Cute Black Flying Butterfly

Avslutar en bra...
Publicerat den

måndag med att se en film, "Huset vid sjön". En romatisk film, en sådan där typisk film som jag gillar, med Keanu Reeves och Sandra Bullock. 
 
Samtidigt sitter jag och surfar runt för att läsa om hur man gör när man ska fixa potatisland. Jag har tänkt göra ett ute i torpet i år. Tänk att få plocka sin egna potatis, så gott!!! Jag vet precis var jag vill ha det, tror gubben är med på det också. Sedan ska vi inte plantera så mycket mer för det får inte bli för mycket jobb när vi är där. Det är så kul att ha lite planer. Vad man skulle vilja hitta på... Jag har flera stycken på lager :) 
 
 
 
Extra kul i sommar blir också att vi ska ha hönor, tre små damer, Märta, Lotta och Stina, ska ju bo hos oss över sommaren sedan flyttar de hem till brorsan över vintern för att sedan återkomma till Skogsbacka nästa sommar. Tänk, att kunna plocka egna ägg, att ha dem i trädgården pickandes, så mysigt :) Sedan får vi inte glömma Lotus och Celinne...
 
Känns som att det kommer att bli en bra vår och sommar...
 
Vad vore livet utan drömmar...
 
KramSå kul ...
Publicerat den

med kommentarer här på bloggen :) Tack! Det sporrar att skriva vidare :)
 
En övernattning i Skogsbacka fick det bli i helgen. Det går riktigt bra trots att vi inte har rinnande vatten för tillfället. Allt går om man bara vill :) Mysigt är det. Att elda, bara vara och njuta av lugnet. Det behövs när vardagen är full av stress och en massa måsten.
 
Laga mat på järnspisen är riktigt mysigt!
 
Trots att det gär bra utan vatten så längtar jag verkligen tills vi ska sätta på vattnet igen. Jag längtar till våren! Första kaffet på verandan i solen... underbart! Vi har en fin tid framför oss.
 
Lite pyssel har det blivit i helgen också. En hemmagjord termobar, utan el, har jag fixat ihop till Lotus och Celinne. Den håller väl inte för hur många minusgrader som helst, men några stycken ska den väl klara av.
 
 
I morgon är det måndag igen. Måndagar är inga bra dagar. Det är väldigt röriga dagar och sådana dagar gillar jag inte. Det är då jag blir stressad...
 
Hoppas ni har haft en bra helg!
 
KramÄnnu en
Publicerat den

vacker vinterdag har det varit idag. Utan snö men med sol, så underbart skönt! Idag red Alva ut på Lotus och jag promenerade med Blacky. Bägge skötte sig toppen.

 

 
 
I eftermiddags åkte jag och min lille kille ut till topet. Så mysigt att umgås med honom på tu man hand. Vi fikade och pratade om allt möjligt. En riktigt mysig stund :)
 
 

Hoppas att det blir en fin dag i morgon med.

 
Kram Fredagar slutar...
Publicerat den

jag jobbet redan 11.30 vilket är superskönt! Då har jag lite tid för mig själv innan barnen slutar skolan. Idag åkte jag hem, fixade lite lunch, stekt kyckling och wokgrönsaker. Därefter åkte jag till stallet och lunchade alla hästarna, fixade mockning och mat till Blacky och Lotus. Klockan 14 var jag och Lotus uppe på ridklubben för vårt första riktiga pass tillsammans. Jag har ju ridit honom innan men inte jobbat honom på det sättet, men idag var det äntligen dags. Idag blev det ordentligt jobb med hjälp av Lovisa från vårt stall. Det var så kul! Det finns inget bättre än ett hårt ridpass på ridbanan! Jag bara älskar att träna och ha någon som säger till mig vad och hur jag ska göra! Vissa lägen, när det är svårare för både ryttare och häst, där man till slut löser uppgiften tillsammans, är en sån fantastisk känsla. Jag bara ler när dessa tillfällen ges. Shit vad kul det är!
 
