Cute Black Flying Butterfly

Ibland bara dyker...
Publicerat den

de upp sådär helt utan förvarning. Dagarna som känns sådär fantastiskt bra. Idag dök den upp, idag har dagen varit helt fantastisk! Dagen började skapligt tidigt med en uteritt tillsammans med en stallkompis.
 
 
Lite kyligt men så mysigt! Båda hästarna skötte sig perfekt! Efter att stallet var klart gick jag upp till ridklubben för Lotus förra ägare Frida skulle dit på hopptävling. Precis när jag kom upp kom familjen Hansson till TRK. Det blev en mycket rolig och trevlig stund med fika och hästprat. Frida startade 1m avd B med sin Daisy och det gick toppenbra, 0 fel och rosett :)
 
 
Bästa Frida och Daisy :)
 
Innan de åkte hem hälsade de på Lotus. Det var så kul att se, Lotus stod och åt och när Fridas pappa Ulf ropade på honom slutade han äta och vände sig helt om mot Ulf, Lotus kände igen honom så väl.
Celinne ville gärna vara med och mysa.
 
Jag är så glad att vi fick förtroendet att köpa Lotus! Han passar oss verkligen perfekt! Jag kommer göra allt för denna häst!
 
Som ni märker har jag haft en grymt bra dag.
 
KramStudiedag...
Publicerat den

har det varit idag vilket har inneburit att vi jobbat med nationella proven i skolan. Vi avslutade arbetsdagen med att gå ut och äta, att umgås utanför skolan. Så lyxigt och så kul! Jag måste bara säga det att jag har världens bästa kollegor!!!
 
När jag kom hem var det "paltkoma" en stund sedan full fart ut till stallet. Stallpyssel och umgås med den finaste av alla...
 
Lotus WL
 
Det blev en ordentlig borstning och mys. I morgon förmiddag väntar uteritt med en kompis i stallet. Det ska bli så kul!
 
Hoppas ni har haft en bra fredag!
 
KramStackars lilla Sessan!
Publicerat den

I morse när jag gick upp så såg jag hur Sessans svans bara hängde... Den hängde rakt ner, helt livlös! Vad sjutton hade hänt!!! Jag kände på svansen och hon verkade ha ont. Fy, vad stressad och orolig jag blev! Jag gjorde som man inte ska göra, googlade och det gjorde mig inte mindre orolig. Det kunde vara brott på svansen och då var amputering enda alternativet. Dessutom läste jag att en katt med brott på svansen kan få svårt att kissa och bajsa. Så direkt när telefontiden började gälla hos veterinären så ringde jag och denna gången tog jag akutvalet.
 
 
Jag fick en tid i eftermiddags. Veterinären undersökte Sessan noga. Det kändes inte något löst i svansen, ont visade Sessan att hon hade. Känseln fanns nere i svanstippen och även värme i hela svansen, så cirkulation var det i svansen. Sessan fick spruta med smärtstillande och sedan fick jag recept på medicin mot smärta och inflammation som hon ska få i en vecka.
 
Ikväll ser svansen redan lite bättre ut. Sessan har lyckats böja nedre delen av svansen. Då var det jubel här hemma :) Nu får vi hålla tummarna att det blir bättre och bättre varje dag och att hennes svans är som den ska om en vecka.
 
Vad som hänt är fortfarande en gåta...
 
KramBästa tidningen...
Publicerat den

kom på posten igår, "Gård och Torp", och idag hann jag sätta mig en stund och läsa i den. Så bra och så fylld med en massa intressant läsning! Det är lätt att man blir sittande en stund :)
 
Jag får sån inspiration av denna tidning.
 
Risken är väldigt stor att man vill fixa en massa när man läst tidningen hi, hi :)
 
Ikväll tog också jag mig en tur på Lotus. Det har varit mest Alva som ridit sista tiden, men nu så ska jag ta tag i ridningen lite mer. Det är så kul och Lotus är världens snällaste :)
 
I helgen väntar hopptävlingar på TRK. Då kommer Frida, Lotus förra ägare och ska tävla. Tanken var att Alva och Lotus skulle varit med, men Alva är på konfirmationsresa så den tanken fick vi hoppa. Jag ska i varje fall dit och titta på dem. Sedan får de följa med till stallet vi står i och hälsa på Lotus. Det ska bli riktigt kul!
 
