Cute Black Flying Butterfly

När...
Publicerat den

jag nu har två underbar cockrar så räcker inte den gamla hundburen till bilen till så nu funderar jag på att skaffa en större eller rättare sagt, jag måste skaffa en större. Det är ingen panik än för Lilleman är inte så stor men tiden går fort och han växer så det knakar... Jag har hittat en begagnad, ordentlig bur som jag är sugen på men det handlar om en del pengar så jag funderar ett tag till...
 
Idag har jag haft besök först av mina föräldrar och sedan av min bror Pelle och hans fru Kristina och deras lilla Ebba. De var nyfikna på Lilleman efter vår influensavecka. Mina föräldrar såg honom då vi kom hem med honom från kenneln och de tyckte allt att han vuxit massor sedan de såg honom sist. Idag hade allt Ludde konkurrens om min pappa. Lilleman ville vara med och det fick han (knappt). De fick mysa på var sin sida om min pappa så då gick det bra :)
 
Jag vill också vara med, säger Lilleman :)
Måste du, tänker Ludde...
 
Cockermys!
 
 Pelle ville gärna vara med på bloggen :) Så här ser snälla syster till att din önskan blir uppfylld broder :) 
 
Pelle och Lilleman :)
 
Lilleman blev allt godkänd :)
 
Nu ser vi fram emot att Lilleman ska få träffa Pelle och Kristinas lilla Shetland sheepdog Pirra men det får inte bli förrän Lilleman har fått sin andra spruta. Efter det så ska vi ut på landet och busa :)
 
Nej, nu är det dags att krypa till kojs. Det finns en liten här som redan sover gott och ligger och tuttar i sömnen :)
 
Sov Gott!
 
Ta hand om varandra!
Kram Malin
 
 Nu är...
Publicerat den

alla friska efter vår influensasväng vilket är väldigt skönt :) Lilleman är helt ljuvlig och bland det busigaste som finns emellanåt hi, hi. När Ludde blir trött på hans bus så trycker han ner honom mot golvet. Det är bara det att Lilleman biter tag i Luddes öra så när Ludde reser sig upp så kasar Lilleman efter :) Sedan busar de mycket tillsammans också. Det är helt underbart att se och det har gett oss så mycket skratt. Det är helt underbart att se och höra när barnen skrattar så tårarna rinner åt killarnas bus :) Här kommer en liten video med lite bus :)
 
Våra underbara grabbar :)
 
Annars så har vi det bra. Vi myser i soffan och som jag säkert skrivit innan så är Lilleman också en väldigt sällskaplig och mysig cockerkille.
 
 Varmt och mysigt :)
 
Eftersom Alva också varit sjuk så tog jag med Peppe på en skrittur ut i skogen igår. Himlen var så otroligt vacker! Tyvärr är det svårt att återge det mha mobilen. Gjorde i varje fall ett försök.
 
 Mys!
 
Nej, nu ska jag mysa ner mig i soffan och kolla på "Mia på Grötö". Tror den här lille killen här nedanför hänger på :)
 
Mattes lilla hjärta!
 
Åh, vad jag älskar Lilleman!
 
Ta hand om varandra!
Kram Malin
 
 
 
 Efter...
Publicerat den

mycket funderande på hoppträning eller inte hoppträning idag så blev det inte hoppträning. Jag kände att orken inte fanns där så vi stod över. Istället gick vi upp till TRK framåt dagen och där var det full fart. Några ekipage var igång och hoppade. Johanna, som var med och provred Peppe då vi skulle köpa honom, skulle hoppa sin häst Saga så Alva gick ihop med henne och de hoppade några små hinder först för att avsluta med en kombination, räcke och oxer. Alva och Peppe hoppade riktigt bra och hoppade kombinationen där oxern låg på 85 cm!!! Herregud, vilken unge :) Så högt har jag aldrig hoppat! De hoppade riktigt bra och det var inga som helst problem. Ni kan tänka att jag hade en nöjd tjej med mig hem :) Kan erkänna att jag är lite stolt jag också :)

Lilleman är bara sådär himla underbar :) Ibland kommer det lilla monstret i honom fram, särskilt på morgonen och kvällen. Då är han som en liten gädda och hugger på det mesta :) Stackars Siri vet inte riktigt hur hon ska fre sig och Johan blir smått tokig när han hela tiden ska bita honom i fötterna och i hans hälsenor ha, ha. Vi övriga är faktiskt rätt lugna :)