 
Efter dagens träningspass så känns det att Lotus och jag är igång på riktigt! Vi ska träna ordentligt på vår hemläxa, han och jag. Just det ja... Alva ska rida honom också. Vi får se... jag kanske lånar ut honom till henne hi, hi.
 
KramNu har vi ...
Publicerat den

haft Lotus i lite mer än 1 månad! Hur galet fort har det inte gått!!! Helt sjukt.
 
Från provridningen som gick så bra :)
 
Allt har flutit på så bra. Han har verkligen anpassat sig till stallet vi står i och alla nya rutiner. Vi har lärt känna honom mer och mer. Det tar sin tid att lära känna varandra, vi ska lära känna honom och han oss. Jag tycker att det är viktigt att det får ta sin tid, att inte stressa. Vi hinner!
 
 
 
Lotus är en helt underbar häst. Han är så snäll, lika snäll som han är stor, för stor är han. Det får vi ofta höra, hela 173 cm i mankhöjd. Han är snygg och mysig som en stor nallebjörn. Lotus vill gärna vara nära, plocka och pilla på saker. Myyyyyyssssaaaa :)
 
 
Många pussar blir det. Känslorna för Lotus bara växer och växer, lite läskigt, samtidigt som det är så underbart roligt. Känslorna för Gullan var så stora och jag mådde skit när hon inte var bra och togs bort, därför är det lite läskigt, inget får hända Lotus. Nu när Lotus har kommit in i mitt liv känner jag hur glädjen har börjat komma tillbaka igen. Det är en fantastisk känsla. 
 
 
Ihopsläppet med Celinne gick superbra! Hon pep till lite, slog en gång med ena framhoven sedan var det klart. Så roligt att de har varandra!
 
Vi älskar vår Lotus!
 
Jag så glad och tacksam att vi fick äran och förtroendet att köpa Lotus av Hanssons i Walltorp, Väderstad.
Stort TACK!

KramVågar jag ...
Publicerat den

bli gammal? Vågar du bli gammal? Efter att idag fått höra hur det kan vara med hemtjänsten så blev jag väldigt tveksam...  Frukost vid 09.30, kanske kan funka men kvällsmat kl.16.30!!! Hallå mitt i det blå, då är det ju fikadags INTE kvällsmat! Räkna sedan på tiden mellan kvällsmat och frukost... 17 timmar!!! Jag är hungrig efter 4 timmar, småsur efter 5 timmar och inte trevlig för omgivningen efter 6 timmar. Tänk er då 17 timmar! Till mig skuille inte hemtjänsten våga gå!
 
Att sedan kanske och, lägg märke till att jag skriver kanske, få duscha en gång i veckan eller kanske inte för att hemtjänstpersonalen vägrar duscha personen för att det är för problematiskt med duschkabinen!!! Ska man då låta personen gro igen??? Städat blir det inte heller! Ska vi behandla våra gamla såhär!!!
 
Vart är vi på väg? Det är inte alla som har någon som kan hjälpa dem och ni vet ju hur det är när man själv ska söka sjukvård, då måste man nästintill vara frisk för att orka för du orkar inte stå på dig om du är för sjuk. Att vara gammal och ha sina krämpor, helt själv, stå på sig för sin skull är nästintill omöjligt. Jag hoppas att mina barn kan hjälpa mig om jag inte orkar stå upp för mig själv när jag blir gammal och inte själv orkar!
 
Jag blir bara så ledsen och arg för hur gamla ibland behandlas. 
 
 
KramSjukstuga...
Publicerat den

är det här. Tjejerna har åkt på förkylning och halsont. Alva har också feber och huvudvärk... Så typiskt för idag skulle Alva och Lotus vara med på bomträning... Det blir ju fler tillfällen, men riktigt surt ändå.
 
