Sotarmurre...

publicerat i Allmänt, Cocker Spaniel, Inredning, Skogsbacka;
var på besök i Skogsbacka idag. "Är det fritidshus eller permanentboende?" frågade sotaren. "Ja,du svarade jag. fritidshus men vi är här väldigt ofta, i stort sett varje helg och vi eldar varje gång vi är här förutom på sommaren", svarade jag. I vintras hade jag en annan sotare ute för järnspisen var helt hopplös. Då pratade vi om att vi eldade oftare än förra ägaren så det behövdes sotas oftare, en gång om året. Vi bestämde så, men det försvann nog på vägen, för häromveckan mailade jag dem och fick en sotartid. Jag förstår att det föll i glömska för enligt sotarn idag, så sotas fritidshus vart 4:de år och skulle vi gå efter det så skulle Skogsbacka inte sotas förrän 2019! Hade vi väntat så länge så hade torpet sats igen av sot ha, ha. Sotarn hade allt att göra idag, han slet så svetten lackade, men sotrent och fint blev det. 
 
Gustav och jag har haft det riktigt mysigt i Skogsbacka. Resten av familjen åkte till stan medans vi stannade kvar från söndag till måndag, för sotaren skulle komma. Vi har gått på långpromenad, både för att rasta Lilleman och för att kläcka ägg i Pokémon Go :)
 
 
Några Pokémons finns inte i Skogsbacka men att kläcka ägg går alldeles utmärkt :) I stället kan vi gå på musfångarjakt. När Gustav och jag kom ut till torpet sent igår eftermiddag fanns ingen mus i fällan, men när vi skulle gå och lägga oss så...
 
Gotcha!
 
Jag kan verkligen rekommendera denna råttfälla, en Giljotti från Granngården. När man ska tömma fällan behöver du inte ta i musen med fingrarna utan det är bara att hälla ut den. Dessutom plågas inte musen utan dör snabbt. 
 
Någon mer än jag som älskar kuddar? I fredags var jag och köpte lite fler kuddar till soffan i torpet. Soffan är så oskön att sitta i om man inte har ett gäng kuddar. Soffan följde med när vi köpte torpet och tanken är att den ska bytas ut framöver. Så länge får det bli massor av kuddar. Såg förresten att Jysk hade bra pris på kuddar nu så det kanske blir några fler :)
 
 
Lite annat pyssel har det blivit. Ytterdörrarna har fått ny tätningslist av ull. Jag satte dit där det gick så att dörrarna fortfarande gick att stänga. 
 
Ull-list från Gysingen Byggnadsvård.
 
Dörrarna är inte världens bästa utan måste troligtvis inom en snar framtid bytas ut. Usch, det blir inte billigt...
 
Att pyssla och fixa och dona är så mycket roligare i torpet än hemma. Vad beror det på? Någon som har en tanke om det?
 

Ha det gott alla!

Det finns inte...

publicerat i Allmänt, Skogsbacka;
mycket som skrämmer mig, men när jag lyfter på en kudde och står öga mot öga med en liten mus, ja då ger jag full hals varefter jag börjar asflabba ha, ha. Detta hände mig igår då jag dammsög på övervåningen i Skogsbacka. Förra helgen märkte vi att vi fått nya inneboende. Vi vet inte hur många de är, men i veckan var jag på Granngården och köpte denna...
 
 
Direkt när jag kom till Skogsbacka igår så satte jag denna musavskräckare i kontakten. Jag tror att det gjorde det obehagligt för den lilla musen och att det var därför vi stötte på varandra. Hon var riktigt söt men jag vill inte på något sätt ha henne här inne, hur söt hon än är. Nu hoppas jag att hon tar sitt förnuft till fånga och flyttar ut annars kanske hon fastnar i någon annan av råttfällorna jag satt ut. Funkar inte detta tar vi med en annan fälla nästa helg... nämnligen Missan :)
 
Äntligen har jag hittat glöggmuggar. De är så små och söta! Jag var en sväng på Erikshjälpen och hittade dessa. Tyckte att de var riktigt fina.
 
 
Jag hittade också detta fina fat! Ett Gustavsberg.
 
 
Eftersom det är lite ovanligt så kunde jag inte låta bli att köpa det. Är det någon som vet vad det kan ha använts till? 
 
I helgen har det också blivit pyssel och mys med finaste tjejen, Gullan. Borstning, ryktning, finputsning av manen och promenad i det underbara höstvädret.
 
Allt detta är så mysigt men så ledsamt på samma gång. Jag har en stor klump i bröstet varje gång jag är i stallet nuförtiden. Stallet som alltid har varit det bästa som finns har nu blivit väldigt tungt och ledsamt.
 
Ikväll är det myskväll i Skogsbacka. Gustav och jag ska stanna över tills i morgon, för i morgon kommer sotaren. Vi får väl hoppas att det blir en lugn natt och ingen liten mus som lever rövare ha, ha.
 
Kram på er!

En toppenavslutning...

publicerat i Allmänt;
på dagen har det blivit idag. Finns det något mysigare än att mysa med små kattungar? Nej! Ikväll när alla aktiviteter var avklarade åkte vi ut till min moster och hälsade på Sessan och hennes syskon igen. Det är bara så gulligt allting med små kattungar. Titta bara på dessa söta ögon...
 
Dog sötdöden ikväll!
 
Lilla Sessan somnade på rygg i min hand. Så mysigt!
 
Nu är det inte många veckor kvar innan detta lilla troll flyttar hem till oss. Det kommer bli highlife ha, ha. Så kul det ska bli!
Jobbigt med besök.
 
I morgon är det fredag och inte vilken fredag som helst... det är fredagen innan novemberlovet! Hur skönt är inte det! Jag kommer hjula hem från jobbet i morgon ha, ha eller kanske inte, men jag kommer gå med väldigt lätta steg! Det ska bli såååååååååå jäkla skönt!
 
Kram