Hoppas ni har haft en skön söndag!
Ta hand om varandra!
Kram Malin


Idag ...
Publicerat den

har Lilleman bott hos oss i en vecka. Trots att vi haft influensa så har det fungerat bra. I början ville han ut någon gång på natten. Lilleman började gny och visade sitt missnöje så det var bara att klä på sig och pallra sig ut, sjuk eller inte. Lilleman gjorde resultat av båda arter, om ni förstår vad jag menar ;) Nu i slutet av denna veckan har han sovit hela nätterna och hållt sig. Han har vaknat runt kvart i sex halv sju och då har vi gått ut. Sedan har vi lagt oss igen och somnat om. Det har han gjort utan något gnällande :)
 
Ludde och Lilleman leker ihop emellanåt så det står härliga till. Sedan vill Lilleman gärna leka ännu mera under dagen men det tycker Ludde blir för mycket och säger då ifrån och det måste han ju få göra. Tycker det över lag fungerar mycket bra!
 
Lovade lite foton från förra lördagen då Lilleman flyttade hem till oss. Så här kommer några :)
 
Sussar gott hos syskonen innan avresan till sitt nya hem :)
 
Första träffen med "morbror" Ludde :)
 
Ludde hade ett väldigt gott ben!
 
"Jag ska döda den här leksaken!!!"
 
Många nya intryck gör liten cocker mycket trött :)
 
Nya sängen får bra betyg. Lilleman sover som en prins :)
 
Nu när jag blir lite piggare ska jag ta tag i fotandet igen.
Hoppas att ni har haft en mysig lördagskväll.
 
Ta hand om varandra!
Kram MalinLite...
Publicerat den

dåligt med inlägg. Så blir det när jag har en litet valp i huset plus att vi fått en släng av influensa. Orken har inte funnits där. Nu gör jag ett kort inlägg från mobilen :) Allt går suveränt bra med Lilleman! Han är en otroligt glad, social, charmig, snäll och förståndig cocker :) Ludde sköter sig så bra och fostrar när det behövs på ett bra sätt. Det vi ser till är när han blir lite mer vaktig t.ex. Om han är i soffan och Lilleman inte får komma. Då får Ludde gå ner från soffan. Han får inte tro att han äger oss, utan vi äger honom. Vi, jag och Johan, är "the packleader" som Ceasar Milan alltid säger :) Ludde och Lilleman har också börjat leka tillsammans och det är så kul att se Ludde släppa loss och ösa runt ute i köket :)
Natten till idag var första natten han sov hela tiden utan att vakna. Duktig kille :) Vi får väl se hur natten blir till i morgon. Ska försöka uppdatera lite mer nu i helgen med lite mer bilder :)
Ta hand om varandra!
Kram Malin
Välkommen...
Publicerat den

 
hem Lilleman!
 
I går åkte jag själv till Shakima´s kennel och uppfödare Ann-Catrine i Söderköping för att hämta hem Lilleman. Där bjöds det först på gott fika, hundprat innan det var dags att gå igenom alla papper. Efter ett par mycket trevlig timmar var det dags att säga "Hej då" till Ann-Catrine, Lillemans mamma, pappa, syskon och kompisar.  
 
Kärlek!
Dags att åka så vi blev fotade av Ann-Catrine :)
 
Lilleman skötte sig exemplariskt hela bilresan hem. Största delen sov han och när han inte sov kikade han lite. Väl hemma blev det ett varmt mottagande av barn, husse och Ludde. Så spännande det var att se Luddes reaktion, men han har varit så snäll. Idag när Lilleman blev lite för närgången morrade han lite, gjorde en liten markering. Lilleman fattade vinken direkt och tog en lite vidare sväng runt Ludde istället. Annars är det bara svansviftningar från båda cockerrumporna :)
 
 
I går kväll var också mina föräldrar här en liten sväng och gosade. Även mamma tyckte allt att det var mysigt :) Fick tyvärr ingen bild på det men det kan det bli senare :)
 
Pappa myser med sin nya kompis :)
 
Söt som socker!
 