Igår mådde Alva inte heller bra så vi tog en lugn promenad med hästarna ut i skogen. Det var första gången Lotus var med ut i skogen. Det var spännande och han skötte sig super och riktigt njöt :)
 
 
 
Efter promenaden lunchade vi hästarna och det är så kul att se hur bra Lotus och Celinne kommer överrens.
 
 
På eftermiddagen njöt vi av lugnet i Skogsbacka. Så skönt att komma ut dit, till stillheten och tystnaden. Jag älskar det! Mata fåglarna, fika, elda och bara mysa. Det är livet det!
 
 
Annars har helgen varit väldigt tröttsam. Jag har ingen energi, idag var det t.o.m. tungt att lyfta kaffemåttet när jag skulle fixa förmiddagskaffet! Jag förstår inte varför jag aldrig kan känna mig pigg... Fast jag har inte varit den enda som varit trött...
 
 
Somnar man på soffbordet, ja då är man allt trött ha,ha. Lille Lilleman sov som en gris med tassarna hängade :)
 
I morgon är det måndag igen... Positivt tänkande, positivt tänkande...
 
Hoppas ni har haft en skön helg!
 
KramÄntligen fredag!
Publicerat den

Efter denna veckan så är det så skönt att det är fredag. Idag efter jobbet stack jag hem en snabbis för att käka och sedan dra ut till stallet, för idag skulle vi släppa ihop Lotus och Celinne. Jag måste säga att jag var lite smått nervös. Det är stora djur som ska samsas... Nervös hade jag inte behövt vara. Celinne pep lite, slog med framhoven en gång sedan var det klart :) Lotus tog det hela med ro.
 
Så skönt!
 
Blacky och Lotus.
 
Blacky fick komma tillbaka till Lotus gamla hage och var så lycklig! Drog riktiga busrace i hagen :) I morgon är han åter tillbaka i sin hemmahage vilket känns toppen :)
 
Innan jag åkte hem tog jag en sväng förbi Lotus och Celinne. Då stod de och åt ihop, så söta :)
 
Jag är så glad att detta funkar! Jag tänker då också på kommande sommar, när hästarna ska med ut till torpet på sommarbete. Vilken lycka!
 
KramIdag har ...
Publicerat den

Lotus fått nya skor. De skorna han hade bak satt inte bra och hade skjutits bakåt, lite skumt när det är tåkappa på skorna. Dem vill man inte få in i hoven. Så jag kände att nu måste hovarna fixas. Som tur var kunde vår hovslagare få in Lotus i sitt schema. Tyvärr missade jag skoningen. Jag hade gärna velat vara med eftersom det var första gången Lotus skoddes hos oss men jag kunde inte komma ifrån jobbet. Då förstår ni att det kändes sådär gott när jag fick sms att allt hade gått bra och att Lotus hade skött sig :) Underbart! 
 
Duktig kille!
 
Måste visa denna bilden på Sessan...
snacka om "living on the edge". Tänk om hon trillat i ha, ha.
 
Kan inte fatta vart veckan tar vägen, onsdagen är snart slut. Helgen närmar sig med stormsteg :) Det gillar jag!
 
Hoppas ni har haft det bra!
 
Kram och tack för besöket :)
 Igår satt ...
Publicerat den

vi och tittade på Idrottsgalan. Den var riktigt bra och jag höll på att skratta ihjäl mig när Kristin Kaspersen sjöng om Daniel Nannskogs skrev ha, ha. Lena Sundqvist som är hockeykommentator på Cmore fick sportspegelpriset för sina insatser. Hon har fått motta massor av hat på nätet och det poängterades hur viktigt det är att markera mot det. "Det räcker nu" som Pops sa. Hur lång tid tog det sedan... innan hat och oförskämdheter kom igång på nätet igen. Tror det var ca 1 timme...max. Det var när Peder Fredriksson vunnit Jerringpriset som de sa var en skräll, vilket jag inte kan förstå, har de inte förstått hur stor ridsporten är i Sverige???  Då började det... igen, (likadant var det för 5 år sedan då RGB vann Jerringpriset). Nu, ännu en gång så skrevs det oförskämdheter och negativa kommentarer mot Peder och ridsporten och oss alla som håller på med denna fantastiska sport. Mest pinsam var expressens Anna Fribergs krönika. Jag skäms! Vuxna människa! Sedan har jag inte läst så många gnällartiklar. Jag tänker inte lägga någon energi på dem utan bara njuta av denna segerkänsla :)
 
Grattis än en gång Peder & All In! Så glad för er och ridsportens skull!
 
