Näst sista...

publicerat i Allmänt;
dagen på året och Lilleman har fått sig ett bad. Han hatar det! Men han blir så fin och fluffig när jag väl är klar med honom. Så det är helt klart värt det. Det tror jag han tycker också, innerst inne...
 
"Snälla matte, låt mig slippa..."
 
Vår nya häst Lotus WL är så duktig. Lite läskigt är det med fladdrande plast från bl a ensilagebalar men överlag så går det toppenbra! Igår var det min tur att rida och idag har jag börjat få en sån grym träningsvärk! Härligt!
 
Klart han är värd en puss efter mitt skump-pass :)
 
Idag fick Alva rida Lotus efter att hon ridit vår ponny Blacky och det gör hon verkligen toppenbra! Hon sitter så stabilt, snyggt och bra medans jag, när jag rider inte har någon balans och ingen ork för tillfället, men det ska bli bättre! Det var ett bra tag sedan jag red... Fy vad fort man tappar. Jag ser verkligen fram emot ridlektioner! 
 
Vår vackre lille prins
 
I morgon är det sista dagen på 2016, ett 2016 som har varit ett tufft år. Känns bra att det är slut och att nu kunna blicka fram mot 2017. Jag tänkte göra en sammanfattning av året framöver. Vi får se när det hinns med.
 
Det är inte säkert att jag hinner skriva något här i morgon, så jag vill här och nu önska er alla ett riktigt
 
GOTT NYTT ÅR!
 
Kram

Luftvärmepumpar...

publicerat i Allmänt, Skogsbacka;
är ena fula saker, tycker jag. De smyckar inte ut huset på ett positivt sätt eller hur...
 
 
Som ni kanske vet så har vi har installerat en luftvärmepump i Skogsbacka och den är inte så snygg, men otroligt bra! Den bästa investeringen i Skogsbacka hittills, en Daikin! Det är så skönt att komma ut till torpet och inte behöva känna sig stressad över att börja elda och få igång värmen. Nu är det så varmt i torpet som jag vill ha det eftersom jag kan ställa in temperaturen med hjälp av mobiltelefonen. Helt super! Förra vintern, när vi inte hade luftvärmepumpen, slet jag som ett djur för att få igång värmen med hjälp av eldning i keddyn och järnspisen men det rök ofta in. Så irriterande! Nu är Skogsbacka hela tiden lite uppvärmt med hjälp av luftvärmepumpen, så då går eldningen fantastiskt bra. Järnspisen och jag är riktigt bra polare i år :)
 
Eftersom själva apparaten inte är den snyggaste så lät vi en snickare, "Mikael Palms bygg", från Asby fixa det. Det gjorde han riktigt bra! Ursnyggt blev det! Eller vad säger ni...
 
 
 
I vår ska skyddet målas och då kommer det att smälta in i huset på ett riktigt bra sätt. Jag är verkligen toppennöjd!
 
Idag har vi varit uppe en sväng med Lotus i ridhuset och han är så snäll och duktig! Mycket konstiga saker är det på vägen upp till ridhuset så då är han lite taggad. Inte så konstigt, för innan han kom till oss så bodde han i samma stall i 10 år och nu är allting nytt. I ridningen sköter han sig perfekt lille Lotus ;)
 
Tänk, idag har vi ägt Lotus en hel vecka :)
 
Kram

Så var julen...

publicerat i Allmänt, Skogsbacka;
över för denna gång. Som vanligt går det som man laddat för, så oerhört fort över. Julaftonsmorgon startade med glöggmys i stallet. Önska alla hästar och ägare god jul. Alltid lika mysigt att träffas på julaftonsmorgon. Därefter hem och paketöppning.
 
I år gick bilen till mina föräldrar där vi firade jul. Brorsan, hans fru och tre barn kom plus brorsans frus bror Stefan. Det var fullt ös! Inget lugnt om jag säger så ha, ha. Det bjöds på mammas julmat, den godaste som finns!
 
 
Julaftonskvällen avslutades i kyrkan med julnattsmässa. Alva ska konfirmera sig och skulle göra en obligatorisk gudstjänst under julen så det passade bra att avsluta kvällen i kyrkan på julaftonskvällen. Lugnt och fridfullt!
 
Juldagen firade vi jul med svärföräldrarna. Tomten kom även då. Det trodde jag aldrig. Han som hade så fullt upp på julafton, hann med att komma förbi oss på juldagen. Det var kul!
 
 
Mycket häst har det blivit i helgen också. Bland annat så har Lotus varit på promenad bland omgivningarna och kollat läget. Han skötte sig så bra.
 
 
Igår och idag har vi varit i Skogsbacka, vårt torp, och avslutat julen där. Vi har gått långpromenad i blåsten men solen sken och i diket porlade bäcken så det var rätt mysigt.
 
Vinter eller vår?
 
Jag hoppas att ni har haft en riktigt bra jul!
 
Kram