Sussar gott tillsammans med sin anka :)
 
I natt har han varit så duktig och sovit ända fram till kl. 06.00. Då gnydde han så det var dags för mig att pallra mig upp. Jag tog ut Lilleman och han både kissade och bajsade, så duktig!
Jag är så glad i vår nya familjemedlem. Kan bara sitta och le och mysa hela dagarna :) Tänk vilken lycka det är att få ha två fina hundar!
 
Idag har Alva tävlat Pay and jump på TRK. Det vart två starter i 60 cm och felfritt i bägge :) Det var med vattenmatta på ett hinder och det fixade Alva och Peppe helt suveränt bra. Tänk vad träningen har gett :) Härligt att få resultat av den!
 
 Film från Alva och Peppes andra start i 60 cm :)
 
Nöjt ekipage :)
 
Resten av dagen har det varit valpgos för fulla muggar. Dessutom var jag sååååå trött i eftermiddag så jag tog en kudde och lade mig bredvid Lilleman på golvet (hårt och skönt för ryggen kan jag meddela) och slappade. Det var mysigt!
 
Valpmys :)
 
Jo, just det en sak till. Gustav sa att han hade en lös tand och jag tittade efter och visst hade han det! Dessutom hade den nya kommit upp lite bakom. Detta har jag/vi totalt missat och ändå borstar vi hans tänder morgon och kväll. Helt sjukt! I varje fall så tappade han den idag och var så stolt så nu får vi se om tandfén kommer ;)
 
Solt kille :)
 
Nej, nu ska jag mysa med Lilleman :) Har gjort detta inlägg med en hand för han sover i mitt knä på min andra arm :)
 
Tack än en gång Ann-Catrine för förtroendet att få köpa en valp av dig! Han är helt underbar och vi kommer att ta hand om honom på allra bästa sätt!
 
Ta hand om varandra!
Kram Malin
 
 
 
 
 Nu...
Publicerat den

räknar vi ner på allvar :) Förut sa Gustav med ett jättestort leende på läpparna och glittrande ögon: "Imorgon ska det bli så spännande" och det är han inte ensam om att tycka. Till och med Johan är nog lite spänd :) Tänk att det ska flytta hit en liten valp, en liten, yster, söt, mysig, underbar, busig valp. Shit, vad kul det ska bli!!! Något som varit intressant med valpköpet är folks reaktioner. Jag har hört allt från "Åh, vad kul" till "Du är ju helt djurgalen" (med glimten i ögat), men det var ju inget nytt hi, hi. Än har jag inte hört min mammas åsikt, men den behöver jag inte höra, den vet jag :) Pappa ser fram emot Lilleman men det är jag inte så förvånad över. Vi är ju rätt lika han och jag :)
 
Åh, vad jag ska mysa i morgon :)
 
Igår fick vi nytt sadelskåp i "fina" sadelkammaren stallet, rena lyxen jämfört med innan och det är så kul!!! Jag sa det här hemma förrut, tänk att man kan bli så glad över att få ett ordentligt sadelskåp men det blev jag! Så kul att ha fin ordning och reda på sina saker, det gör mig glad :)
 
Nu ska vi snart ta och fixa till fredagstacosen. Till det blir det rödvin :) Ska bli så gott!
Hoppas att ni har en bra fredag!
 
Ta hand om varandra!
Kram MalinIdag ...
Publicerat den

har vi myst lite extra. Det har ju varit "Alla hjärtans dag". Fast egentligen är det viktigt att visa sin kärlek till varandra under resten av året också och inte under bara just denna dagen. I varje fall så bjöd jag mina underbara barn och man på go´fika :) Det blev tårtbakelse, rosa med hjärta på och den var underbart god :)
 
Många gooooda kalorier :)
 
Mannen bjöd sedan mig och G på lunch från Ban Thai. Som G sa, "Det var fantastiskt gott! Bättre än godis" och det var det :) Tjejerna drog innan lunch till sin farmor och farfar så de missade denna fantastiska lunch. Efter maten, när Johan åkt till jobbet igen så hade jag, Ludde och G filmmys :) Har ni inte sett "Ice age 4" så se den. Så bra!
 
Filmtajm :)
 
I förrgår beställde jag en ID-bricka till Lilleman. Det kan jag rekommendera. Han kommer så klart vara chippad men om han skulle springa bort så ser inte personen chipmärkningen utan en särskild avläsare. ID-brickan gör det förhoppningsvis lättare för personen som hittar honom att få tag på mig som ägare. Ludde har också en ID-bricka och den har hållt i alla år och varit mycket bra. Jag har beställt det från LR design.se. Kolla där om ni är intresserade, de har allt möjligt när det gäller skyltar, dekaler osv.
 