 
Tror det är dags för en del sportjournalister att gå en utbildning och lära sig mer om ridsport och ridsporten i Sverige.
 
KramAvslutar måndagen...
Publicerat den

med ett segervrål. Peder Fredriksson vinner Jerringpriset och glädjetårarna rinner. 

Grattis världens bäste Peder Fredriksson och All in! 


Somnar med ett leende på läpparna ikväll :) 

Kram
En skön...
Publicerat den

söndag är snart slut. Idag har jag unnat mig en liten sovmorgon, så skönt! Det blev en lugn förmiddag med fika sedan åkte vi till stallet och fixade hästarna med allt vad det innebär. Det är så skönt att kunna ta det lugnt i stallet. Hästarna reds och var så duktiga bägge två.
 
 
I eftermiddag har de sista av julgardinerna tagits ner här hemma så nu ska det inte finnas några julsaker kvar, men vem vet, det kanske dyker upp en tomte framöver. Det gjorde det förra året ha, ha.
 
En kall, frisk och skön promenad har det blivit med Lilleman också.
 
 
Hur har er söndag varit?
 
Nu laddar vi för en ny vecka. Helgen gick som alltid för fort...
 
Kram
 Det var allt...
Publicerat den

segt att ta sig upp idag kl. 06.45 men bara jag satte nyckeln i låset och låste ytterdörren så var det som bortblåst. Bilen susade iväg till stallet där 15 fantastiska hästar väntade på att få frukost. Som alltid blir man varmt välkomnad med gnäggningar av yrvakna vänner. Efter stallsysslorna åkte jag hem och tankade på energi, kaffe och macka, sedan åkte Alva och jag tillbaka. Vi red Lotus och Blacky. Jag tog Lotus från start och det gick hyfsat, som sagt är jag väldigt ringrostig men någonstans måste man börja. Lotus är underbar! Jag är så glad att vi har honom :)
 
Lite extra stolt blev jag när jag igår på FB fick se att det var repotage från Walltorp i tidningen "Ridsport". Hanssons har fött upp SM-vinnaren Hansson WL och tidningen gjorde ett repotage därifrån om deras uppfödning och vem är inte med på bild då, om inte Lotus och Frida :) Vår fine lille Lotus och goa Frida :)
 
 
Ja, jag är så stolt över vår Lotus!
 
Idag har vi förutom alla hästar varit en sväng i torpet och städat bort julen. Lika roligt som det är att plocka fram julsakerna lika roligt är det att plocka bort dem :) Nu är det en underbar tid vi går till mötes med vår, solsken, blommor... Jag längtar dit!
 
 
 
Förresten, såg ni programmet "Mandelmanns gård" på Tv4 i torsdags? Så bra!!! Ett annat program som också börjat nu är "Vänligen Lars Lerin" också helt fantastiskt bra! Har ni inte sett dem, kolla nästa vecka! Två riktiga "Good feeling"-program :)
 
Jo, en sak till...jag har hittat min barndomskamrat på FB, som jag lekte med massor som liten. Jag har nog inte sett honom på ca 35 år... Hur kul är inte det?! Så kul!!!
 
KramVilken vecka...
Publicerat den

vad fort det har gått. Bara att barnen kom till skolan så rusade tiden och vad kul det var att återse alla elever! De är helt underbara allihop! Det är trots det skönt att det är fredag. Jag tänkte hinna med lite av det som inte hunnits i veckan. Nu ska det sista av julen städas ut. Jo, det finns allt lite kvar både här hemma och i torpet.
 
