Cute Black Flying Butterfly

Dags att fira igen...
Publicerat den

för idag har Johan och jag varit tillsammans i 25 år... 25 år! Vart tog tiden vägen... Hur som helst så fixade jag iordning var sitt glas med lite mousserande vin.
 
 
När jag serverad honom glaset så såg han väldigt fundersam ut, jag riktigt såg hur hjärncellerna jobbade ha, ha. Efter 25 år får man inte ha så stora krav he, he. Till slut kom han på vad vi firade :) Skål på oss!
 
Hoppas att ni har haft en bra dag! Min har varit allmänt rörig, trodde att det var APT på jobbet ikväll och stressade halvt ihjäl mig för att fixa allt tills dess. Sedan var det inget APT, så istället blev det en mysig uteritt på Gullan tillsammans med Lovisa på Totte. Underbart! Hösten är verkligen fantastisk nu!
 
Kram på er!I fredags ...
Publicerat den

var äntligen dagen då Skogsbacka blev vårt, tillträdesdagen. Det kändes helt underbart när allt var påskrivet och klart. Nu kan ingen ta vårt Skogsbacka ifrån oss!
 
 
I lördags eftermiddag åkte vi dit. Det tog ett tag innan vi kunde åka för vi hade en hel del saker som skulle med. Dessutom hade vi bestämt oss för att sova över där från lördag-söndag, som ni förstår så blev det en hel del packning. När vi kom dit fixade vi iordning sängarna, monterade ihop mitt köksbord som min morfar gjort till mig en gång i tiden, packade upp en massa annat osv. Fika blev det på verandan i solskenet. Hundarna sprang omkring och bara njöt i den stora trädgården. Här finns massor att upptäcka :)
 
Skogsbacka från andra hållet. I bakgrunden ser ni en gäststuga där 4 pers kan sova över. Perfekt!
 
Vi firade tillträdet med grill och Champagne!
 
Brorsan och hans pojk kom förbi och hade med sig dessa fina egentillverkade fågelholkar, den vänstra till talgoxe och den högra till stare.
 
Skillnad på mörker på landet jämfört med i stan. På landet blir det kolsvart. I går kväll var det fantastiskt vackert med alla stjärnor och fullmåne.
 
Utsikten vid eftermiddagskaffet idag :)
 
Utsikt åt ett annat håll. Ni ser att det är en hel del gräs att klippa vilket har resulterat i blåsor på händerna :)
 
Än blommar rosorna i Skogsbacka.
 
Hoppas ni också har haft en bra helg!
 
KramDagarna bara försvinner...
Publicerat den

och det har tyvärr inte blivit så mycket bloggat. Ska försöka ta tag i det igen. Det har varit rätt mycket nu, föräldramöte, hästar, klippning av hästar, jobb, fotboll osv så bloggen har blivit lite bortprioriterad. Förra veckan var hemsk! Hur mycket som helst! Så när jag slog ner ändan i soffan i fredags kväll så var det så underbart skönt! Denna veckan är mycket bättre. På fredag kommer det bli en toppendag! Vi får tillträde till torpet!!! Nu har vi fått tillåtelse att vara där ändå, men på fredag då är det vårt, på riktigt!
 
Vi var där i helgen, går ju inte att låta bli! Sitter just nu och bara längtar ut! I helgen fixade jag iordning järnspisen. Vilken himla tur att jag kollat på "Sommar med Ernst" annars hade jag inte haft en aning om att leran måste bytas på ugnens överdel i järnspisen. Nu är det gjort i varje fall :)
 
Först bort med all sprucken, gammal lera...
 
Sedan på med ny med järnfilspån.
 
Att tända några värmeljus håller fukten borta en stund. Ljusen fick brinna så länge vi var där.
 
Än blommar det för fullt i Skogsbacka...
 
 
och det fanns massor av fjärilar.
 
12 st!!!
 
Fixade iordning lite vid infarten...
 
Längtar till helgen!
 
Ha en bra tisdag!
Kram
 I söndags...
Publicerat den

kunde vi inte hålla oss längre utan vi packade ner fika och lunch och åkte ut till torpet. Vi har tillåtelse att vara där av ägarna :) Hur mysigt som helst och jag är nästan tvungen att nypa mig i armen för att förstå att detta snart är vårt! Helt fantastiskt!
 
Vi satt ute på verandan och fikade och njöt av lugnet. Än blommar många blommor i Skogsbacka och även humlorna surrade omkring.
 
