Stress

publicerat i Allmänt, Gott & Blandat, Lotus WL;
Det här med stress, det är ett jäkla skit om jag får skriva så. Visst, det finns postitv stress, där du skärper till dig, men så finns den där stressen, den negativa som stjälper. Jag själv, har tyvärr blivit en väldigt lättstressad person, den negativa stressen, där jag kan vakna på morgonen och känna hjärtat slår så hårt mot madrassen i sängen så det känns som om madrassen hoppar, stressen som sätter in där jag inte tänker klart och tappar ord eller vad jag ska göra. Så är det naturligtvis inte jämnt men det händer och den stressen är hemsk. När det gäller stress så försöker jag alltid tänka att "andas, ta det lugnt, det blir en dag i morgon med hur det än går just nu" osv. Detta är lättare sagt än gjort, det vet jag, men mer än så går inte att göra.
Då kanske ni kan förstå att stallet är så fantastiskt bra för där går inte att stressa. För stressar du runt din häst så känner den av det direkt. Så stallet är mitt andrum, det är där jag kopplar bort allt. Träffar mina stallvänner, pratar och jobbar kroppsligt.
Nej, nu är det dags att sova. Det är inte klokt vad veckan går fort! I morgon är det redan torsdag.
Kram Malin💕

Vilodag.

publicerat i Allmänt, Gott & Blandat, Lotus WL;
Idag är det tisdag och tisdag = vilodag för Lotus och pluggdag för Alva. Igår provade jag ensilaget och det verkar som om att han gillar det. Ni kan förstå att jag är glad för det. Idag när jag kom till stallet var det bara lite hö utanför haybaren, ensilaget var uppätet.🙂
Det blev det vanliga stallfixandet idag. Det är rätt mysigt att bara gå och fixa i stallet och rensa huvudet efter en dags jobb. Riktigt skönt!
Ikväll har jag tittat på "Mandelmanns" och sedan jobbat lite. En rätt lugn dag med andra ord.
Hoppas att ni har haft en bra tisdag!
Kram Malin💕

Lite less.

publicerat i Allmänt, Gott & Blandat, Lotus WL;
Vet ni vad jag önskar och hoppas på av hela mitt hjärta? Jo, det är att det blir en bra hösommar så att det kan bli mycket hö, så att jag nästa höst, vinter och vår slipper allt detta krångel med foder. Den här hösten, vintern och kommande vår är den värsta jag varit med om fodermässigt sett. Först och främst så började hököpandet i höstas med att jag blev lurad och fick hem hö som var totalt oätbart. Det enda som det höet fungerade som var att använda som täckhö på marken hos min brors frus odlingar. Det var total katastrof!😡 Därefter fick jag tag på annat hö, men Lotus var inte särskilt förtjust i det utan jag fick blanda melass och vatten och duscha på höet för att han skulle äta. Det gick helt ok. Efter det hämtade jag hem annat hö, men inte det heller gillade han utan jag fortsatte med melass på. Han äter det ok, men inte så som jag skulle vilja. Jag har också fått tag på gräsfröhalm som hästarna älskar, men det är inte så näringsrikt så det har jag blandat med höet och melass. Ikväll har jag testat ensilage som jag har att hämta på ett ställe om han gillar det. Så ikväll fick jag blanda hö, gräsfröhalm, duscha på melass och därefter lägga i ensilage. Vilket krångel!😫 Just nu är jag bara så trött på detta mixande med foder. Jag är riktigt less och jag brukar inte lessna men nu är det inte roligt längre. Det är så jag känner, gråtfärdig helt ärligt! Jag gör inget annat än mixtrar och försöker göra det bästa för Lotus. Att fixa hans grovfoder tar en evighet. Nej, så ni kanske förstår att jag längtar efter ett normalt höår. Det är jag helt klart inte ensam om. Nej, nu har jag gnällt klart.
Idag har det varit en lååååång dag på jobbet, men veckan har börjat bra! Ikväll har Lotus fått jobba lite lagom. Nu är det dags att lägga sig och ladda upp sig med ny energi till skoldagen i morgon.
 
Kram Malin💕