Hoppas att ni har haft en bra onsdag!
 
KramIbland blir...
Publicerat den

saker så bra att man får nypa sig i armen för att se om det verkligen är sant. Nu skriver jag om de som köpte Blacky, Annie och hennes dotter Meja. Med jämna mellanrum kommer det meddelanden på messenger där de skriver hur det går med Blacky. Det är så kul att följa deras resa. Idag kom det meddelande där de berättade att deras medryttare också är så förtjust i Blacky och att de är så glada att de fick köpa honom. Jag är så glad att just Annie och Meja köpte Blacky! Han kan inte ha det bättre! Annie och Meja har ett sådant fantastiskt hästtänk!
 
Medryttarens foto med hälsningen "Jag tror jag är lite kär i den här ponnyn <3 "
 
Att det sedan kommer folk och tittar på honom när Meja rider dressyr gör mig ju inte mindre stolt! Han är ju en väldigt vacker ponny! 
 
Jag nyper mig i armen och jag det känns, jag är vaken och allt det här är sant.
 
Tack Annie och Meja för att ni tar så bra hand om Blacky!
 
KramSå hamnade...
Publicerat den

jag här. Det har varit en riktigt bra dag. Jag har haft hand om den ena klassen som jag jobbar i medans klassläraren har haft utvecklingssamtal. Det är verkligen toppen att kunna göra så, att hjälpas åt, så att klassläraren inte behöver sitta med samtal sena kvällar.
 
Ikväll blev det stallet som vanligt. Lotus fick jobba ordentligt idag med och det var nog bra efter gårdagens hoppning, att mjuka upp sig.
 
 
Svaren på träckproverna som jag skickade in i lördags kom också idag. Grymt fort! I morgon får Lotus vila för i morgon är det kvälls-APT på jobbet...
 
Det är väl dags att lägga sig nu då, lång arbetsdag i morgon...
 
KramIdag var det...
Publicerat den

äntligen dags för Alva och Lotus första payandjump tillsammans. Även jag tyckte det skulle bli riktigt spännande, inte bara hoppningen utan också hur Lotus är på tävlingplats. Lotus var hur cool som helst. Som många vet så kan det vara lite rörigt på en tävlingplats, hästar och ponnyer omvartannat i manegen, men han var som han alltid är, cool.
 
Fokus!
 
Jovars, Lotus han kan hoppa han :)
 
 
Full fart!
 
 
Fina!
 
Vi är så glada i vår Lotus! Nu planerar vi en lokal hopptävling. Det hade varit perfekt nästa helg, då det är tävling här på hemmaplan, men då är Alva på konfirmationsläger. I stället har vi ställt in siktet på den lokala hopptävlingen som är i Boxholm sista helgen i maj. Innan dess ska vi göra några pay and jumps.
 
Här kommer första hopprundan i 80 cm:
 
 
På eftermiddagen åkte Alva och jag till Boxholm och tittade på dressyrtävling. En ryttare från vårt stall tävlade. Det gick toppen och de blev trea. En riktigt bra hästdag har det varit idag :)
 
Hoppas ni har haft en bra avslutning på helgen!
 
Kram
 
 Välkommen fredag!
Publicerat den

Du är lika välkommen som alltid! Efter dagens jobb unnade jag mig en sallad från salladsbaren på Coop. Oj, vad gott det var! Har ni testat dessa sallader? Riktigt fräscht och det fanns massor av gosaker att välja på. Mätt och belåten åkte jag ut till stallet. Idag blev Lotus ompysslad, han fick vila kroppen från hoppträningen igår. Jag kan tro att han kan ha lite träningsvärk, ryttaren har börjat få det :)
 
Mysigt att äta tillsammans!
 
När Alva slutat skolan, jag druckit kaffet, så åkte vi till Sharpman och hämtade ut hennes ridstövlar som vi beställt. Oj, vad fina de är!
 
De satt som ett smäck!
 
Det är ett par Mountianhorse Sovereign High Rider. De finns i brunt också, jättesnygga de med. Vi shoppade lite annat smått och gott också. Det fick bli två bra schabrak, ett Eskadron och ett Mia RS, sadelgjord och ridhandskar. Jag hade kunnat shoppat mer för där finns inte bara ridsaker utan jättesnygga kläder och inredning. Det får bli en tur till Sharpman igen framöver. När plånboken är påfylld ;)
 
I morgon väntar morgonfodring i stallet. Mysigt! Åh, vad skönt det är med helg!
 