Fint eller hur :)
 
Hoppas ni har haft en underbar "Alla hjärtans dag"!
Ta hand om varandra!
Kram Malin
 
Avslutar inlägget med en video av Michael Jackson ...
 
 
 Besöksrekord...
Publicerat den

igår, kul :) Idag har jag haft en vilodag, mannen har varit med kidsen i Mjölbys badhus. Inte nu att jag tycker att mina barn är jobbiga, men i vanliga fall, när det är skola och dagis, så kan jag vila på dagarna och nu är de hemma för det är sportlov, så det blir mao ingen vila = trött mamma. Så idag passade jag på :) 
 
Ludde fick hänga på till stallet idag. Tanken idag var att skritta ut en sväng på Peppe och ha Ludde lös med mig. Kan meddela att det gick riktigt bra. Han fick ha på sig reflexvästen så att han syntes ordentligt, han är ju en liten hund. På tillbakavägen till stallet fick Peppe trava lite så Ludde han fick springa ordentligt :) Han tyckte det var superkul och sprang som bara den! Ja, jäklar vad det gick ha, ha.
 
 
Efter vår härliga tur bar det av hem för att stoppa i sig lite mat för att sedan lägga sig en stund för att sova. Sov som en stock tills resten av familjen kom hem. Gött!!!
 
Idag har jag annars haft en sämre dag, känt mig bl a ledsen och låg, men det vänder. Försöker tänka positivt och längtar till lördag då "Lilleman" kommer hem :) Det ska bli så kul!!!
 
Ta hand om varandra!
Kram Malin
 
Ps. Tack till er som lämnar små avtryck. Så roligt och trevligt att läsa. Det värmer :) Ds.Vi ...
Publicerat den

längtar och har börjat förbereda oss för Lillemans ankomst på lördag. En grind ut till köket är uppsatt. Jag hade nyss sålt alla våra bra barngrindar till brorsan men hans Kristina tipsade mig om att det fanns grindar på Lidl att köpa så idag tog jag en sväng dit och införskaffade en. De grindarna är smidiga då det bara är att spänna upp dem mellan dörrposterna :) Smidigt är bra!
 
 
Det har också införskaffats en hundsäng och ett par små pipleksaker :)
 
Hundsängen är stor som ett hus nu till en början men de växer fort de små liven och vem vet, Ludde kanske vi gosa ner sig och mysa med nykomlingen :)
 
Hoppas att inte Lilleman blir rädd för den här... Kan inte påstå att den är söt precis men den kan nog vara god att bita på :)
 
Vi har också festat loss på årets första semla idag. Får väl se om det är den sista också. Den var underbart onyttigt god!
 
 
Hoppas att ni har haft en bra dag och njutit av en semla!
Ta hand om varandra!
Kram Malin
 
 Jag ...
Publicerat den

 
är kär, totalt upp över öronen förälskad :) Det är allt ett bra tag sedan jag kände en sådan här bubblande lycka och förväntan. Nu för tiden har det varit mycket ner och aldrig denna glädje som jag känner just nu.
 
För ett år sedan började jag fundera ... Ska vi skaffa en kompis till Ludde? Tik eller hane? Som ni förstår så handlar det om en valp :) För ett år sedan kunde jag inte komma fram till något men nu har jag bestämt mig. Det har varit mycket cockervalpar på Facebook, vi fick ta bort vår katt Amadeus och jag hade alltid sagt det att när han inte finns mer, då kan det vara läge för en cocker till. Suget kom starkt! Jag har också funderat på en annan ras, men hjärtat är hos cocker. En helt fantastisk ras, visst med en del trimning men underbarare ras, det finns inte!
 
