Cute Black Flying Butterfly

Det har varit...
Publicerat den

en känslomässigt stressad vecka. Fy, vilken pers det har varit! Vad det beror på återkommer jag med framöver.
 
Jag har pysslat en kalenderframsida, levererat ett bröllopskort, blivit bokad för bal- och studentfoto nästa år och det kan jag säga är hur kul som helst! Shit, vad spännande det ska bli!
 
Jobbet flyter på bra. Visst, det går i 110 hela tiden. Så är det när man jobbar med ettor. Det är riktigt roligt och de är så söta! Jag tror nog att min grej är att jobba på lågstadiet. Så känns det just nu.
 
Idag har vi, jag och Gullan, gjort vår första hoppträning för hösten. Det går framåt. Idag hoppade vi hinder på 70 cm. Det finns mycket att träna på men i jämförelse med i våras så är det mycket bättre. Dessutom har jag ju världens bästa och snällaste häst också :)
 
I veckan så levererade jag ett bröllopskort. Den här gången fick kortet bli så här...
 
 
Nej, nu ska jag njuta av lördagskvällen. I morgon blir det upp tidigt, dags för morgonfodring av hästarna :)
 
KramDet går så...
Publicerat den

bra med Ludde! Han är så pigg :) Piggare än någonsin och det är så fantastiskt kul! Han tar sin medicin så duktigt, äter, kissar och bajsar och han har inte fått någon feber efter operationen. Såret läker så bra och ser jättefint ut. Känns verkligen att vi tog rätt beslut!
 
Häromdagen levererade jag en kalenderframsida igen. Jag har kommit lite efter med beställningarna pga Ludde men nu är jag på G igen. Har minst en framsida till att göra. Framsidan jag levererade häromdagen blev såhär...
 
 
Nu är det snart jobbdags :)
 
Ha en bra dag alla!
 
KramIdag på förmiddagen...
Publicerat den

ringde mobilen. Det var från Valla och de sa att jag fick hämta hem Ludde. Jag tog bilen direkt och susade upp till Linköping, mycket lättare i hjärtat den här gången än sist när jag åkte. 

Det var en pigg, sett till omständigheterna, och glad hund som kom till mig på Valla. Jag hade fått info vad som ska göras hemma så jag tog Ludde i bilen och åkte hem. Han verkligen njöt av att komma hem och somnade ganska snabbt ute i trädgården. 


Nu följer några dagar där Ludde och Lillis inte får vara ihop pga att Lillis kan komma åt såret. Himla tur att vi har ett par grindar i huset. Ludde får heller inte gå i trappor eller springa och busa. Så det blir att bära honom i alla trappor och koppel på i trädgården. Det får gärna vara lite krångligt, det gör inget, huvudsaken är att Ludde är hemma. 

Vi är många som är glada idag över att han kommit hem! 

Natti, natti! 
Kram I morse ...
Publicerat den

tidigt, åkte jag med Ludde till Valla djursjukhus. Att åka med sitt älskade husdjur till ett djursjukhus för t.ex. operation tycker jag är så jobbigt. Tur att Mix Megapols morgonprogram var på radion i bilen så att jag hade lite roligt att lyssna på och skingra tankarna. Väl framme så blev vi inskrivna direkt och jag fick fylla i lite papper. Det tog nog bara fem minuter så fick vi komma med veterinär Björn, en väldigt trevlig och bra veterinär, som förklarade och berättade vad som skulle hända. När papprena var påskriva och allt var klart så tog Björn med sig Ludde och gick före, allt för att det inte skulle bli oroligt eller konstigt för Ludde. Jag själv gick ut till bilen och så fick tårarna komma. Sedan åkte jag hem och raka vägen till jobbet.
 