I morgon bitti väntar morgonfodring i stallet, fixa till det hos båda hästarna och ridning av dem. Ikväll har jag hoppat upp en sväng på Lotus, vår nye stilige prins. Nu ska jag komma igång med ridningen igen. Jag har tappat massor av ridningen sedan min medryttarhäst fick en skada och togs bort och det känns lite deppigt, ridning är verkligen en färskvara, men det är bara att ta tag i träningen igen så kommer det nog tillbaka.
 
 
Hoppas ni har haft en bra fredag och inte råkat ut för en massa missöden... Det är ju fredag den 13:de...
 
KramI skolan har...
Publicerat den

de börjat servera barnen kokt potatis med skalet på. De menar att de ska äta dem med skalet på! Så äckligt! Det finns inte en chans att jag skulle äta det. Visst, de säger att det ska vara nyttigt, att man får i sig antioxidanter, vitaminer osv men allt gift som potatisen sprutas med, giftet som finns i marken. Det borde sitta i skalet, eller? Det jag har lärt mig är att de viktigaste vitaminerna i potatisen sitter precis innanför skalet, men det betyder ju inte att det är bra att äta skalet. Då är det bättre att skala den efter att den är kokt och äta. Det skulle jag göra. Dessutom tror jag inte att skolan serverar ekologisk potatis och det gör att jag är ännu mer emot att äta skolans kokta potatis med skal på.
 
 
Enligt min man så hade han läst att detta hade blivit sååå populärt... Var då undrar jag? De elever jag serverade idag kan jag säga att de inte tyckte att det var någon höjdare och samma gäller mina egna barn.
 
Nej, eleverna skalar inte själva och nej, det är inte mitt jobb att göra, punkt slut.
 
Tänk vad vissa saker kan reta igång mig :)
 
Hoppas ni har haft en bra torsdag! I morgon mina vänner är det fredag, tjohooo!
 
Förresten, har ändrat textfärg och textstorlek på bloggen. Bättre? Sämre? Lämna gärna en kommentar här i bloggen.
 
Kram
 Idag när jag...
Publicerat den

kom hem hade brevet kommit. Brevet med svaret... Innan jul var jag kallad till mammografi och jag var där och fick mina två vänner checkade.
 
 
Så idag när jag kom hem, låg svarsbrevet på köksbordet. Hjärtat slog allt snabbare. Idag drabbas så många av denna djävulska sjukdom, cancer. Att öppna detta kuvert är bland det värsta som finns för man vet aldrig vad som står där i.
 
Att vi har mammografi och också cellprovstagning är fantastiskt bra och jag hoppas verkligen att alla går och kollar sig. När det gäller brösten så håll koll själva. Det kan hända mycket mellan undersökningarna. Skulle något inte stämma, ring sjukhuset. Bättre att kolla upp dem en gång för mycket.
 
Som synes så öppnade jag brevet och jag klarade mig... den här gången...
 
KramFörsta arbetsdagen...
Publicerat den

för terminen är gjord. Den avslutades med huvudvärk de luxe :( Så det blev två alvedon och en stund på soffan när jag kom hem. Det blev lite för mycket på en gång, att sitta och lyssna en hel dag, stressen som lätt kommer när man tänker på vad som ska göras, jag stressar upp mig fast jag inte behöver göra det. Tyvärr blir det så ändå och det är inget som jag kan styra över. Hoppas att huvudet hänger med i morgon.
 
