, sedan damlag och även Smålandslaget. Basket var mitt liv då så att få spela igen såhär på äldre dar var grymt skoj :) Takterna sitter i men tyvärr är kondisen försvunnen. Nu ska jag ta tag i den så att vid nästa drabbning orka mycket mer. För jag hoppas verkligen att det blir fler tillfällen att spela! 


Så roligt att träffas igen!
Jerra, Hanna, Sara, jag och Carro. 

Nej, nu måste jag sova. Tidigt i morgon bitti är det gemensam morgonfodring i stallet. Det blir paket, äpplen och morötter till prinsen. 

Ha nu en riktigt God Jul! 

Kram