En dag fick jag se på Facebook att Luddes kennel Shakima´s hade en liten kille kvar i sin kull. Jag funderade några dagar (eller rättare sagt övertalade mannen :) ) och sedan åkte mailet till Ann-Catrine (uppfödaren) iväg. Jo, han fanns kvar och vi fick gärna åka och titta. Så i går efter hoppträning och snabb middag, så drog vi, hela familjen till Söderköping. Ni skulle hört barnen och mig när vi kom in där valparna var, vi smalt som smör i solsken. Den som höll sig lugn var mannen ha, ha. Vi fyra, barnen och jag, satte oss på golvet och direkt kröp en liten valp upp i Alvas knä. Hon frågar "Var är Liam (kallas så på kenneln)?" "Det är han som är i ditt knä". Inget blyg inte, den lille killen :) Sedan blev det mer valpmys, med ett kort avbrott för kaffe, saft och bulle. Hundsnack var det såklart hela tiden :) Den här lille valpens mamma är Luddes fina syster Rakel och pappan är fina Mogge. Vilka föräldrar valpen har :) Supertrevliga bägge två! Mogge var så go´ och ville sitta i knät :)
 
Nu har vi börjat fixa här hemma och vi ser alla fram emot lördagen då "Lilleman" ska flytta hit. Ja, han kommer förmodligen kallas för det. Vi tyckte att det passade honom perfekt :) 
 
Tack Ann-Catrine för att vi får förtroendet att köpa en valp av dig igen! Vi kommer göra allt vi kan för att "Lilleman" ska få det så bra han bara kan.
 
Sitter som en liten bebis :) Så söt!
 
 Puss på nosen Lilleman :)
 
Här är när vi hade kommit och han klättrat upp i Alvas famn :)
 
En kram av Gustav :)
  
Myser med Siri :)
 
Här ligger han och sover precis som sin pappa, med bakbenen rakt ut :)
 
Sov gott när vi åkte hem :)
 
Längtar till lördag :)
Ta hand om varandra!
Kram MalinTranås...
Publicerat den

Veterinär Praktik har verkligen fått ett lyft. Idag var det öppet hus i deras nya lokaler där vi fick titta runt i deras nya lokaler. De är ljusa, luftiga, de har röntgen, det är smidigt att köpa mat där osv. Verkligen kanon!
 
Senare på eftermiddagen tog vi Peppe på en tur i skogen. Ludde var med i skogen och skuttade runt i snön, skitjobbigt för det var mycket snö :)  Underbart! Tyckte att det var en bra uppladdning för Peppe inför hoppträningen i morgon, funkade ju super förra helgen :) Det är inte klokt vad snö det har kommit igen. Förra snön var ju så gott som bortsmält men nu är det fullt igen. Härligt inför sportlovet som är nästa vecka :)
 
En grymt stor myrstack finns där vi rider. Jag är 1.80 lång och den är högre än mig!
 
Härliga vinterdag!
 
Idag har Ludde också fått sig ett bad. Stackarn frös så efteråt så tjejerna virade in honom i en fleecefilt, så gulligt :)
 
 
I morgon väntar hoppträning för Alva och Peppe om vi nu kommer iväg för det har kommit en hel del snö. Sedan på eftermiddagen ska vi på en utflykt som ska bli så spännande. Berättar mer framöver :)
 
Ta hand om varandra!
Kram Malin
 
 Trodde...
Publicerat den

jag skulle bli tokig när jag inte kunde somna igår kväll. Tankarna snurrade även om jag inte ville. Sista gången jag tittade på klockan var den 00.50, usch! Sedan vetskapen om att det inte blev någon särskild vila idag eftersom lilleman är hemma så, ja ni förstår säkert... I varje fall, dagen har rullat på även om tröttheten har slagit till emellamnåt. Jag och G var i stallet på förmiddagen och fixade iordning. Han är så glad i Peppe och Peppe i honom. Peppe kom springade i hagen när han hörde G ropa på honom, så sött! Sedan fick Peppe såklart lite godis, men vi fick gå in i hagen för hagkompisen Mojje försökte stoppa honom, ha, ha.
 
Två som gillar varandra :)
 
När vi var klara hade jag fixat fikabröd och AK kaffe så då fikade  jag, G, AK, Mari och Malin. Trevligt att sitta och prata och umgås :)
 
I eftermiddags fick vi besök av mina föräldrar som fixat med sig gott fikabröd :) Mysigt!
 
I morgon är det öppet hus på Tranås Veterinärpraktik mellan 10-14. Tänkte ta en sväng dit och spana in deras nya lokaler :)
 
Avslutar inlägget med en sång som jag älskar!
 