Hoppas ni har fått en bra start på helgen!
 
KramIkväll var det...
Publicerat den

dags för Alva och Lotus att träna för Tord Westergren i hoppning. Jag var så nervös, så onödigt egentligen för träningen gick så bra! Lotus tyckte uppvärmningen var mindre kul, men Alva fixade det snyggt. När det väl var dags för hinder var det en glad Lotus igen :) Vi stressar inte utan jag känner att det är viktigt att Alva lär känna Lotus ordentligt innan de drar upp på höga höjder. Idag hoppade de hinder på 90 cm och själva banhoppningen låg på 80 cm.
 
 
Det var riktigt mörkt för sista gruppen men jag tycker det funkade riktigt bra ändå.
 
I helgen väntar Alva och Lotus första start i payandjump på TRK. Det blir två starter i 80 cm. Det ska bli superkul!
 
Natti, natti!Idag är en...
Publicerat den

sådan dag som jag är så tacksam för att jag har stallet. Det är jag iofs varje dag men idag kändes det helt underbart att åka dit och bara rensa skallen och tanka energi. Innan jag åkte hemifrån var det mer eller mindre kaos. Fotbollsskor som var försvunna, en unge som var ute i sista stund för att ta sig till hopprepet, en annan unge som skulle ha innebandyavslutning. Världens minsta hall, arg och gnisslig unge. Ja, att jag inte fick ett psykbryt är helt otroligt ha, ha. I stallet fixade jag mat, träffade stallvänner, pysslade om Lotus och sedan blev det promenad ut i skogen tillsammans med Lovisa och Robban, hennes häst. Så skönt att ta en tur i skogen, prata och bara njuta av det fina vädret. Så gott och så trevligt!
 
Jag är ju rätt sugen på att skaffa ett växthus, men det är lite för mycket pengar för tillfället. Tänkte satsa på ett sparande så kanske jag kan få ihop pengarna tills nästa år. Jag vet i varje fall precis var jag ska ha det...
 
Där ska det ligga :)
 
Platsen är perfekt! I stort sett plan mark och med soligt läge hela dagen :) Det är lite kul att ha ett mål att spara mot och tänk vad kul nästa år, förhoppningsvis, när jag kan odla goda grönsaker där inne :)
 
Tänk i morgon är det redan torsdag. Det blir lite extra spännande i morgon för i morgon kväll ska Alva och Lotus göra sin första träning tillsammans för Tord  Westergren.
 
Natti, natti!
 
KramTrött, tröttare...
Publicerat den

tröttast, så kändes det idag när jag gick upp på morgonen. Kan inte fatta det men när det var lov och jag fick sova, nej då var det svårt att sova på morgonen. Jag kunde vakna 07.20 och det är alldeles för tidigt när jag är ledig. Nu när jag måste gå upp, då skulle jag kunna sova hur länge som helst! Knäppt det där...
 
Trots segeheten att komma upp så var det så uppiggande och roligt att komma till jobbet. Alla barn är ju så goa och säger så snälla saker att mitt hjärta smälter. De gör verkligen jobbet som lärare värt allt!
 
Det kändes också väldigt konstigt att börja på en tisdag, det har känts som måndag hela dagen :) Nu är veckans värsta dag gjord så nu rullar veckan på. Det är inte långt kvar på vårterminen nu, helt sjukt fort har det gått. Jag räknade ut att jag har 6 tekniklektioner kvar på hela terminen, 6 st!!! Nu får det bara inte gå för fort för den här tiden på året är ju helt underbar!
 
 
Nej, nu är det dags att lägga sig! Hoppas ni har haft en bra mån... eller jag menar tisdag!
 
KramDet fick bli...
Publicerat den

en tur till Skogsbacka idag med. Det går inte att sitta här i stan nu den här årstiden. Allt är så mycket roligare där än här och vackrare!
 
 
När vi tog ner granen i helgen passade vi, Pelle och jag, på att göra en väderpinne av en av topparna. Har ni en sådan? De brukar visa rätt om vädret. När pinnen är uppåt så blir det fint väder. Pekar den neråt så blir det sämre väder.
 
