Fullt ös ...

publicerat i Allmänt;
medvetslös, ja det kan väl nästan beskriva min lördag. Lite för mycket men, men. Dagen började med hoppträning för Alva och Blacky för Anna. Gymnastikhoppning stod på schemat, superbra! Det studsades för fullt...
 
 
Avslutningsvis så blev det studs med ett räcke på slutet. De fick ett väldigt bra flyt så avslutningsvis hoppade de räcket på 1m. 1m! Alltså, vad hände?! Alva som alltid varit så försiktig, inte riktigt vågat när det blivit högt, tvekade aldrig utan bara körde på. Blacky var så fin och enligt Anna hade han kunnat hoppat ännu högre idag :)
 
 
 Efter hoppträningen var det bara hem, byta om för att sedan åka ner till idrottshuset och titta på Gustav som spelade poolspel i innebandy.
 
Svettig och laddad inför nästa match.
 
Heja IBF!
 
Sista matchen blev det premiär för Gustav att vara målis och det skötte han jättebra!
 
Sedan har jag försökt att fixa ihop en isolerad vattenbalja till Blacky och hans hagkompis Henke. Jag köpte två baljor i olika storlek. I den större lade jag frigolit i botten, isoleringsmaterial runt kanterna. Sedan tog jag en en svart plastsäck och satte däri och tog över kanterna, ifall det skulle komma in vatten i springan mellan den stora och lilla baljan, så blir inte isoleringsmaterialet och frigoliten förstört. Kanske svårt att förstå min beskrivning, men jag hopaps att vattnet kan hålla sig lite längre innan det fryser till is. Vi får väl se. Den mindre baljan går såklart att lyfta ur om man vill.
 
Silvertejp är bra som ni kan se :)
 
Hoppas att ni har haft en bra start på helgen!
 
Kram
 
 
 

Ledig dag ...

publicerat i Allmänt;
idag då. Skönt! Idag har Blacky fått sina vaccinationer, ja jag vaccinerar också mot botulism. Hur gör ni som har häst? Själv är jag försiktighetsnisse nr 1 och vill vara på säkra sidan. Jag skulle aldrig förlåta mig själv om han skulle få den sjukdomen bara för att jag inte vaccinerat. Det är ju inte längesedan det strök med flertalet hästar i Skåne pga botulism. Jag pratade med veterinären om botulism idag och han sa, att får hästen botulism så finns det inget att göra, då är det kört. Får hästar ensilaget av det torrare slaget så är risken minimal för botulism medan det är tvärtom med det blötare. Botulism kan hästar få pga att det kommit med något dött djur eller del av dött djur i ensilagebalen och det är farligare om det döda djuret ligger i den blöta balen än den torrare. Äckligt det där...
 
Igår levererade jag ett beställningskort. Det var ett tag sedan jag gjorde något men det var lika kul som alltid :) Beställaren blev nöjd och glad så det får vi hoppas att födelsedagsbarnet blir också :) Så här blev det:
 
 
Insidan på kortet.
 
Eftersom Blacky fått vaccination idag så blir det vila för hans del. Stallet gjorde jag klart i förmiddags så kvällen är helt fri. Vem vet, bilen kanske åker en sväng till stallet igen :)
 
Ha det bra!
 
Kram
 

Jag är beroende...

publicerat i Allmänt, Recept;
av min dator! Datorn la av i helgen och jag trodde jag skulle bli totalt skogstokig, nja kanske inte helt men nästan. Ingenting fungerade, ingenting! Så idag fick Johan ta med sig datorn till jobbet och till sin arbetskamrat, han har hjälpt mig innan så hoppet fanns att han skulle kunna fixa datorn den här gången också och gissa om jag blev glad när datorn stod hemma på köksbordet när jag kom hem och drog igång precis som vanligt. Härligt!
 
Idag tänkte jag bjuda på ett väldigt smidigt och gott recept. Det är ett recept som jag hittade på sidan "Hembakat". Här får ni receptet:
 
 
Nutellabrownies

Du behöver:
375 gr Nutella
2 ägg
1 nypa salt
1 dl mjöl
 
Garnering:
Florsocker
Nutella
 
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och Nutella med elvisp i ca 1 minut. Tillsätt salt och mjöl. Blanda ihop allt till en jämn smet.
  2. Bred ut smeten i en form ca 11*18 cm eller 20*20 cm i diameter, smord och bröad eller klädd med bakplåtspapper.
  3. Grädda kakan i mitten av ugnen 15-25 minuter, (jag hade min inne i 25 minuter), beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med provsticka. Låt kakan svalna i formen.
  4. Pudra över florsocker före servering och spritsa eller ringla över Nutella. Värm Nutellan i mikron några sekunder så är det lättare att ringla över.
 
 Hoppas att det ska smaka!
 
Hoppas att ni har haft en go måndag!
 
Kram