En helg utan...

publicerat i Allmänt;
att jobba hästarna kommer surt såhär efteråt. Mitt samvete ligger då på minus och jag ska ärligt säga att jag känner mig rätt så stressad av det. Det blev ju inte bättre, för vi hade APT i går kväll så Lotus fick en extra dag att vila på. Det gillar jag INTE!!! Men vissa dagar hinner jag inte allt hur mycket jag än vill och då måste jag acceptera läget, i varje fall göra ett allvarligt försök att acceptera läget. Idag var dessutom manegen upptagen så jag tog och longerade Lotus ute i paddocken (första gången han var där). Eftersom vi inte känner honom helt och hållet ännu så kändes det lite säkrare att ta snöret (longera) idag än att hoppa upp och min känsla stämde. Det började lugnt med Lotus till en början men sedan fick han världens spel ha, ha. Efter att han busat av sig så skötte han sig så bra, men nu vet vi det, flera dagars vila = longering :) 
 
 
Blacky fick ikväll ett ordentligt dressyrpass för Inger Axelsson. Han kämpade på riktigt bra och blev ordentligt trött på slutet. Han har blivit riktigt fin i dressyren. Blacky är ju till salu och vi får väl se om han blir såld. Blir han inte det så ska vi starta honom på några dressyrtävlingar har vi tänkt. Det kan vi bara inte missa att göra.
 
I morgon är det onsdag och veckorna bara springer iväg. Idag är det 26 dagar tills vi ställer om klockan! Det är ju inte länge sedan vi ställde klockan på vintertid. Tänk vad allt känns lättare nu, den här tiden på året. Sommartiden är på gång, det blir ljusare, snart är det inte så kallt längre så vi kan sätta på vattnet igen i Skogsbacka, fåglarna har vaknat till liv och kvittrar för fullt. Allt känns så mycket lättare! Jag älskar verkligen den här tiden på året då allt ligger framför en.
 
Kram på er!

Borta bra...

publicerat i Allmänt;
men hemma är helt klart bäst! Tänk vad jag kan sakna alla mina fyrbenta familjemedlemmar. Idag hade vi kvälls-APT på jobbet och efter det åkte jag ut till stallet. Var bara tvungen att mysa med Lotus och Blacky. Alva hade ridit Blacky när jag kom ut så jag tog och pysslade om Lotus. Han är så mysig och kärvänlig! Lotus älskar att mysa, slicka på mina händer, smaka på jackan osv. Lotus är så sällskaplig och helt underbar. Den lyckan jag känner när jag står där med händerna i hans mjuka päls, den är obeskrivbar! 
 
Min prins!
 
Lite mer shoppat blev det på mässan... Jag lade inte ut allt igår för då hade ni väl trott att jag var lite smått galen ha, ha, ha. 
 
Det blev ett fleecetäcke från Eskadron som jag hoppades :)
Så fint med maggjordar som går att plocka bort. Ni ska få se det på Lotus framöver.
 
Fina dressyrskydd :)
 
Nya ridhandskar till mig eftersom mina andra kommit bort.
 
Ett Amigo, det bästa, Hero 6 Turnout 50-grams täcke :) Brunt med rosa detaljer :)
 
Nu ska vi allt klara oss ett tag.
 
Sötast var nog Lilleman igår kväll, när min pappa åkt hem. Lilleman var allt lite ledsen för det och satt och gnydde i köket. Han älskar min pappa!
 
Hoppas ni har haft en bra måndag!
 
Kram

I fredags eftermiddag...

publicerat i Allmänt;
rullade bilen mot Göteborg och Gothenburg Horse Show. Vädret var helt fantastiskt bra! Riktigt vårväder :)
 
 
När vi kom fram till Göteborg hoppade jag av vid Scandinavium och gjorde mässan själv några timmar. Det är så skönt att gå där i lugn och ro, utan att behöva passa tider till tävlingarna. Dessutom är det inte så mycket folk under tiden när själva tävlingarna är, så då blir det lätt att gå runt och titta :) Jag passade på att bl.a. köpa ett av de täckena jag tänkt köpa till Lotus.
 
På lördagen gjorde vi mässan, jag och tjejerna. Det blev lite mer shopping då. Vi gick bl.a. till Michaela, tjejen vi köpte Blacky av, och hennes monter med superfina MILA-produkter.
 
 
Hos MILA köpte vi tre lyckoänglar. De fäster man på tränset :)
 
På mässan köpte jag mig också en ny hjälm för min gamla är verkligen gammal och sitter inte särkilt bra längre. Hjälmen på mässan är en som jag länge velat prova och när jag nu jag gjorde det så satt den som ett smäck, helt perfekt! Efter många timmars funderingar hit och dit om jag skulle köpa den eller inte så köpte jag den.
 
 
 
 
Det blev en Charles Owen, i mörkblått läder med vitt och blått band och mörkblått i mitten. Jag är så nöjd!
 
Lördagskvällen började med avtackning av Casall Ask. Inte ett öga var torrt. Jag blir så blödig vid sådana här saker så mina tårar rann såklart!
 
 
 


På kvällen fick vi också se Hansson WL, som kommer från samma uppfödare som vår Lotus WL. Det var riktigt roligt att se honom! Vilken fin häst! Så duktig! Hansson reds av Robin Ingemarsson och de tävlade i Gothenburg Trophy. De slutade som bästa svenska ekipage på en 7:de plats :)
 
 
Idag gjorde vi Nordstan innan bilen rullade hemåt igen. Lite shopping där fick det också bli.

 Lika fint väder hem från Göteborg.
 
En fantastiskt rolig helg är över. Nu ser vi fram emot Gothenburg Horse Show 2018!
 
Kram