Ikväll har Lotus gått och han var riktigt, riktigt fin! I morgon ska han få vila och Blacky ska få röra på magen. Det blir att ligga i nu när vi har två hästar :) Det känns som om Lotus har börjat känna sig hemma. Han har lugnat ner sig och är inte lika hispig nu när vi går upp till TRK, ridklubben. Han skötte sig super idag när det var ridlektioner på andra halvan av manegen. Det känns riktigt bra det här. Vi tar det lugnt och stressar inte på. Det är viktigast att ryttare och häst känner sig trygga. Vi hinner :)
 
Jag är så glad att Lotus har kommit in i våra liv för det finns en som jag saknar så oerhört, oerhört mycket och det är Gullan. Det går nog inte en dag utan att jag tänker på henne, vilken fantastisk häst hon var, en på miljonen. Snäll, duktig, rolig, såklart tjurig ibland, hon var ju ett sto ha,ha och envis men bara man tog henne på rätt sätt så löste det sig... oftast... om hon nu inte hade gått och kärat ner sig i någon av valackerna i stallet som hon gjorde t.ex. då hästen Robban flyttade in. Då gick hon ingenstans ha, ha. Fick jag väl med henne så skrek hon efter sin prins hela vägen upp till ridklubben ha,ha.
 
 
Jag saknar henne varje dag och bevarar alla minnen djupt i mitt hjärta.
 
 
Nu är det dags att lägga sig. Det blir en intensiv dag i morgon.
 
KramIkväll säger vi...
Publicerat den

"Hej då" till jullovet. Jag kan inte fatta hur snabbt det har gått. Nu har vi ju haft fullt upp med att lära känna vår nya häst, fira jul och nyår, träffa nära och kära ja, you name it. Jullovet har verkligen gått i ett rasande tempo. Idag säger vi också "Hej då" till julen och det är så skönt! Jag är så trött på barr överallt, tomtar, julgardiner, så det är så skönt att få upp andra gardiner och få bort alla nissar. Lika roligt som det är att fixa iordning julpyntet lika roligt om inte roligare är det att få bort allt.
 
 
Nu börjar terminen med två dagar utan elever, att sitta och lyssna, diskutera, planera osv. Hur ska jag hålla mig vaken??? Ser fram emot onsdag när alla barnen är på plats igen. Det är de som gör arbetet meningsfullt och roligt!
 
Hoppas ni har haft en bra helg!
 
KramHerregud vad jag...
Publicerat den

sover gott i Skogsbacka, vårt torp.
 
 
På natten kan man komma lite utanför täcket och då är det lite kyligt såhär på vintern, känslan då att krypa ner under det varma täcket igen är helt underbar och jag bara njuter! Inget som stör och låter utanför huset heller som det är i stan. Hemma i stan i veckan har ett billarm gått på en bil i grannhuset flera gånger en natt, grannar har skottat snö tidigt på morgonen sådant kan göra mig galen! När jag väl får och kan sova en morgon och något stör så kan det förstöra en stor del av dagen.
 
Idag har vi haft besök av våra föräldrar i torpet. Det blev fika, promenad...
 
 
och sedan korvgrillning. Grillad korv är riktigt gott! Nu för tiden finns så många olika korvar att välja mellan så det finns allt något som kan passa alla.
 
 
Vi åt inne, på papperstallrikar och drack ur plastmuggar. Smidigt när vattnet är avstängt för vintern. En framtidsdröm är att få åretruntvatten i torpet. Det får vi satsa på!
 
Här kommer några fler foton från dessa vackra och kalla dagar i Skogsbacka...
 
 
 
 
 
Hoppas att ni har haft bra trettondagshelg i kylan!
 
Kram
 Det kom upp ett...
Publicerat den

minne på Facebook att för ett år sedan var det 0 grader i sovrummet i Skogsbacka. 0 grader! Jag kommer ihåg hur jag förra vintern kämpade och slet för att få igång eldningen på nerevåningen och envis som jag var (är) så lyckades jag trots att jag ibland blev rökt på kuppen.
 
Det är skillnad nu. Nu går jag in på en app på telefonen när jag är hemma i stan, ställer in graderna på luftvärmepumpen så när vi kommer ut är det allt annat än 0 grader :) Det känns riktigt lyxigt och jag är så glad att jag skaffade denna luftvärmepump. Förlåt om jag är tjatig om det men den gör livet så mycket lättare :) 
 
Trots luftvärmepump så eldar vi såklart. Extra mysigt är att elda i kakelugnen. Den ger en sådan underbar värme och den håller värmen hela natten. 
 
