Vill inte bli sjuk.

publicerat i Allmänt;
Såg ni Mandelmanns igår? Såg ni Gustavs kärleksförklaring till Marie? Alltså. jag blev gråtfärdig. Så fint sagt! Att få en sådan kärleksförklaring är nog alla kvinnors dröm. Har ni inte sett det, kolla om det är någon repris. Mandelmanns är bland de bästa programmen som sänds enligt mitt tycke.
 
Idag åkte jag raka vägen ut till Lotus i stallet efter jobbet för idag var det hovslagardags. Allt gick bra och han är sån fin i hovarna. Därefter gjorde jag stallet och sedan åkte jag hem och tog mig lite fika. Den dagen Lotus skos brukar vi inte rida utan låta skorna "sätta sig". Idag fick vi frångå det och det fick bli en liten sväng i manegen bara för att Lotus inte ska vara för pigg i morgon då det är dags för hoppträning.
 
 
Han var riktigt fin idag och både Alva och jag tycker att han kommer snabbt till arbete. Det skulle vara kul att starta honom i en payandride framöver. Hopphästen kan allt dressyr. 
 
Just nu sitter jag här framför datorn och det känns som om att jag håller på att få förkylningen som alla andra har. Det har smugit sig på sedan igår. Det började med att halsen kändes lite som sandpapper och idag har jag börjat hosta lite och kroppen känns tung. Jag vill inte!!! Jag har absolut inte tid. I morgon kommer Valle hit och ska trimmas och på fredag händer lite andra saker. Nej, jag struntar i att bli sjuk. Hör du det kroppen!
 
Hur har ni det? Har ni åkt på influensan? På jobbet är det jättemånga sjuka och knappt inga vikarier att få tag på. Ett jätteproblem!
 
Nej, nu ska jag lägga mig i soffan och titta på "Renées Brygga". Ännu ett riktigt bra program.
 
Kram Malin

Strul.

publicerat i Allmänt;
Det blev inget inlägg igår. Jag hade fullt upp när jag kom hem efter jobbet med jobb, stallet och sedan lite till jobb. Dessutom hjälpte en tjej mig igår med bloggen eftersom det har varit lite strul. En toppentjej! Jag visste om att hon hjälper en annan bloggerska och tänkte, "fråga om hjälp kan man alltid göra. Får jag ett nej, så får jag fixa strulet på annat sätt". Tjejen sa ja mot en liten betalning. Värt varenda krona! Så sent i går kväll var det klart! Så tacksam!
 
Idag har det varit jobbveckans längsta dag. Den avslutar jag med en underbar huvudvärk! Det är så typiskt när arbetsdagen blir för lång och intensiv, då kommer huvudvärken.
 
Idag har Lotus vilodag så det var bara stallfix att göra. Skönt för honom att ta det lite lugnt och skönt för mig att bara strosa i stallet. I morgon väntar skoning för Lotus.
 
 
Senaste veckorna har jag haft en hemsk värk i axeln, men nu börjar det rätta till sig. Sedan en vecka tillbaka har jag smörjt med voltarén morgon och kväll. Hoppas att det ger med sig helt nu. Humöret blir inte det bästa när det värker hela tiden...
 
Idag kom räkningen på tapetseringen av Siris rum... säger inte mer utan önskar bara att jag vore mer händig ha, ha.
 
Nu ska jag bra njuta av kvällen. Ikväll är det Mandelmanns Gård på TV:n och efter det Riviera. Det blir visst en kväll i soffan :)
 
Kram

Hästsöndag.

publicerat i Allmänt;
Tänk att när jag kan ha sovmorgon, nej då sover jag inte. Idag vaknade jag 07.15, men som tur var lyckades jag somna om för 07.15 är alldeles för tidigt en söndag. I stället sov jag lite för länge ha, ha.
 
På senförmiddagen åkte Alva och jag till Lotus. Idag var tanken att hoppa.  Det var många ekipage upp e i manegen men vi hade turen att kunna hänga på ett annat ekipage på TRK. Det var riktigt bra!
 
I eftermiddags blev det en stund framför tv:n och hoppning. Gud, så spännande det var! Stephanie Holmén gjorde en sådan grymt bra ritt i omhoppningen att vi bara gapade! Så duktig! Hennes ritt resulterade i att hon vann! Hennes andra världscupstart. Tidigare idag tävlade Peder Fredricson på Hansson WL som kommer från samma uppfödare som vår Lotus WL, så jag är så glad för Hanssons, att de fått fram en till sån fin häst. För finast är såklart Lotus :) Lotus WL:s morfar och Hansson WL:s farfar är samma häst, Maria Gretzers Feliciano. De är "mänskligt sett" kusiner. Jag vet att man inte ser det så i hästvärlden, men lite kul är det allt!  
 
 
Nu blir det spännande att se om Peder fortsätter att rida Hansson. Det har ju gått riktigt bra så jag tror att chansen är stor att han gör det.
 
Tänk att helgen redan är slut. I veckan är det fullt upp bl.a. ska Valle komma hit och bli trimmad, det är hoppträning för Alva och Lotus på torsdag, innebandyträning och tennisträning för Gustav, hopprepsträning och fotbollsträning för Siri om hon är pigg. Just nu är hon inte helt 100 tyvärr. Ja, så händer lite andra saker. Ja, nästa vecka den rullar nog på den med. Därefter är det en vecka till att jobba och sedan är det sportlov :) Så fort det går! 
 
Hoppas ni har haft en fin söndag!
 
Kram Malin