Gott Nytt År!

publicerat i Allmänt;
Idag började dagen ganska tidigt i stallet för på förmiddagen gick bilen ut tilll brorsan och hans familj och korvnyårsgrillningen. Det har vi gjort i många år nu så det har blivit lite av en tradition.
 
 
 
 
 
Godsägaren själv, min lillebror :)
 
Efter korvgrillning, kaffe och god kaka som Kristina, min brors fru, gjort så åkte vi hem till stan igen. Då var det dags att fixa iordning sig själv och maten till kvällen. Det blir ett lugnt firande här i familjen. De stora barnen ska träffa kompisar, så det kanske ska skjutsas och vi måste då finnas tillgängliga, så ingen alkohol här inte. Mig gör det inget. På ett sätt är det väldigt skönt att ha ett kravlöst, lugnt nyårsfirande. 
 
Maten blev riktigt god. Till förrätt serverades toast skagen, varmrätt blev det fläskfilé, potatisgratäng och bearnaisesås. Till efterrätt blev det Gino och glass. Gott!
 
Nu ska jag njuta av kvällen och försöka att inte somna innan tolvslaget :)
 
Kram på er alla läsare och GOTT NYTT ÅR!
 
Var rädda om er!
 
Kram Malin

Årets sista hoppning.

publicerat i Allmänt;
Året börjar gå mot sitt slut och på nätet kan man få fram de nio mest gillade bilderna på Instagram under året. Det kan du göra här. På mitt Instagramkonto, skogsbacka1, så fick dessa foton mest likes under 2017...
 
Lite roligt att se vilka foton som blivit mest gillade. Mycket häst blir det allt...
 
Idag har det inte blivit så mycket gjort för vi lade många timmar i stallet idag. Alva hade bestämt med en tjej i stallet för att hoppa. Vi byggde upp en liten bana som är riktigt bra. Det var extra spännande att se hur styrningen fungerade med Lotus och hans raka bett. Det gick super! Alva fixade detta toppen och Lotus lyssnade bra på henne. 
 
 
Nu gäller det att sätta sig ner och kolla över och planera tävlingarna nästa år. Det ska bli riktigt roligt och vi ser fram emot 2018. Allt planerande och som har med Lotus att göra, skriver jag ner i "Stallboken". Någon mer som har häst som använder sig av den?
 
 
Jag tycker den är toppen och det är skönt att ha allt som rör Lotus på en och samma plats.
 
Sista dagen på året i morgon då...
 
Var rädda om er!
Kram Malin

Strumpor,häst och fotboll.

publicerat i Allmänt;
Samarbete
 
Det blev inte som jag tänkt mig i morse med en skön sovmorgon. Istället vaknade jag tidigt av grannens fiskbil som stod på tomgång. Han gör alltid så när han ska iväg. Jag vet inte varför, om det är för att få igång kyldiskarna i bilen, men det är fruktansvärt irriterande!!! Jag kan bli galen när jag inte får sova när jag har chansen...
 
På förmiddagen åkte Alva och jag till Lotus. Idag stod dressyr på schemat och vi red en stund bägge två. Han är så duktig. Det tar en liten stund tills han är igång ordentligt, men när han är riktigt igång är han så fin.
 
 
Lotus är så rolig att rida och har en underbar galopp! Mitt största problem är att sitta ner i trav, men vi får ta några steg i taget så ska väl det gå så småningom det med. Rida utan stigbyglar är riktigt bra så att man kommer ner i sadeln ordentligt. Jag får nog ta och göra det...
 
Idag har jag testat strumporna från cykelkraft.se. De är riktigt sköna och sitter toppen på foten. Ni hittar dem här.
 
 
 
Jag tycker att strumporna passar både som vardagsstrumpa och träningsstrumpa.
 
Ikväll har jag varit och tittat på Siri som spelat träningsmatch. Matchen gick toppen och de vann med 11-1. Bra jobbat tjejer!
 
Tänk att 2017 snart är slut. Vart tog det året vägen? Summa kardemumma så har det gått galet fort! Nu måste jag komma på något gott att äta till nyårsafton. Har ni något smidigt tips?
 
Kram Malin