 
 

-18,7 grader visade termometern här ute nu ikväll. Det blir en kall natt. Snön knarrar under fötterna och ligger som ett gnistrande diamanttäcke, så vackert! 

 

Nu ska jag krypa ner och sova. Nu är det inga 0 grader i sovrummet utan 20 :) 

 
Natti, natti
 
Kram
 
MalinHästsporten...
Publicerat den

är en av de sporter som står högst på skadelistan. Nu är jag också skadad, fast den skadan kanske inte räknas in där, i den statistiken ;) I varje fall... jag var på Granngården idag och handlade torv, spån, krafft... Bara tunga saker. Jag förstår inte varför torvbalar ska vara så tunga! De väger ju bly och är totalt otympliga! När jag lastade in torven i bilen så lyfte jag, tappade greppet och gjorde illa handleden, så nu sitter jag här och handleden värker och jag tycker lite synd om mig själv. Jag har smort in med voltaren och hoppas att det blir bättre snart.
 
Annars är allt bra! Det är mycket häst nu när vi har två. Det går bra! Lotus börjar känna sig mer och mer hemma. Lite läskigt är det fortfarnade när folk går uppe på logen. Det dundrar lite då och han blir lite orolig, men det har blivit mycket bättre. Idag har vi klätt hästarna med ordentliga varma täcken för i morgon blir det kallt.
 
Så snygg i grönt :)
 
Hoppas inte kylan håller i sig för länge. Jag hatar att frysa!
 
Ha det!
Kram.God fortsättning...
Publicerat den

på det nya året! Vi hade en jättemysig nyårsafton. Som alltid åkte vi till brorsan där vi brukar grilla korv ute. Igår blåste det så mycket så det blev att steka den inne. Det gick bra det med :) Därefter tog vi en promenad ut i skogen.
 
 
Där hittade vi denna lilla jaktvagn :) Det var lite spännande för de mindre barnen.
Vem kan bo där inne? Kan det vara trollet Gruffalo?
 
När vi kom hem igen blev det blåbärspaj, glass och kaffe. Mums! När vi satt och pratade vid köksbordet kom deras ena katt, Katja katt som hon kallas eller Hattja hatt. Deras lilla tjej kan inte säga K så det blir H och därför har det blivit Hattja Hatt. Ursöt!
 
Hattja Hatt eller...
 
Katja katt :)
 
Senare på eftermiddagen åkte vi hem till stan. Vi fixade iordning god mat, förrätt, varmrätt och efterrätt. Det blev lyckat och gott. Vid tolvslaget gick vi framåt stan och jag är så glad att Lilleman inte är skotträdd. Han var med oss och tittade.
 
 
Idag har det varit en lugn start på det nya året. Vi har ridit båda hästarna och Lotus blev sååå svettig. Alva fick ett toppenpass på honom för hon fick instruktion av Lovisa, en tjej i stallet. Lotus gick så bra! Det var så kul!
 
Som sagt så blev Lotus så svettig på ridpasset idag så ikväll rök en del av pälsen. Han var jätteduktig men huvudet var jobbigt så då fick vi bremsa och då gick det bra.
Det fick bli halvklippning :)
 
Har ni gett några nyårslöften? Jag tycker det är så svårt. Det ska ju vara något konkret och bra... Förr lovade jag alltid att sluta bita på naglarna, det gick åt skogen rätt snabbt så det har jag lagt ner. Jo, jag har ett löfte jag har gett mig, men det avslöjar jag inte här... nu. Vi får se framöver...
 
Min högsta önskan inför 2017 är att alla får ha hälsan. Det är det viktigaste!
Hoppas ni har haft en bra nyårsafton och nyårsdag!
 
Nu ser jag fram emot ett nytt bloggår och hoppas ni hänger med. Utan er, ingen blogg!
 
 Kram