Idag var ju vädret toppen så pinnen var rätt upp :)
 
Idag fortsatte jobbet med potatislandet. Jag plockade gammal hästskit ur hagen och lade ut det på landet och krattade och fixade. Vi får hoppas att det blir bra.
 
 
Mormors hallon har klarat av utplanteringen i trädgården. Jag tror den står riktigt bra så vi hoppas på stora goda hallon.
 
 
Fläderbusken som jag planterade förra året har överlevt vintern :) Bladen har börjat slå ut riktigt ordentligt!
 
 
Vi får väl se om det blir några blommor i år annars blir det väl till nästa år.
 
 
Nu är påsklovet slut för den här gången. Det har gått sådär jättefort som alltid. Det har varit ett bra och lugnt lov. Nu ska det bli roligt att komma igång igen. Veckorna efter påsklovet går grymt fort. Det är inte många hela veckor kvar tills vårterminen är slut.
 
Nu ska jag kolla Biggest Loser.
 
KramEn riktigt...
Publicerat den

lugn och skön påsk har vi haft. Hur har er påsk varit? På påskafton hade jag morgonfodringen i stallet. Mysigt som alltid! På eftermiddagen åkte vi till Skogsbacka för vi skulle få hjälp med att ta ner granen som stod dumt till vid huset.
 
Granen skymde sikten, stod för nära huset och tog en massa näring från marken.
 
Nu är granen ett minne blott och kommer att komma till användning någon kall vinter, lite ved blev det allt av granen.
 
Skillnad, eller hur :)
 
På eftermiddagen kom också min bror och hans familj. Vi började med att fika, sedan var det ÄNTLIGEN dags att sätta på vattnet! Det är en sådan lycka att kunna ha på vattnet igen.
 
Underbart!
 
Därefter grillade vi och hade det trevligt :) En riktigt bra påskafton blev det!
 
Idag påbörjade jag nästa projekt, projektet potatisland. Det blev verkligen dagens motionspass! Det tog några timmar...
 
 
men till slut fick vi det klart och jag är så nöjd! Nu ska det i lite hästskit också och i maj åker potatisen i jorden. Åh, hoppas nu att det lyckas! Så har vi potatis i sommar!
 
Det blev så bra!
 
Idag skulle min lille Ludde fyllt 10 år. Saknar honom massor, älskade hund! Tänk om jag bara fick hålla om honom igen...
 
Älskade hund!
 
Så idag plockade jag några vackra vårblommor som fick pryda graven.
 
 
Nu är det bara en ledig dag till innan vardagen tar vid igen. Så i morgon ska jag njuta!
 
KramVåren har kommit...
Publicerat den

ordentligt här i stan med. Det var så skönt att snön som kom i natt smälte bort direkt. Snö, är något jag absolut inte vill han nu.
 
 
Fläderbusken har vuxit riktigt bra. Redan nu syns blommorna som ska bli flädersaft i sommar :) Så gott! Gillar ni flädersaft? Det är så enkelt att göra och blir så frisk och god sommardricka.
 
Fläderbusken är bra igång.
 
Buskarna i trädgården har också kommit igång. Så underbart att se livet komma tillbaka i trädgården.
 
 
Det har varit en lugn långfredag annars. Stallet har fixats och i eftermiddag har vi gått "Äggalunk" på ridklubben. Roliga frågor, inte för svåra, ett par riktigt kluriga. Sent i eftermiddags ringde telefonen och vi hade en vinnare i familjen! Lycklig vinnare blev min man :) Han fick detta smaskiga pris...
 
Geishachoklad, Nobless och ett paket kaffe!
 
Hoppas ni har haft en fin långfredag!
 
KramVid noga eftertanke...
Publicerat den

så har jag fått en hel del gjort idag, faktiskt. Jag trodde inte det. Det är inga roliga saker men bra saker som t.ex. har jag städat Gustavs rum, rensat Lillemans mun på tandsten, lagat middag, tvättat några maskiner tvätt, fikat och så satt upp min fotobakgrund i köket och fotat :) Lite roligt måste man ju ha! Jag har länge tänkt sätta upp den men det har liksom aldrig blivit av, det är ju ett litet pyssel... Gustav fick ställa upp som modell :)
 
Finaste killen som finns!
 
Sedan kom det en liten till som ville vara med och med det fotot vill jag säga...
 
 
Hoppas ni får en riktigt bra helg!
 
