När vi köpte...

publicerat i Allmänt, Skogsbacka;
torpet följde det med nedskrivna papper om det från en förra ägare som berättade om dess bakgrund. Igår satte jag in alla papper i plasfickor i en pärm och började läsa lite mer noggrannt.
 
 
I Skogsbacka har det legat ett till torp, det gamla "Backen". Det låg till vänster sett, om man står med ryggen mot verandan, om vårt torp, lite längre ner. Där har det bott människor sedan ca år 1830 om än inte lite innan det. Vad jag förstår så byggdes vårt Skogsbacka 1880! I sommar måste vi gå och titta om vi ser några spår av det gamla "Backen" :)
 
Vårt lilla torp kanske kan vara en kandidat till tv-programmet "Det sitter i väggarna" om det återkommer i rutan efter den här omgången. Tänk vad spännande att få höra Christopher O´Regan berätta om det som hänt här! Så fantastiskt spännande! Byggnadsantikvarie Erika Åberg hjälper till med att fixa iordning något som måste tas om hand. Riktigt lärorikt! Har ni missat det tv-programmet så är det ikväll i SVT 1 kl. 20.00. Kanonbra!
 
Nej, nu måste vi dra till stallet så jag hinner hem tills programmet börjar :)
 
Kram

Kan inte fatta...

publicerat i Allmänt, Skogsbacka;
det, men första advent är här. Det är lite svårt att komma i stämning när vädret är som det är, men är det advent så är det, trots att regnet öser ner. Här hemma har det bytts gardiner och kommit upp lite stakar. Skogsbacka har också fått sin del av julfix :)
 
I helgen var vi ute och fixade iordning. Nya gardiner och Nusnäsljusstakar har kommit upp :) Ett par små tomtar är också på plats. Jag tänker inte pynta för mycket utan lite lagom får bli bäst :)
 
Nya gardinerna :)
 
 
Älskar ljuskronan jag köpte! Den blev perfekt och lyser verkligen upp i torpet.
 
 
Trots att vi stängt av vattnet i torpet så har vi kunnat sova över i där i helgen, tjohoo! Sov som en gris ha, ha! Nyttigt med lantluft! Trodde inte att vi skulle sova mer där i år men vädret är så milt så det är verkligen inga problem. Jo, lite bökigare blir det eftersom vi som sagt stängt av vattnet och måste ta med oss vatten i dunkar. Det är inte lätt att veta hur mycket vatten som går åt, men det är massor! Det är verkligen värt besväret för det är så skönt att vara där och bara hämta andan :)
 
Nu är det dags att ladda inför en ny arbetsvecka.
 
Hoppas ni har haft en fin helg och mysig advent!
 
Kram

Idag har ...

publicerat i Allmänt;
jag haft en väldigt mysig dag ihop med min lille G. Jag har varit föräldraledig och varit med G i skolan hela dagen. Som han längtat! När jag pratat med mina kollegor på jobbet och bestämt vilken dag jag skulle vara ledig så började G att räkna ner. "Mamma, nu är det bara 5 dagar kvar" sa han i onsdags.
 
Mysig dag i skolan med min lille kille!
 
Jag var med hela dagen så var jag med i matan och åt också. Mysigt att få vara med!
 
I eftermiddag, när vi kommit hem och jag äntligen fått i mig lite kaffe så satte jag igång med att hänga upp julgardiner och sätta upp adventsljusstakar. Det blev riktigt bra och självklart lyser dem här hemma :) Lite tidigt kanske, men vad gör det? Nu är det bara övervåningen kvar...
 
I söndags var det dags för Alva och Guilletta att hoppträna för Anna igen. Det gick verkligen bra! Det är verkligen skilland att hoppa ponny och storhäst och jag tycker verkligen att Alva gör det riktigt bra! I söndags hoppade de en 90-bana med ett avslutande 1.10-räcke! Shit vad högt och shit så bra det gick! Gullan tyckte hoppträningen var superkul och det visade hon... på ett bra sätt :)
 
 
Nej, nu är det dags att sova en sväng, om det nu går när det är fullmåne.
 
Kram