Dagen gick och vid 14 ringde veterinären Helen Backman från Valla och sa att allt gått bra. Ludde hade vaknat. De hade fått ut massor av sten och grus, det mesta åker på analys och några får vi. Veterinären hade också tagit bort de största polyperna som han hade i urinblåsan och förhoppningsvis får han komma hem i morgon :) Ikväll har det också kommit ett sms från Valla där de berättade om läget för Ludde just då. Han hade ätit, kissat men var väldigt trött och det är inte konstigt eftersom han gått igenom en ganska stor operation. Så vad jag förstår så går allt som det ska.
 
Jag är väldigt glad att jag har honom försäkrad! Annars hade jag aldrig kunnat lösa ut honom eller rättare sagt göra operationen. Då hade det bara funnits en utväg och den utvägen är det inte dags för än! Jag har Ludde försäkrad i Agria och har precis innan sommaren skaffat Agriakortet. Det gör att jag kan betala av den här operationen, mediciner under ett år avgiftsfritt. Det känns lite lättare att dela upp det som ska betalas än att behöva betala allt på en gång. Är det någon som vågar gissa vad Luddes operation kostar (om jag inte har honom försäkrad) ?
 
Nej, nu hoppas jag att allt är lugnt i natt och att han kan få komma hem i morgon. Det är så tomt med bara en hund här hemma. Vi saknar honom massor!
 
Vad vi ska pyssla om vår lille prins när han kommer hem!
 
KramAtt vakna på ...
Publicerat den

morgonen och direkt känna, "Nej, jag vill inte, jag orkar inte, låt mig få sova..." är inget bra. Det var precis som om någon slog till mig riktigt, riktigt hårt i huvudet direkt när jag vaknade, och så började tankarna snurra. Nu har det inget med jobbet att göra, om ni trodde det. Det är jättebra och jag har toppenkollegor. Det är min lille Ludde som inte är bra :(
 
Häromdagen märkte vi att Ludde hade problem att kissa så jag ringde veterinären direkt. Hos veterinären blev han undersökt och även röntgad. Det visade sig att hans urinblåsa är full av sten. Inga småstenar precis, för dem kan man få bukt med genom att ändra kosten. Nu fanns där riktigt stora stenar, 6mm. Plus en massa andra stenar som inte syns på röntgen. Det enda som går att göra är att operera eller ta bort honom. Det är just det som har malt i mitt huvud, hur vi ska göra... Allt har jag vägt in, hans ålder, vad det kommer att kosta (jag är väldigt tacksam över att jag har en försäkring!!!) osv.
 
Efter mycket tårar, tänkade hit och dit, rådfrågat alla jag känner hur de skulle göra, så har jag beslutat att Ludde ska göra operationen. Det är ingen svår operation, men en buköppning är en buköppning och allt kan hända. Ikväll har jag pratat med veterinären uppe på Valla Djursjukhus och jag hade turen att få ett återbud. Så i morgon bitti åker jag dit med honom.
 
 
Håll en liten tumme och tass för Ludde i morgon. Hoppas innerligt att jag tagit rätt beslut!
 
KramIgår gjorde vi...
Publicerat den

en utflykt till Visingsö. Det var inte för att åka runt och titta på ön, vilket iofs också är mysigt. Igår åkte vi dit för att titta på det årliga tornerspelet. När vi kom till Gränna hamn höll vi på att slå bakut. Det var hur mycket folk som helst som skulle till Visingsö och kön ringlade lång, väldigt lång. Efter lite strukturering, mannen åkte och parkerade bilen, barnen ställde sig i kö, jag sprang och köpte biljetter så gick det faktiskt riktigt bra. Under tiden vi stod i kö passade vi på att äta lite glass och det gick ganska snabbt ändå, max 1 timmas kö till färjan.
 
 
På färja trodde vi att de skulle fläkta och vara skönt men det var VARMT! När vi var framme gick vi upp till markandsplatsen. Där gick vi runt och tittade på alla fina saker.
 
 
 
G fick testa på en riddarutrustning. Den var tung men häftig tyckte han. Vi köpte också lite godis, som t.ex. jordgubbar i knäck. Helt makalöst gott! Brända mandlar blev det såklart och lite annat smått och gott.
 
G fick testa på att vara riddare till häst.
 