Kram på er alla därute!Idag på förmiddagen...
Publicerat den

drog jag och Alva till Sharpman för att kolla ridstövlar m.m. Visst hittade vi ridstövlar, så sjukt snygga, tyvärr inte hemma men nu beställda :)! Ett par Mountainhorse Sovereign High Rider :) Ett par svarta blev det för Lotus byter färg på sina hoppgrejer, från brunt till svart :) Sedan var frågan, Micklemträns eller Dyon... Efter velande fram och tillbaka så blev det ett Dyon, samma som vi hade till Blacky. De hade 25% rabatt på träns vilket gjorde några kronor :)
 
Visst blev han fin! Lotus verkade vara väldigt nöjd med tränset :)

Nu ska han få ett annat pannband bara så är jag nöjd ha, ha. Jag tycker att pannbandet som sitter på just nu är såååå tråkigt! Jag kommer att beställa ett pannband från MILA. Michaelas pannband är så fina! På Sharpman hittade vi också benskydd som ska passa hopputrustningen. Ha, ha, ha igår gnällde jag på att det är dyrt i Odd Mollybutiken, men det här med hästprylar är inte billigare men fasen så mycket roligare!
 
Idag har jag pysslat ihop ett par lyckoänglar som ska levereras. En lycko/skyddsängel ska pryda en bil...
 
Alla lycko/skyddsänglar pryder inte träns.
 
Den andra ska levereras till den finaste ponnyn som finns... Blacky.
 
 
På fredag flyttar två lyckoänglar till en mamma och dotter. Mamman ska ha den ena ängeln själv och ge den andra till sin dotter, så att de har änglarna den veckan de inte ses och tänker på varandra. Så fint!
 
 
Hoppas ni har haft en bra dag!
 
KramIdag har...
Publicerat den

jag och tjejerna haft mysdag. Vi har varit i Jönköping och shoppat. Först åkte vi till Charlies och Hööks (hästaffärer) för Alva behöver nya ridstövlar, Lotus behöver ett träns, benskydd mm. Snacka om besvikelse när vi inte hittade några ridstövlar och tränset vi tittade på fanns bara ett kvar och det var inte fint i lädret. Vi fick i varje fall med oss en martingal och tyglar hem. Därefter åkte vi vidare till A6 och tjejerna hittade lite kläder. Jag hittade inget! Jag tycker det är lättare att hitta snygga ridkläder än vanliga kläder ha, ha. A6 hade en Odd Molly butik och där var jag bara tvungen att gå in, för att ganska snabbt vända och gå ut igen. Jag hittade en så fin kofta... prislappen 2200kr!!! Nej, den affären passade inte min plånbok. Jättesnygga kläder men alldeles för dyra för mig, tyvärr. Trots lite inköp så har vi haft en jättemysig dag, jag och tjejerna!
 
När jag kom hem väntade rolig post. Pärlorna jag beställt från Bicone Design hade kommit :)
 
 
Så nu kan det bli lyckoänglar i lite fler färger :)
 
I morgon drar vi en sväng till Sharpman och sedan blir det nog Travshoppen också. Håll tummarna för att vi lyckas hitta några ridstövlar då :)
 
KramVissa dagar...
Publicerat den

är riktiga skitdagar och idag har det varit en sådan. Dagen började skapligt bra. Jag planterade om tomatplantorna och kryddplantorna. 
 
 
Därefter dammade jag och städade och det var där någonstans som mitt humör sjönk som en sten. Inte så konstigt kanske ha, ha. Då finns det inte mycket att göra mer än att gå och lägga sig och dra täcket över huvudet och hoppas på en bättre dag i morgon. Så det är precis det jag ska göra nu.
 
Hoppas ni har haft en bra dag!
 
KramÄnnu en ...
Publicerat den

fantatisk vårdag är snart slut. Några beställda lyckoänglar har jag fixat med. Idag på förmiddagen blev det ett hopp-pass för Alva och Lotus. Jag tog med mig kameran och fotade dem lite. Riktigt roligt att komma igång och fota igen.
 
 
 
 
 
 
Det var en pigg och glad Lotus idag. Öronen spetsade framåt och sedan iväg :) Tjohoo, så kul!
 
I eftermiddag har jag och Gustav varit i torpet och njutit av det vackra vädret. Helt underbart! Jag planterade hallonbusken jag köpte i fredags, "Mormorshallon" hette den.
 