 
 
 
Något som jag vill påminna om, när det gäller mina bilder, är att "Bilderna som finns på denna blogg får inte kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse" (står i högerspalten på bloggen). Jag blir väldigt glad om någon är intresserad av mina bilder och hör av sig men det är viktigt att det går rätt till. Då kopieras det inget på bloggen utan jag mailar er bilderna :) Det blir bäst för bägge parter, ni får en bättre bild med bättre upplösning och jag vet vart bilderna tar vägen :) 
 
Hoppas att ni har haft en bra måndag! Jag har haft en fantastiskt rolig måndagskväll, andra kurstillfället i hästmassage på TRK har varit :)
 
Natti, natti!
Kram
 
 
 Lokal hopptävling ...
Publicerat den

på TRK idag. Individuellt och lag. Individuellt gick det riktigt bra, 0:a i grunden, tyvärr ett litet stopp på sista i omhoppningen men jämfört med hur det gått innan på tävling så är vi supernöjda! I laget gick det ok, ett onödigt pet på första hindret och ett onödigt stopp på hinder nummer tre. Alva var såklart besviken men jag sa till henne att se det positiva med dagen, förklassen, där de nollade i grunden och var så duktiga. Sedan att vi lär oss av det som hände i lagklassen. För att kunna bli bättre så måste man lära sig av sina misstag.
 
 
 
Viktigast när man rider i lag är att ha roligt, enligt mig och det hoppas jag att alla haft idag!
 
Ha en fortsatt trevlig lördagskväll!
 
Kram på er!Ikväll firar vi...
Publicerat den

 
Som många vet så har jag alltid drömt om ett hus på landet. För ett antal veckor sedan, när det var sådär varmt och vi låg på stranden på Lidens badplats vid Västra Lägern, såg jag en annons på hemnet om ett torp till salu. Herregud, vad fint tänkte jag! Jag och min man tittade tillsammans och efter många funderingar fram och tillbaka bestämde vi oss för att beställa tid för visning. En vecka innan visning ringde de från mäklarbyrån och sa att de fått ett så bra bud att säljarna funderade på att ta det och undrade nu hur intresserade vi var. Vi var såklart jätteintresserade och ville komma på visning, så det budet som kommit in ströks.
 
Vi gick på visningen och den känslan som jag fick då kändes som en smäll, rakt i hjärtat! Jag blev totalt förälskad! Det här ska vi ha! Johan kände precis samma. Så det blev att kolla banken osv. Till slut började budgivningen, som var fruktansvärd!!! Det var en budgivare emot, som aldrig gav sig! Det slutade med att den andra personen gett högsta budet precis innan mäklarbyrån stängt, så vi begärde paus till dagen därpå. Vi diskuterade fram och tillbaka, hur vi skulle göra, lägga ett högre bud eller acceptera att vi inte skulle få det. Tårarna rann och jag var helt förkrossad. Kommer jag aldrig ut på landet!!! Jag bara älskade detta ställe!
 
Efter en sömnlös natt så hade vi bestämt att ge ett sista bud, tack var min pappa! Han var förbi kvällen innan, då det var paus i budgivningen, och sa "lägg ... mer och se vad som händer". Det gjorde vi som sagt. Dessutom hade min mamma tänkt precis samma sak! Hon hade hört hur förtvivlad jag var över att vi kanske inte skulle få det. Tack älskade föräldrar för rådet!!!
 
Vi lade vårt bud, runt middagstid, dagen efter och några timmar senare ringde mäklarbyrån och sa att vi vunnit. Jag var så lycklig!!! Herregud, ett eget ställe på landet!
 
Så idag har kontrakten blivit påskrivna och vi har varit och träffat nuvarande ägare som visat oss det viktigaste.
När vi kom hem bjöds det på firarfika av mina föräldrar som nästan är lika förälskade i torpet som vi :) Lika förälskade som vi går inte att bli ;)
 
Vårt älskade Skogsbacka!
 
Vi har också varit ute en sväng tidigare (fotot ovan) tillsammans med mina föräldrar, Johans föräldrar och min bror med familj.
 
Det är så fint och jag lovar mer bilder när vi fått tillträde :)
 
Just nu är jag världens lyckligaste!
 
Kram
 
 Dagarna bara ...
Publicerat den

springer iväg och i morgon är det redan fredag igen! That´s nice! Häromdagen kom Ann förbi och hämtade sin kalenderframsida. Tyckte motivet passade henne, en glad och pigg tjej :)
 
 
Annars har mina tankar gått till alla flyktingar ute i Europa idag. Att se bilden på den treårige Aylan som drunknat och spolats upp på land är så fruktansvärt hemskt och det gör mig så väldigt ledsen! Jag kommer göra det jag kan för dem på flykt och jag hoppas att ni gör det också!  Alla kan göra något!
 
Kram