Han fick också skjuta pilbåge.
 
Han fäktades också mot Karl från barnprogrammet Barda :)
 
Det fanns mycket för barnen att göra där. Det jag såg fram emot var tornerspelet. Helt makalöst duktiga ryttare och coola hästar!
 
Riddarna...
 
En av de duktiga ryttarna...
 
Även tjejer var med :)
 
Fullt fokus!
 
Det är verkligen fart på showen.
 
Det var väldigt varmt igår och hästarna blev väl omhädertagna under tiden. De svampades med vatten och fick även vatten att dricka under tiden :)
 
 
Lite fight!
 
 
 
Det var en kanonlyckad dag! Jag kan verkligen rekommendera er att åka hit. Så kul för alla, stora som små!
 
Vi avslutade dagen med att mysa i Gränna hamn.
 
 
Tror att alla var väldigt nöjda med dagen, även våra fyrbenta grabbar :)
 
Kram, kramI kväll skulle...
Publicerat den

jag unna mig något som jag sett fram emot länge. Ikväll var det dags för en privat dressyrlektion för Zara på TRK. Jag har känt länge att nu är det dags att ta tag i träningen ordentligt så att jag kan bli bättre. För att sitta och rida och inte utvecklas är inte min melodi direkt, jag vill komma framåt. Så ikväll var det start på träningen för min del. Vilken träning det var! Hur bra som helst! Zara förklarade toppenbra och jag kämpade på. Jag bara älskar när tränare står och instruerar hur jag ska göra och när man sedan når målet är det en grym känsla. Den känslan fick jag känna på ikväll :) Gullan var så duktig och så fin till slut att jag bara log. Det går inte att beskriva hur kul det är! Som jag sagt innan så är det tur att öronen sitter ivägen för annars hade leendet gått runt hela huvudet :D
 
 
Nu får vi se om jag kommer upp ur sängen i morgon bitti he, he. Jag kommer få en underbar träningsvärk, det känner jag redan nu :)
 
Natti, natti!
KramNej, jag hade inte...
Publicerat den

så fel. Dagen var allt lite seg idag. Resultatanalys stod på schemat och dagen började med att politiker pratade om ... ja, en massa som slank från ena örat och ut genom det andra... Eftermiddagen var riktigt bra då vi lärare diskuterade ämnesvis över årskurserna. Att träffa andra kollegor på andra skolor behövs göras mycket och vid flera tillfällen. Extra kul idag var att träffa gamla arbetskamrater från min gamla arbetsplats. Kan inte säga annat än att jag saknar dem emellanåt, även om jag har toppenkollegor nu. Min fd skola vill jag däremot aldrig mer tillbaka till.
 
Idag blev det leverans av en kalenderframsida till min fantastiska fd kollega Ulla-Britt. Det var nog den allra sista för sedan går hon i pension. Så här blev den:
 
 
Det kom också in ett par nya beställningar så idag efter jobbet rullade bilen upp till affären "Ugglan" för fina pappersinköp. Hittade lite nya fina papper som ska bli väldigt roliga att jobba med :)
 
I morgon kväll ska jag unna mig något som jag sett fram emot länge. Berättar mer i morgon :)
 
Hoppas att ni ocksåå har haft en bra dag!
 
Kram, kramFörsta arbetsdagen...
Publicerat den

är gjord och det gick riktigt bra! Vaknade innan klockan ringde (kors i taket) och kände mig skapligt pigg. Själva jobbandet gick väl sådär... Det kändes som om jag glömt det mesta t.ex. hur jag kom åt mailen och jag tyckte att allt jag skulle göra gick väldigt segt. Det var nog en tillfällig svacka. Samtidigt måste det betyda att jag kunnat slappna av på semestern och koppla bort jobbet. Det är bra! 
 
När jag kom hem efter jobbet var jag full av energi, konstigt men sant, så det blev torkning av golv och städning av toalett. Senare på kvällen var vi hos Blacky. Alva kunde hoppa honom ikväll vilket kändes riktigt bra. De måste vara duktiga och träna ordentligt nu. Snart är det dags för lagtävling :) Ska bli riktigt kul!
 
