Ikväll åkte...

publicerat i Allmänt;
vi till min moster, för där har Missans syster Lillan fått kattungar. Ett dygn gamla var de och såg ut som små råttor men så söta! Jag bara ÄLSKAR kattungar! Det var en väldigt stolt mor som med ett vakande öga lät oss mysa och klappa.
 
Fina Lillan!
 
Det var fullt vid mjölkbaren och det smaskades högljutt :)
 
Fyra små underbara ungar hade hon fått. Det var svårt att säga vad det var för kön på dem, men två av dem var trefärgade, sköldpaddsfärgade, och de är alltid honor.
 
Här är en liten sötnos.
 
Här är hon igen...
 
Mysigt hos mamma och syskon.
 
Så små de är. Helt underbara!
 
Att åka och titta på kattungar går ju bara inte! Är det någon som lyckats med det? Inte jag! Så till första advent flyttar denna lilla plutta, som är på bilderna här ovan, hem till oss :) Nu hoppas vi att allt går bra och att hon klarar första tiden men hon verkar vara en stark liten tjej som vet vad hon vill :)
 
Nu ska vi komma på ett namn också. Har ni något förslag?
 
Kram på er!

Idag blev det...

publicerat i Allmänt;
första vabbdagen för terminen. Stackars Gustav är superförkyld! Jag har också åkt på en förkylning men den är hanterbar...
 
Jag har pysslat lite igen. Nu har jag gett mig på något jag aldrig gjort innan nämnligen att sticka disktrasor. Jag stickar dem i garn som består av hälften bomull och hälften bambu. När disktrasorna blir smutsiga kokar man dem tillsammans med lite såpa så blir de rena igen. Den dagen de är förbrukade är det bara att slänga dem på komposten så förmultnar de. Miljövänligt och bra, eller hur!
 
 
Jag ska snart försöka ge mig på att virka disktrasor, men då måste jag få lite undervisning först. Mamma får hjälpa mig. Hon är proffs på virkning!
 
Är det någon som är sugen på en sådan här disktrasa så är det bara att höra av sig! Jag har varit och köpt lite nytt garn idag. Snart kommer det lila, rosa, gula och ljusgröna disktrasor :)
 
Nej, kanske ska ta och sticka lite innan det är dags för sängen :)
 
Kram
 

Vaknade i morse...

publicerat i Allmänt, Inredning, Skogsbacka;
med en underbar huvudvärk. Jag har lyckats få en fantastisk förkylning och med det kom huvudvärken. Hoppas att det ger sig snabbt!
 
Häromdagen satt jag och surfade runt på Blocket. Jag älskar filtar från 40-50-talet, ni vet sådana där tjocka, tunga, i ull. Där på Blocket såldes två stycken. Jag ringde direkt och fick gärna köpa dem. Problemet var bara att de fanns i Vadstena och hade inte möjlighet att ta mig dit. Jag hade tur, hon som sålde dem skulle till Eksjö dagen därpå och kunde svänga förbi med dem då! Vilken tur!
 
Superfina! Någon mer som gillar sådana filtar?
 
Idag har jag fixat lite i trädgården i Skogsbacka. Jag har trimmat runt landen, stolparna pryds nu av ljung i stället för de gamla sommarblommorna.
 
 
Dessa blommor får vara kvar ett tag till. De är som finast nu faktiskt. Själva blomsterurnan är ett gammalt bildäck som vrängts. Det är brorsan som gjort det. Coolt tycker jag :)
 
Pelargonerna är makalöst fina i Skogsbacka. De trivs super där. Vet inte vad det är för jag har absolut inga gröna fingrar, men trivs, det gör de. Så stora att de täcker halva fönstrena! Nu har äntligen den sista pelargonen börjat blomma också :)
 
 
Det är denna söta pelargon med illrosa blommor. Jättesöt! Tyvärr vet jag inte vad den heter, så vet någon det så får ni gärna berätta :)
 
Idag har vi också plockat äpplen. Det finns hur mycket som helst. Riktigt goda är de också.
 
Nej, nu är det åter dags för måndag. Bäst att lägga sig skapligt så att man är pigg och allert i morgon :)
 
Hoppas ni har haft en bra helg!
 
Kram