Kallt!!!

publicerat i Allmänt, Skogsbacka;
Fy, vad kallt det har varit idag! -16 grader visade termometern i köket i morse. Visst, inte särskilt kallt jämfört med norra delarna av landet, men här är det kallt! Dagen började underbart bra då jag fick klättra in i bilen från passagerarframsätet. Jag trodde att dörren skulle tina upp på vägen till jobbet men tji fick jag. Det blev till att klättra ut ur bilen också ha, ha. Vilken syn!
 
Nu är det inte roligt längre, när det är såhär kallt. Allt bara krånglar, bildörrar fryser, vattnet i stallet fryser, jag fryser! Idag när jag hade lunch satt jag i personalrummet i en tjock tröja plus en fleecetröja och frös så jag skakade. Så ska det inte vara! Vinter får det gärna vara, men det räcker med 5 minus. Dessutom är det vårmånad i morgon! I morgon är det "fössta tossdan i mass". Inte kan man tro det!
 
Jag är väldigt glad att vi har en keddy att elda i här hemma. Det är så skönt!
 
Ridning när det är såhär kallt är inte så kul eller kul är det alltid att rida. Det är bara det att allt blir krångligare i och med kylan. Ikväll måste jag säga att vi har varit duktiga och varit uppe med Lotus i manegen en sväng så att han har fått röra på sig. I morgon väntar hoppträning och jag hoppas att det inte är så kallt då.
 
 
Nej, just nu längtar jag till ...
 
 
 
 
 
 
Snart, snart är vi där även om det just nu känns väldigt avlägset.
 
Kram Malin

Det sista från GHS.

publicerat i Allmänt;
Idag har det varit en sådan där dag som jag bara känt mig irriterad och som avslutades med APT och huvudvärk. Det finns bättre dagar om jag säger så.
 
Vilken kyla det har varit idag! Jag bara fryser. Nu längtar jag efter sol och värme så att jag någon gång tinar upp.
 
Som jag skrev häromdagen så har det varit ett lite dyrt utrustningsår i år. Alva behövde ny säkerhetsväst och nu när vi var nere på GHS så köpte vi en ny. Vi köpte av samma försäljare som när vi köpte hennes förra väst. De kommer från England och heter TreehouseSporting Colours. Ni hittar dem här.
 
 
Det är alltid svårt med västar. Det finns en djungel av dem, men vi är båda överrens om att ha en väst som skyddar runt om. Det är inte bara det att du ska skyddas från när du faller av utan även om hästen skulle råka trampa på dig eller sparka. Den förra västen var verkligen toppen, så det fick bli samma i en nyare tappning. Den här västen är lättare att reglera i sidorna och den är lättare och luftigare. Alva är väldigt nöjd och jag tycker också att den blir toppen.
 
Något annat som också slits är ridhandskar! Så det köpte vi ett par nya också. Vi gillar bägge Roeckl:s handskar. De är tunna, som ett extra skinn på händerna.
 
 
Den här gången blev det ett par svarta med brunt inslag. Snygga!
 
En ny nummerlapp fick också följa med hem. Våra gamla sjöng på sista versen.
 
 
Nu ska vi nog vara redo för kommande tävlingssäsong. Det ska bli riktigt kul! .
Annars har det inte hunnit hända så mycket idag. Först jobb därefter stallet en snabbis för att sedan återvända till jobbet för APT. Nu är den tunga tisdagen gjord och nu vänder veckan. I morgon är det redan onsdag. 
 
Kram Malin

UHIP och Rituals.

publicerat i Allmänt;
Sitter och tänker tillbaka på helgen. Vilken helg, så roligt vi hade... Det blev allt en del hästsnack på jobbet idag också. En av mina närmsta kollegor var nere på GHS på lördagen, så ni förstår att det blev en hel del hästsnack :)
 
Det blev som ni vet lite shopping på mässan i lördags och bland annat köpte jag mig en UHIP-kjol. Den som heter Alaska. 
 
 
Jag har haft ett par bruna ridtermobyxor från Ullared i hur många år som helst. Jag har använt dem så mycket att det knappt någon fyllning kvar i dem, så jag tyckte jag kunde vara värd denna kjolen. UHIP hade bra pris på sina kläder i helgen också. På kjolen var det 30% rabatt så det kändes helt ok. Efter att ha haft den till stallet ikväll kan jag bara säga att jag inte ångrar mig. Kjolen var så bra och så skön! Jag kan verkligen rekommendera den! Nu ska jag börja spara ihop pengar till jackan som hör till. Den står högt på önskelistan!
 
På söndagen när vi gick i Nordstan unnade jag mig en sak. Jag brukar inte köpa särskilt mycket till mig själv utan det är barnen och hästen som går före :) Något som jag länge velat ha är produkter från Rituals och i Nordstan låg en Rituals-affär. Expediten visade och lät mig prova olika produkter och det slutade med att jag köpte med mig ett presentpaket hem, en present till mig själv, från mig själv :)
 
 
 
Det luktar sååå gott! Är det någon av er som har dessa produkter? Vilken har ni?
 
Ikväll fick jag ta Lotus eftersom Alva inte kände sig riktigt pigg. Det var lite pirrigt, för Lotus hade inte gått sedan hoppträningen i torsdags, så jag visste inte hur pigg han var. Hade jag något att oroa mig för? Nej, inte det minsta. Lotus skötte sig så bra och var så snäll och vi jobbade riktigt bra i alla gångarter :) När jag satt där på store Lotus, ja han är 173 cm i mankhöjd, så tänkte jag på helgens hoppning. Jag säger bara respekt! Dessa ryttare och hästar är grymma!
 
Kram Malin