Tidig morgon.

Som vanligt när jag har morgonfodringen så kan jag inte sova utan vaknar supertidigt. Allt beror på att jag inte vill försova mig... Jag har ändå ställt två klockor för att det inte ska ske ha, ha. Snacka om att inte kunna koppla av. Ja, som ni förstår så kom jag upp, slängde i mig lite frukost för att sedan susa ut till stallet. Alla yrvakna små hästar hälsade mig välkommen och sedan var det snabbt ut med frukosten. Tålamod finns det inte gott om när det gäller mat. Alla vill ha mat samtidigt ha, ha. När alla stallsysslor var klara så åkte jag hem, tog lite fika och sedan åkte Alva och jag tillbaka och Lotus fick ett dressyrpass. Så duktig och fin idag.
 
Efter dusch och middag åkte vi ut till torpet. Det bästa på helgen!
 
 
Vi tog med extra vatten för det blev lite smutsigt efter sotaren igår. Idag städade vi och torkade golven. Eldade i keddyn och järnspisen och hade det riktigt mysigt. Innan vi eldade i keddyn passade jag på att rengöra rutorna. De blir så smutsiga av eldandet, men med lite tidningspapper och vatten blir de rena och fina igen.
 
 
Måste visa er denna tavlan om jag nu inte gjort det tidigare. Det är en tavla med olika tapetbitar som storarummet i torpet varit tapetserat med. Sådant är så kul! På tavlan finns också en lite notis om Skogsbacka om hur stort det var förr.
 
Spännande med historia!
 
I morgon väntar en skön sovmorgon, hoppas jag. Det skulle inte förvåna mig om jag inte kan sova utan vaknar tidigt.
 
Hoppas ni har haft en fin lördag!
 
Kram Malin

Skogsbacka en fredag.

Fredag igen! Veckorna går galet fort! Efter jobbet åkte jag direkt hem och slängde i mig lite lunch. Därefter åkte Lilleman och jag ut till Skogsbacka. Idag var det dags för sotning och det var lite fix innan sotarn skulle komma, bl.a. ta fram stegen och städa ur eldstäderna. Sotaren kom och sotade och allt såg jättebra ut! Så skönt för man vet ju aldrig hur det kan vara med gamla hus.
 
 
När sotaren åkt städade jag iordning efter honom och sedan gick Lilleman och jag ut en sväng. Det snöade så vackert ute. Jag fyllde på fågelbordet med en massa solrosfrön och gick och funderade på vad jag ska sätta i pallkragarna...
 
 
Just nu är det rätt öde i pallkragarna. Jag tror att det får bli rödbetor i år igen. Det är så gott! Både att lägga in och göra i ugnen. Morötter är också gott. Tänk på sommaren då man kan plocka dem direkt ur landet, skölja av och sedan äta. Mums! Det får nog bli det också. Sedan får vi se om det finns plats för mer. Ni kanske har något tips på vad jag kan plantera!
 
Rosorna ligger också i dvala. Dessa vackra rosor! Stora, fina, rosa blommor på sommaren.
 
 
Lilleman tycker det är mysigt i torpet. Det är mycket att spana efter och han vaktar riktigt bra.
 
 
När vi varit ute en stund gick vi in igen och fixade fika, tände en brasa, Lilleman fick ett tuggben. Sedan njöt vi av lugnet en bra stund innan det var dags att åka in mot stan igen. I morgon blir det en sväng ut igen.
 
 
Det är så kul att ni kikar in här och gillar mina inlägg. Ett extra litet tack måste jag ge till er som tar er lite extra tid och lämnar en kommentar på bloggen. Det är alltid lika spännande att läsa vad ni har skrivit.
 
I morgon väntar morgonfodring i stallet så det blir en tidig morgon. Bara jag kommer upp så är det inga större bekymmer utan det är riktigt mysigt att pyssla om hästarna.
 
Ha det gott alla och kram på er!
Malin

Första hoppträningen för året.

I kväll åkte vi en liten bit utanför Boxholm, närmare sagt till Ekeby Ljungby där hoppträningen var. Det var inga problem att lasta och åka med Lotus. Han var så duktig och gick på transporten direkt och stod still när vi körde. Efter en halvtimma var vi framme och Lotus tittade sig nyfiket och piggt omkring. Vi fixade iordning honom och efter en liten stund var det dags att börja.
 
Först en liten samling innan ridpasset började.
 
Fin runda.
 
Nöjd, glad och trött Lotus :)
 
Efter träningen fick Alva feedback och tips av Zara vad hon ska träna på tills nästa gång. Det är toppen!
Träningen gick riktigt bra och vi ser verkligen fram emot 2018! Det är så kul att vara igång igen på allvar :) 
 
Nej, nu måste jag lägga mig. I morgon är det fredag och kortdag :) Känns bra!
 
Hoppas ni har haft en bra torsdag!
 
Kram Malin