 
Ta hand om varandra!
Kram Malin
 Jag har ...
Publicerat den

så många fina arbetskamrater och idag har jag lunchat med en av dem. Det är en arbetskamrat som jag kan prata med om ALLT och hon betyder oerhört mycket för mig. Att ha en sådan vän betyder så mycket. Jag vet att det jag säger till henne, det stannar där. Jag hoppas och vet att vi kommer att hålla kontakten även om vi inte kommer att jobba på samma skola längre. Nej, så är det. Jag kommer inte att gå tillbaka till samma ställe när det väl blir dags, punkt slut. Lunchen gick bra även om det var jobbigt till en början. Maten var suveränt god! Vi var på samma restaurang som jag och min man var på härom veckan. Efter vår lunch blev det som jag trodde, jag blev så trött så det var bara att åka hem och lägga sig och sova en stund innan tjejerna kom hem. Orkar verkligen inget...
 
 
Synd att det inte var "Mia på Grötö" ikväll :( Får se fram emot nästa vecka :)
 
Ta hand om varandra!
Kram MalinGrannen...
Publicerat den

och jag är båda sjukskrivna så idag blev det förmiddagskaffe hos henne. Vi hade det väldigt trevligt och hon är bra för det är lätt att prata med henne. Sådana personer ska man vara rädd om! När jag kom hem var det dags att fixa middag till mannen och när det var gjort så var jag såååå trött! Orkar inget! Så det blev soffläge tills tjejerna kom hem.
 
A och jag gjorde stallet senare på eftermiddagen. Eftersom manegen var dubbelbokad idag så skrittade vi på cykelbanan vid industrierna. Så kul att se Peppe ha, ha. Till exempel så var svarta hjulspår på marken så farliga att han knappt ville gå över men efter mycket övertalan så gick det bra. På tillbakavägen till TRK så var det ett par personer ute med sina schäfrar och de var liiite skumma så han skrittade på som bara den. Har aldrig sett honom sådan hi, hi. Han spärrade upp ögonen, krökte ihop sig, frustade och var skitpigg! Så när vi var tillbaka på TRK så var manegen ledig så vi gick bara in en kortis och galopperade av honom. Både A och jag tyckte att han behövde det :)
 
Är det någon som sett "Maria & Mindy" ikväll på 3:an? Jag älskar Maria Montazami, hon är störtskön och bjuder verkligen på sig själv, inget konstlad alls enligt min mening. Mindy verkar vara en liknande person så jag tror att det kan bli en rolig serie. Vi kollade också på "Hissen" med Filip och Fredrik som var mycket bättre än jag trodde. Jag har alltid tyckt att de är så gapiga, men nu var de bättre så det blir att följa det programmet med.
 
I morgon är det onsdag och jag ska på lunchdate. Det är med lite skräckblandad förtjusning jag ser fram emot det. Skriver mer om det i morgon.
 
Får se om vi får sällskap i kväll igen av våra fyrbenta godingar :)
 
 
Hoppas att ni har haft en härlig tisdag!
 
Ta hand om varandra!
Kram MalinNär ...
Publicerat den

Ludde var yngre gick vi på kurs för att lära oss tävlingsmomenten i lydnad. Vi var med och tävlade och det gick väl skapligt men till slut tappade vi lusten lite bägge två. Vi var så nära väldigt ofta att ta det först LP 1 som det heter och när det aldrig gick, ja då försvann lusten. Men, den träningen vi gjorde har jag verkligen haft användning för nu när vi är i bl.a. stallet (han är alltid lös där). Han är superduktig, kommer som ett skott på inkallning, stannar när jag säger till honom att stanna, sitter när han ska sitta, går framåt då jag vill att han ska gå framför mig. Idag har jag haft insläppet av alla hästarna och jag testade att ha Ludde lös. Han följde med ut, (han går i stort sett aldrig in i hagarna), fick kommandot att stanna på stallplanen, han stannar, jag hämtar hästen och säger åt honom att gå före och han går före, svänger höger åt det håll ponnysarna står, inte dit jag ska, jag säger åt honom att stanna och han stannar så att jag lugnt kan släppa in hästen i sin box som är åt vänster. Så höll vi på idag, jag hade såklart stenkoll på honom, inget får hända min älskling. Det tycker jag är duktigt av honom :)
 
I eftermiddag har det varit läxläsning med tjejerna. När vi var klara spelade de ett TV-spel, Wii, som är riktigt kul. Det heter "The legend of Zelda Twilight Princess", t.o.m. jag tycker det är kul att sitta med och hjälpa dem att lösa äventyren. De är riktigt kluriga och man måste verkligen tänka efter. Spelet är på engelska och från 12 år och jag kan verkligen rekommendera det :) Det finns att få tag på bl.a. CDON.com.
 