 
 
Blacky är verkligen grym på att hoppa!
 
Nej, nu är det dags att lägga sig. I morgon väntar en dag som jag antar är i det segaste laget. Vi får väl se...
 
Natti, natti!Jaha, så var...
Publicerat den

jag där igen, kvällen innan jobbdax. Sommaren har gått alldeles för fort och det tycker nog de flesta. Det har varit en bra sommar, trots vädret, med utflykter, bad, konsert, grill osv. Fast jag kan inte påstå att jag känner mig sådär "utvilad och fylld av energi" som en del skriver på sina statusar på facebook. I stället tänker jag, herregud, vad jag är trött, ska det vara såhär... Iofs så har jag en förkylning i kroppen som spökar, men ändå... Tänk att vara sådär sprudlande pigg och glad som en del är, det skulle vara kul att testa på :) Att gå till jobbet i morgon känns helt ok. Det ska bli riktigt kul att träffa kollegorna efter semestern!
 
Idag har jag levererat en kalenderframsida. Kicki ville gärna ha en framsida med hund på, gärna en labbe, men jag hade inga sådana stämplar. Jag letade i börja av sommaren men hittade inga :( Vi messade varandra i veckan och jag sa som det var och fick istället fria händer. Fast för mig kändes det inte bra, hon ville ha en hund på sin kalenderframsida och då ska hon ha en hund, men hur... Då mitt i natten kom jag på ...
 
 
jag struntar i en stämpel med hund. Hennes egen lille Orvar ska få pryda framsidan, såklart! Jag visste att han fanns med på FB. Kunde knappt somna när jag hade kommit på hur jag skulle göra utan jag hade kunnat börja pyssla där och då mitt i natten :) Till slut så sov jag. Efter frukosten, kilade jag in på hennes FB-sida och där fanns ett sådant underbart sött foto på Orvar. Jag lånade hem det, fixade till det och skrev ut det på fotopapper. Sedan var det bara att börja pyssla.
 
Idag fick Kicki sin framsida och hon blev så glad. Att få leverera något jag gjort och se glädjen hos personen som får ta emot, är så fantastiskt!
 
Nej, nu är det dags att lägga sig. Måste samla på mig energin som jag saknar ;)
 
Kram, kramIgår var det...
Publicerat den

folkfest i vår lilla stad, det var den årliga cruisingen som gick av stapeln. Det var lite marknad och utställning av väldigt fina bilar! Jösses, vad polerade och snygga en del bilar är. Riktigt imponerande! Vi var och tittade en sväng, senare blev det grill på altanen för att därefter gå nedanför gatan för att kolla på själva cruisingen. Vi bor så bra att vi behöver bara gå en liten bit så kommer vi där bilarna kör förbi :)
 
Bilder från utställningen:
 
 
En av mina favoriter!
 
 
 
Grabbarna grus var såklart med och spanade på bilar :)
 
 
Idag har det annars varit en lugn dag. Har en underbar förkylning på gång... Inget kul!
 
Kram, kramBloggen tog...
Publicerat den

semester men nu kanske det är dags att ta tag i den igen, eller vad tycker ni? Sommaren är verkligen kort och som Ledin sjunger så har det mesta regnat bort, men denna veckan har vädret verkligen visat sig från sin rätta sida :)
 
I dagarna har jag också satt igång med att göra kalenderframsidor, en till min kollega och en till mig själv. Måste ju liva upp lärarjobbet lite ;) Lärarkalendern från Majema i år är illgrön! Så med lite stämpling, färgläggning, stansning och klipp och klistra så blev min kalender så här...
 
Framsida och i år fick även...
 
baksidan en upp-piffning :) Hela kalenderna är nu också inslagen i plast för att hålla hela läsåret.
 
Känns bra att ha kommit igång med bloggen igen! Hoppas ni hänger med och lämnar ett litet avtryck :)
 
Kram, kram