Ibland bara dyker...

publicerat i Allmänt;
de upp sådär helt utan förvarning. Dagarna som känns sådär fantastiskt bra. Idag dök den upp, idag har dagen varit helt fantastisk! Dagen började skapligt tidigt med en uteritt tillsammans med en stallkompis.
 
 
Lite kyligt men så mysigt! Båda hästarna skötte sig perfekt! Efter att stallet var klart gick jag upp till ridklubben för Lotus förra ägare Frida skulle dit på hopptävling. Precis när jag kom upp kom familjen Hansson till TRK. Det blev en mycket rolig och trevlig stund med fika och hästprat. Frida startade 1m avd B med sin Daisy och det gick toppenbra, 0 fel och rosett :)
 
 
Bästa Frida och Daisy :)
 
Innan de åkte hem hälsade de på Lotus. Det var så kul att se, Lotus stod och åt och när Fridas pappa Ulf ropade på honom slutade han äta och vände sig helt om mot Ulf, Lotus kände igen honom så väl.
Celinne ville gärna vara med och mysa.
 
Jag är så glad att vi fick förtroendet att köpa Lotus! Han passar oss verkligen perfekt! Jag kommer göra allt för denna häst!
 
Som ni märker har jag haft en grymt bra dag.
 
Kram

Studiedag...

publicerat i Allmänt;
har det varit idag vilket har inneburit att vi jobbat med nationella proven i skolan. Vi avslutade arbetsdagen med att gå ut och äta, att umgås utanför skolan. Så lyxigt och så kul! Jag måste bara säga det att jag har världens bästa kollegor!!!
 
När jag kom hem var det "paltkoma" en stund sedan full fart ut till stallet. Stallpyssel och umgås med den finaste av alla...
 
Lotus WL
 
Det blev en ordentlig borstning och mys. I morgon förmiddag väntar uteritt med en kompis i stallet. Det ska bli så kul!
 
Hoppas ni har haft en bra fredag!
 
Kram

Stackars lilla Sessan!

publicerat i Allmänt;
I morse när jag gick upp så såg jag hur Sessans svans bara hängde... Den hängde rakt ner, helt livlös! Vad sjutton hade hänt!!! Jag kände på svansen och hon verkade ha ont. Fy, vad stressad och orolig jag blev! Jag gjorde som man inte ska göra, googlade och det gjorde mig inte mindre orolig. Det kunde vara brott på svansen och då var amputering enda alternativet. Dessutom läste jag att en katt med brott på svansen kan få svårt att kissa och bajsa. Så direkt när telefontiden började gälla hos veterinären så ringde jag och denna gången tog jag akutvalet.
 
 
Jag fick en tid i eftermiddags. Veterinären undersökte Sessan noga. Det kändes inte något löst i svansen, ont visade Sessan att hon hade. Känseln fanns nere i svanstippen och även värme i hela svansen, så cirkulation var det i svansen. Sessan fick spruta med smärtstillande och sedan fick jag recept på medicin mot smärta och inflammation som hon ska få i en vecka.
 
Ikväll ser svansen redan lite bättre ut. Sessan har lyckats böja nedre delen av svansen. Då var det jubel här hemma :) Nu får vi hålla tummarna att det blir bättre och bättre varje dag och att hennes svans är som den ska om en vecka.
 
Vad som hänt är fortfarande en gåta...
 
Kram