Min tur!

publicerat i Allmänt, Gott & Blandat, Lotus WL;
När inte Alva är riktigt pigg så får morsan hoppa in. Ikväll har jag haft en mysig kväll i stallet. Jag var totalt slut efter jobbet idag och tanken kom, hur sjutton ska jag orka. Men som alltid när jag kommer till stallet så orkar jag. Samtidigt som det är arbete i stallet så ger det återhämtning. Kroppen får jobba samtidigt som man slappnar av. Huvudet får annat att tänka på än jobb. Att mocka skit är bland det bästa! Man står där och plockar pluttar utan att tänka så mycket. Underbart! Efter allt stallfix gjorde jag iordning Lotus. Bara det är en sådan mysig stund, att stå där och borsta och prata med honom. Ja, självklart pratar jag med honom och han svarar såklart, på sitt lilla vis. Han är så mysig!
När jag var klar med Lotus så gick vi upp till manegen och jag jobbade honom en stund. Han var pigg och glad och efter en stund var han riktigt fin. Jag måste försöka rida lite mer. Det är så kul!
Kvällen avslutades med att Lotus fick kvällsmat. Som ni ser här nedanför så dök han ner i haybaren och åt hö 😂
Julklappsinköpen rullar på. Jag börjar att känna mig ganska klar. För min del är det en himla tur att internet finns för jag har inte någon tid att springa runt i affärerna. Hur går det för er och alla julklappar?
 
Nej nu måste jag sova!
Kram och god natt!
Malin
 

Säsongens sista start

publicerat i Allmänt, Gott & Blandat, Inredning, Lotus WL, Skogsbacka;
I morse ringde klockan skapligt tidigt för idag var det dags för säsongens sista tävling. Idag var det dags för tävling i Gottlösa på Nina och Sissi Liljas anläggning. Vi började dagen med morgonfodring och utsläpp av hästarna i stallet. Lotus fick gå ut en stund och käka frukost. Så skönt att få morgonen så som den brukar vara för Lotus även då vi ska åka och tävla. Det är sällan det går men idag funkade det eftersom det var en klass innan Lotus klass. Vi kom iväg i bra tid och resan dit gick bra. Det var skönt att slippa motorvägen för en gångs skull. Vi hann med att titta lite på klassen innan och ta lite fika när vi kom fram. Lotus fick hö och vatten.
Efter fika blev det bangång och därefter såg vi på de två första ekipagen i Alvas klass. Sedan var det dags att göra iordning Lotus. Idag fick vi verkligen till allt bra tidsmässigt. Sist när vi var och tävlade var vi inte riktigt nöjda med framridningen. Det blev lite stressigt och det är inte bra. Idag hann Alva rida fram ordentligt innan det var hennes tur att gå in på banan. Toppenbra! Sedan var det hennes tur och jag var så nervös så det var nästan kräksvarning 😂 Nervös behövde jag inte vara, för vilken fin runda de gjorde... 
Rundan gav dem en andraplacering som de höll tills klassen var slut! Så roligt att det avlutade säsongen på topp! Ännu en prisutdelning till häst och ärevarv 😀
Nu siktar vi på 2019 och nya mål! Det ser vi verkligen fram emot! Nu väntar en Tordträning till innan jul och sedan blir det lite lugnare. Ev ska Alvas andra hopptränare Zara ha någon träning under lovet. Vi får väl se om det kan passa in, men det gör det säkert. 
När vi väl kommit hem, hunnit pusta ut, så åkte jag och Johan till Skogsbacka och tog det bara lugnt. Så skönt att komma ut dit och njuta av lugnet efter en tävlingsdag. 
I morgon är det måndag igen och en ny arbetsvecka igen. Det kommer gå så fort!
Hoppas ni har haft en bra helg ni med och kunnat njuta och inte stressat med en massa julstök!
 
Kram Malin💕

En mysig lördag

publicerat i Allmänt, Gott & Blandat, Lotus WL;
Idag tog jag verkligen sovmorgon! 09.10 tittade jag på klockan, for upp med världens fart. Visst, sovmorgon ville jag ha men detta var lite väl länge. Fast det var nog välbehövligt för jag är riktigt sliten för tillfället. Efter frukost och förmiddagskaffe som gick i vart annat, så åkte jag och Alva till stallet. Alva och Lotus red ut medans jag fixade stallet. När Lotus var klar fick han lucern och betfor. Riktigt gott som ni kan se...
När Gustav fyllde år så önskade han sig fika på M.O.A:s med hela familjen, så gulligt! Så idag gick vi dit och fikade loss ordentligt! Saknade dock vår 6:e familjemedlem, men han jobbade. Vi får göra det igen någon gång när han är ledig och hela familjen är samlad💞
Mätta och nöjda gick vi efteråt en sväng på stan för att kolla på lite kläder. Jag själv hittade som vanligt ingenting😒 Jag hittade lite kläder till Gustav. 
Nu ska vi snart ut till stallet och fixa iordning Lotus inför morgondagens tävling. Det ska bli riktigt skoj att åka på tävling i morgon!
Hoppas ni får en mysig lördagskväll!
Kram Malin💕