Skön söndag

publicerat i Allmänt, Gott & Blandat, Lotus WL, Skogsbacka;
Sista dagen på sportlovet. Inte klokt vad veckan har gått fort. Idag på förmiddagen åkte vi ut till torpet och det känns verkligen som att våren är på väg.
Snön hade smält massor och fåglarna kvittrade. Jag längtar så mycket efter att börja fixa och pyssla där ute. Vi ska flytta våra pallkragar som vi planterar i och bestämma vad som ska planteras i år. Har ni något bra tips på vad vi kan odla? Det blir ofta detsamma som t.ex. morötter, rödbetor osv. Där vi odlat potatis ska vi sätta massor av jordgubbsplantor i år. Det ser vi fram emot allihop. Jorgubbar är ju sååå gott! Att vara ute i Skogsbacka är det bästa som finns!💓
Eftersom vi avstod från att åka på payandjumpen idag pga EHV-1 smittan som härjar uppåt till så fick det bli hoppning ikväll. Alva och en tjej till från stallet hoppade ihop, så vi var flera som kunde bygga fram så tjejerna fick till ett riktigt bra pass på sina hästar.
Nej, det är nog dags att lägga sig så man är pigg tills i morgon när eleverna kommer.
Kram Malin💕

Årsmöte och payandjump

publicerat i Allmänt, Cocker Spaniel, Gott & Blandat, Lotus WL;
Idag har jag varit på årsmöte på hundklubben jag är med i och sköter hemsidan åt, nämnligen Sommenbygdens BK. En toppenklubb som jag tycker ni ska gå med i om ni har hund🙂 Gå in och kika på hemsidan som jag länkar till här innan och se vad vi har för kurser att erbjuda i vår. När alla avhandlingar var gjorda så blev det räksmörgås och kaffe.
SÅ GOTT! Jag blev så mätt😀 Efter årsmötet åkte jag bara hem och bytte om för att sedan åka till stallet och fixa några saker. Alva och Hampus var redan där och hade mockat och fixat. När jag kom ut var de uppe på klubben och red igenom Lotus. När jag var klar började jag gå upp mot TRK men mötte dem på vägen.
Vädret var så fint på förmiddagen så jag passade på att fota lite.
Världens finaste!
Vädret var riktigt fint idag så Lotus fick vara utan skrittäcke. Måste vara skönt att få lufta rumpan😆
 
I morgon var det tänkt att vi skulle åka på payandjump men pga EHV-1-smittan och den oroväckande smittspridningen som är runt omkring i landet så avstår vi det. Igår funderade jag på hur vi skulle göra, men var innerst inne rätt klar med vad jag kände tidigt. Jag pratade med Alva om det och vi var överrens. Vi åker inte! Vi vill inte riskera Lotus hälsa eller någon annans häst hälsa i vårt stall. Jag hoppas verkligen att alla runt omkring tänker till nu innan de åker iväg på tävlingar. EHV-1 är väldigt smittsamt och det sprids väldigt lätt och det finns inga vaccinationer mot det. Vaccinationer finns bara mot den sorten EHV-1 som är abortviruset, inte det som sätter sig på hästens nervsystem. Det enda sättet att stoppa EHV-1 är att spridningen dör ut och då finns det inte mycket att välja på än att stanna hemma, vara noggrann med hygien och se till att inte ha samma kläder i olika stall. Nu hoppas jag att vi alla hästägare tar vårt ansvar och gör allt vi kan för att stoppa viruset!
 
Kram Malin💕
Ps. Glöm inte klicka på hjärtat om ni gillar inläggen 😘 Ds.

Fredag och virus

publicerat i Allmänt, Gott & Blandat, Lotus WL;
Det här sportlovet har verkligen varit sååå skönt! Ibland kan jag längta efter tiden då jag inte jobbade heltid utan var ledig en dag i veckan. Det var riktigt bra! Som det är nu, med klassansvar och allt vad det innebär att vara mentor, så fungerar det inte, men det funkar bra idag med heltid. Nu är det bara helgen kvar innan jobbet drar igång igen på måndag. På söndag är det dags för pay and jump i Gottlösa hos Lilja. Men det är knappt man vågar åka nu pga EHV-1 viruset som härjar. Det är så otäckt! Alla som ska vara med på payandjumpen på söndag är uppmanade att tempa sina hästar i morgon lördag samt söndag innan man åker för att se så att alla hästar är friska. Hoppas verkligen att alla gör det! Det måste bli ett stopp på det här viruset nu!
Ikväll gick Lotus ett pass i ridhuset och var riktigt fin. Nu har han börjat fälla ordentligt också. Våren är verkligen på gång!
Idag har det annars varit en riktigt bra dag. Jag vaknade i och för sig väldigt tidigt, vid sju, men samtidigt är det riktigt skönt att ligga kvar och dra sig och somna om en liten stund. Lyxigt! Stallet gjorde jag på förmiddagen för på eftermiddagen väntade trevligt fika. En riktig brakfika blev det och det var så skoj och trevligt att sitta ner och prata.
Idag när jag var inne på blogg.se fick jag se att min blogg var med på topplistan, om bara för en stund, men det var så kul att se😄 Tack till alla er som gillar mina inlägg! Det är ni som gör att jag kommer in på blogg.se:s "Mest gillade".💓
Hoppas ni har haft en bra fredag! Nu ska jag kolla klart filmen "Suicide squad".
Kram Malin💕