 
Vi får hoppas att hallonbusken tar sig. Jag hittade gammal hästskit i hagen som åkte ner i gropen som extra näring. Det kan nog göra susen. I den slänten som jag planterade hallonbusken i funderar jag på att fixa iordning och plantera fler fruktbuskar. Jag är sugen på att plantera t.ex. Gojibär. Vi får se vad jag kan hitta på. Det är kul att drömma och ha lite planer :)
 
KramEn riktig ...
Publicerat den

kalasdag har det varit idag :) Att köpa present till en 40-åring är inte lätt men i fredags hittade jag något spännande nämnligen...
 
Kiwiplanta :) En han-och honplanta fick brorsan så att det kan bli frukt i framtiden. Det ska bli spännande att se hur de blir och jag hoppas på att få smaka.
 
Min brors fru är väldigt intresserad av odling och nu har hon skaffat sig ett riktigt stort växthus! Det var jättefint och det ska bli spännande att se vad som kommer att växa där.
 
Ett tunnelväxthus.
 
 
Flaggan var hissad dagen till ära!
 
Jag var tvungen att titta till mina små hönor också och de har det så bra. Jag längtar verkligen tills de ska flytta med oss till torpet i sommar. Det ska bli riktigt mysigt att ha dem pickandes i trädgården :)
 
I fredags när jag var på Granngården och köpte presenten så hittade jag detta fina till mina hönor i sommar.
 
Hur läckert är inte detta?! Superfint tycker jag :)
 
Pelle har en sådan ståtlig tupp! Han är så fin!
 
Snygg kille!
 
Busunge! Det var inte lätt att fota henne idag :)
 
Hemmagjord godistårta fick 40-åringen idag. Mycket god var den!
 
Full koncentration :)
 
En riktigt bra dag idag. Blir bara så gräsligt sugen på livet på landet när jag är hos brorsan. De har det så fint och mysigt!
 
KramIdag är...
Publicerat den

det två veckor sedan Blacky flyttade från oss. Det var riktigt jobbigt just då, att skiljas, men samtidigt kändes det bra, för Blacky hade kommit till ett sånt bra hem! Jag har fått rapporter från dagen han kom till sitt nya hem fram tills nu :) Igår hade Meja hoppat bana med honom...
 
Tjohoo, så fint!
 
Blacky har också flyttat ihop med hästen Joe. Joe är en snäll kille och låter Blacky bestämma :)
Söta!
 
Blacky trivs väldigt bra i vindskyddet :) Ett sånt vindskydd skulle jag vilja ha i hagen i torpet! Tänk vad skönt för hästarna att gå in där när solen gassar, när det blåser eller när regnet öser ner.
Mysigt!
 
Igår fick det bli uteritt med Lotus. Det var riktigt skönt att komma ut i skogen igår efter allt som hänt i Stockholm.
Jag tror allt att Lotus tycker det är rätt skönt att komma ut i skogen han med :)
 
Puss på dig vår prins!
 
Idag blir det kalas, 40-årskalas :)
 
KramJag är i chock...
Publicerat den

En fantastisk fin fredag avbröts vid tretiden av ett hemskt mörker. En galning körde en lastbil på Drottninggatan i Stockholm och mejade ner att antal människor. Nu ikväll såg jag en film på Expressens hemsida där man ser hur människor flyr i panik, där några springer in i en butik, några flyr rakt fram och så kommer lastbilen, med en sådan fart... så hemskt... mår illa... fy f-n hur kan någon göra något sådant här??? Helt ofattbart!
 
Foto: Pixabay
 
Alla tankar till alla ikväll!
 
KramIdag är ingen...
Publicerat den

vanlig dag, idag är det Pelles födelsedag, Hurra, hurra, hurra!!!!!
 
Grattis bästa brorsan på 40-årsdagen!!!
 
Svårt att förstå att vi börjar bli så gamla. Det känns inte så längesedan du stampade mig på min fot, jag var barfota, du hade dina träskor på dig, och det är säkert 35 år sedan, minns det som igår ha, ha. Det gjorde så ont att jag aldrig kommer glömma det :)  Jag hoppas att du får en riktigt bra födelsedag, världens bästa lillebror!
 
