Dags att fira igen...

publicerat i Allmänt;
för idag har Johan och jag varit tillsammans i 25 år... 25 år! Vart tog tiden vägen... Hur som helst så fixade jag iordning var sitt glas med lite mousserande vin.
 
 
När jag serverad honom glaset så såg han väldigt fundersam ut, jag riktigt såg hur hjärncellerna jobbade ha, ha. Efter 25 år får man inte ha så stora krav he, he. Till slut kom han på vad vi firade :) Skål på oss!
 
Hoppas att ni har haft en bra dag! Min har varit allmänt rörig, trodde att det var APT på jobbet ikväll och stressade halvt ihjäl mig för att fixa allt tills dess. Sedan var det inget APT, så istället blev det en mysig uteritt på Gullan tillsammans med Lovisa på Totte. Underbart! Hösten är verkligen fantastisk nu!
 
Kram på er!

I fredags ...

publicerat i Skogsbacka;
var äntligen dagen då Skogsbacka blev vårt, tillträdesdagen. Det kändes helt underbart när allt var påskrivet och klart. Nu kan ingen ta vårt Skogsbacka ifrån oss!
 
 
I lördags eftermiddag åkte vi dit. Det tog ett tag innan vi kunde åka för vi hade en hel del saker som skulle med. Dessutom hade vi bestämt oss för att sova över där från lördag-söndag, som ni förstår så blev det en hel del packning. När vi kom dit fixade vi iordning sängarna, monterade ihop mitt köksbord som min morfar gjort till mig en gång i tiden, packade upp en massa annat osv. Fika blev det på verandan i solskenet. Hundarna sprang omkring och bara njöt i den stora trädgården. Här finns massor att upptäcka :)
 
Skogsbacka från andra hållet. I bakgrunden ser ni en gäststuga där 4 pers kan sova över. Perfekt!
 
Vi firade tillträdet med grill och Champagne!
 
Brorsan och hans pojk kom förbi och hade med sig dessa fina egentillverkade fågelholkar, den vänstra till talgoxe och den högra till stare.
 
Skillnad på mörker på landet jämfört med i stan. På landet blir det kolsvart. I går kväll var det fantastiskt vackert med alla stjärnor och fullmåne.
 
Utsikten vid eftermiddagskaffet idag :)
 
Utsikt åt ett annat håll. Ni ser att det är en hel del gräs att klippa vilket har resulterat i blåsor på händerna :)
 
Än blommar rosorna i Skogsbacka.
 
Hoppas ni också har haft en bra helg!
 
Kram

Dagarna bara försvinner...

publicerat i Allmänt, Skogsbacka;
och det har tyvärr inte blivit så mycket bloggat. Ska försöka ta tag i det igen. Det har varit rätt mycket nu, föräldramöte, hästar, klippning av hästar, jobb, fotboll osv så bloggen har blivit lite bortprioriterad. Förra veckan var hemsk! Hur mycket som helst! Så när jag slog ner ändan i soffan i fredags kväll så var det så underbart skönt! Denna veckan är mycket bättre. På fredag kommer det bli en toppendag! Vi får tillträde till torpet!!! Nu har vi fått tillåtelse att vara där ändå, men på fredag då är det vårt, på riktigt!
 
Vi var där i helgen, går ju inte att låta bli! Sitter just nu och bara längtar ut! I helgen fixade jag iordning järnspisen. Vilken himla tur att jag kollat på "Sommar med Ernst" annars hade jag inte haft en aning om att leran måste bytas på ugnens överdel i järnspisen. Nu är det gjort i varje fall :)
 
Först bort med all sprucken, gammal lera...
 
Sedan på med ny med järnfilspån.
 
Att tända några värmeljus håller fukten borta en stund. Ljusen fick brinna så länge vi var där.
 
Än blommar det för fullt i Skogsbacka...
 
 
och det fanns massor av fjärilar.
 
12 st!!!
 
Fixade iordning lite vid infarten...
 
Längtar till helgen!
 
Ha en bra tisdag!
Kram