Vår lille kille var mycket imponerad av sin mamma när tjejerna spelade, "Mamma, vad smart du är! Det hade jag aldrig kommit på". Sötnos!
 
Nej, nu är det hög tid att krypa till kojs. Vi får väl se om utsikten i min säng är som fotot nedan när jag lagt mig :)
 
Sover gott hos matte :)
 
Natti, natti vänner!
Ta hand om varandra!
Kram Malin
 
 Helgen ...
Publicerat den

är snart slut och om jag ser tillbaka på den så har den varit bra. I lördags var vi samtidigt i stallet som de övriga två små ponnyryttarna så vi passade på att ta en skrittur ut i det fina vädret :)
 
Vilket härligt litet gäng :)
 
På kvällen var det dags för årets första deltävling i melodifestivalen. Vi tjejer höll på Yohio och lilleman höll på låten "Gosa". Stackarn var helt knäckt när "Gosa" inte gick vidare, så ledsen :( Några som hade det extra mysigt under mello var S och Ludde. Han tryckte ner sig bakom och låg tätt, tätt.
 
Myyyyysssss!
 
 
Dessa chips vill jag bara tips om. De var supergoda, vilket jag inte trodde först, men mmmmmm, smaskigt värre :) Det kanske kan vara något att tugga på nästa helg till mello :)
 
Dags för hoppträning :)
 
Idag har det i vanlig ordning varit hoppträning för Anna. Peppe var på ett strålande humör och gick riktigt bra! Han förvånade många och jag fick frågan vad jag gjort :) Det enda vi gjort är att vi gett honom lite mer havre, om det nu beror på det vet jag inte. Idag var det med lite annorlunda hinder som Peppe inte hoppat med Alva förut bl.a. ett hinder som en solfjäder. Det trodde jag att han skulle stanna och titta på men det gjorde han inte utan hoppade det som vilket hinder som helst :) Gött!
 
Här kommer ett litet klipp från dagens hoppträning :)
 
Kan inte hjälpa det men jag älskar Michael Jackson!!! Så det fick bli lite igen till videon med hoppningen :)
 
Ha det bra!
Ta hand om varandra!
Kram MalinNu ska...
Publicerat den

vi se om jag kan göra ett inlägg med ett par glas vin i blodet :) Äntligen är januari månad slut och februari möter upp kort och gott. Idag har lilleman varit hemma och vi har haft myyyyyysigt :) Han älskar fredagar, på dagis har han berättat när de pratat om vad de gjort när de är lediga att "Då myser mamma och jag" :) Goa unge! Dagen har varit väldigt lugn. Gustav och jag har byggt lego. Det är ju hur kul som helst! Hoppas att han blir en legokille som låter sin mamma vara med och bygga :)
 
Här är resultatet :)
 
Tjejerna har varit på disco ikväll. Vart tar tiden vägen??? De börjar bli stora nu de små liven! Jag och mannen har njutit av fylld lövbiff, potatisgratäng, sallad och ett (eller två?) glas rött vin. Det är faktiskt min man som gjort maten :) Duktiga karl! Jag kan varmt rekommendera den fyllda lövbiffen! Här kommer receptet :)
 
Fylld Lövbiff 
2 portioner. Tillagningstid 5-20 min 
 
4 tunna skivor innanlår (225 - 250 g)
1/2 - 1 msk margarin eller smör
2 kryddmått salt
nymalen peppar
 
Förslag till fyllning:
ca 50 g ädelost eller 75 g smältost (vi har haft ädelost, supergott!)
ca 2 msk hackad röd paprika eller grön paprika
 
Gör iordning fyllningen. Lägg ut köttskivorna. Krydda dem sparsamt på ovansidan och fördela fyllningen. Vik skivorna dubbla, fäst ihop dem med tandpetare.
Stek biffarna 1 1/2 - 2 minuter på varje sida. Servera med potatisgratäng, sallad och något gott bröd till.
 
Riktigt smaskigt!
 
Nu blir det snart Skavlan.
Ha en go´ fredagskväll!
 
Ta hand om varandra!
Kram Malin