Idag har jag suttit och beställt hem pärlor så nu ska här pysslas. Jag har beställt hem blå, ljusblå, champagne, ljusgrön, aprikos, brun, oliv, violett, ljusrosa, vit, lila och mörklila. Så är det någon som är sugen på en lyckoängel är det bara att höra av sig.
 
Nu ska vi snart till stallet och pyssla om lille Lotus :)
 
KramDet har ...
Publicerat den

varit en dag med full fart. Jag har fixat en ny lyckoängel och suttit och tittat på nya pärlor i några andra färger som jag kan tänka mig att beställa hem.
 
En beställning :)
 
Jag kan beställa hem pärlor i färgerna röd, orange, lila, rosa, ljusblå, mörkblå, grön, champagne, grå, svart m.m. Det går jättebra att önska färg. Det man får ha i tanke är att det kan ta lite längre tid om jag inte har färgen på pärlan hemma.
 
Nej, nu är det dags att sova.
 
KramJag har...
Publicerat den

inte riktigt smällt det där med sadlarna än. Jag har smsat sadelprovaren om andra sadlar men det finns ingen annan som funkar! Blir tokig!
 
I helgen så beställde jag hem lite pärlor. Det har börjat dra i pysseltarmen och nu tänkte jag testa på att göra lyckoänglar. Idag satte jag mig efter jobbet och testade och såhär blev de...
 
 
Dessa kan man ha på träns eller varför inte på hundens halsband eller något annat som man kan tänka sig, så gulligt! Jag ska testa en annan variant också men den avslöjar jag inte här just nu. Funderar på att ta hem några fler färger så är någon sugen på en ängel så går det bra att önska färg :)
 
Som varje vecka så är det så skönt att tisdagen är gjord. Nu är det bara goa dagar kvar fram till helgen det känns toppen!
 
Kul med er nya som hittat hit och som lämnat kommentar, välkomna hit!
 
KramIgår hade vi...
Publicerat den

sadelprovare ute till Lotus. Min känsla när vi började rida honom, när han kom till oss i dec, var att sadeln han hade inte var riktigt bra, den gled sidleds så vi lade en mattespadd under sadeln och Lotus blev mer nöjd. Jag tog kontakt med sadelprovaren och igår var det dags. Min känsla var helt rätt. Hans sadel var inte bra. Vi testade Blackys Amerigo Vega, som jag hoppades på av hela mitt hjärta, men den funkade inte heller. Lotus har för stora bogar och skjuter sadeln bakåt. Så summa kardemumma så måste vi skaffa två nya sadlar!!! Eller rättare sagt, jag får vänta med dressyrsadeln för viktigast är hoppsadeln, så att min dotter och Lotus kan hoppa ordentligt. Jag som längtar efter att träna dressyr... men sånt är livet. Det finns alltid det som är värre... Vi hade tur för det fanns en hoppsadel i hans storlek hemma, annars är väntetiden 10-14 veckor och oftast är de redan sålda innan de kommer. Dressyrsadeln finns inte hemma så den är väntetiden 10-14 veckor minst... men den har jag inte beställt och vet inte hur jag ska göra...
 
 
Det kommer bli bra till slut på något sätt, det blir det alltid, men det blev inte riktigt som jag tänkt mig...
 
KramIbland bara ...
Publicerat den

kommer det över en, den där känslan, när något känns så bra. Den känslan kom idag när Alva tog Lotus på en tur ut i skogen. När jag gick där bakom dem, tänkte jag på vilken tur vi haft som hittat Lotus. Vilken fantastisk häst han är, så snäll, lugn att rida ut på, välutbildad, duktig på att hoppa och lyssnar så bra på sin ryttare. Vi kan inte göra annat än att älska Lotus!
 
 
Eftermiddagen spenderades i Skogsbacka. Där blev det fix i trädgården och plantering av penséer och minipåskliljor.
 
Stolparna vid infarten fick fina minipåskliljor.
 
Planteringsbordet. Där var det varmt och skönt att stå och fixa.
 
Den gamla stubben fick också nya blommor och...
 
även mina favoritkängor :)
 
Lilla bordet vid entrén fixades iordning.
 
Just nu drömmer jag om ett växthus och har ett perfekt ställe i torpet att ha det på. Västhus är inga billiga saker och det allra minsta växthuset vill jag inte ha, så det blir till att spara ihop pengar :) Kanske tills nästa år...
 
Hoppas ni har haft en bra lördag!
 
Kram