I morse gick...

publicerat i Allmänt, Cocker Spaniel, Skogsbacka;
jag upp 04.30. Tjejerna skulle följa med sin mormor och morfar till Ullared :) När de kommit iväg kröp jag ner en sväng till i sängen. Det blev en tidig morgon för mig ändå, för bara ett par timmar senare var det dags för morgonfodring i stallet. Mysigt! Efter alla stallsysslor så åkte jag hem en sväng. G och J skulle iväg till Busfabriken med min bror och hans lille kille. Det blev alltså en helt ledig dag för mig :) Så vad gör jag då...
Jo, efter kaffe och macka så åker jag till stallet igen. Så fruktansvärt ridsugen så det värkte i kroppen. Gullan och jag tog oss en mysig tur ut i skogen, alldeles själva!
 
Finaste kompisen en underbar höstdag.
 
Därefter packade jag iordning, köpte med mig sallad och tog med mig Lilleman och Ludde och åkte till Skogsbacka. Överlycklig hundar sprang som små vildingar när vi kom fram. De älskar verkligen att vara i torpet!  Sällskap hade vi också ...
 
 
Idag stod fönsterputsning överst på schemat. Nu är det gjort och alla fluglortar är borta tills julgardinerna ska upp. Jag och grabbarna hade det så mysigt därute idag. Efter arbetet njöt vi av lugnet med soffhäng och fika :)
 
Nu är jag hemma igen och väntar på att resten av familjen ska komma hem.
 
Hoppas ni också haft en riktigt bra dag!
 
Kram

Det finns korvar ...

publicerat i Allmänt, Inredning, Skogsbacka;
och så finns det korvar. Inte vilka korvar som helst utan "sandkorvar". Vad är nu det, frågar ni. Jo, det är korvar som ni ska lägga mellan fönstrena, om ni har dubbla fönster eller precis intill fönstret som jag gjort i torpet. De är till för att inte släppa ut någon värme eller släppa in kyla såhär när det börjar bli kallt. Förr lade man t.ex. fetvadd mellan fönstrena eller korvar med sand. Idag används det ofta ris i stället för sand i korvarna som är perfekt då man vill att det ska dra åt sig kyla och fukt.
 
Jag hade läst om detta för länge sedan och häromveckan kom jag på det igen. Jag sökte lite på nätet och hittade info. Jag satte min mamma i arbete, perfekt för en pensionär :) Hon har sytt korvar för glatta livet, innerkorvar att ha riset i och ytterkorvar att stoppa innerkorvarna i :) Fyllt dem med ris och haft världens pilljobb. Kan meddela att det blev jättebra! Korvarna kom på plats i helgen och pryder nu alla fönster i Skogsbacka!
 
Det är för tätt mellan fönstrena så korvarna får ligga precis vid insidan. Allt för att slippa otrevliga kalla drag.
 
 
 
Vad tycker ni om detta med att ändra klockan från sommartid till vintertid? Jag tycker det är väldigt jobbigt. Det brukar ta ett par veckor innan kroppen ställt om sig, sedan går det bra. Ett halvår framåt så är det snart sommartid igen :) Det kommer går fort, om en månad är det advent och det ska pyntas och pysslas :) Julgardiner till Skogsbacka är beställda, adventsljusstakarna har redan kommit hem. Så jag är redo och det ska bli så kul!
 
Ha det gott alla!
Kram

Jag bara älskar ...

publicerat i Allmänt, Inredning, Skogsbacka;
gamla skolplanscher och nu har jag lyckats få tag på två stycken. Jag tycker de både är vackra och charmiga. Visst det finns de som inte är så vackra, men i det stora hela så är de väldigt fina. Dessa två har jag lyckats komma över...
 
 
Denna med nyttoväxter tänkte jag ha i köket här hemma. Passar bra eftersom det är kryddnejlika, kryddpeppar, svart- eller vitpeppar och mandel på planschen.
 
 
Denna planschen ska jag ha ute i Skogsbacka. Passar perfekt där ute, på landet. Jag tycker denna plansch är så fin!
 
Denna veckan har det blivit mycket vab. G har haft feber, huvudvärk, ont i halsen, hosta och som extra krydda på eländet fick han ögoninflammation. Nu har han fått medicin så ögonen ska förhoppningsvis bli bra. Jag vet att ögoninflammation är segt och gärna kommer igen så nu gäller det att medicinera hela tiden ut och kanske någon dag extra om salvan räcker.
 
Idag har mina tankar gått till de drabbade i Trollhättan. Det är så fruktansvärt det som hänt! Hur kan någon gå och sticka ner oskyldiga människor? Släcka deras liv? Det är helt ofattbart! I skolan ska inget sådant hända, ingenstans egentligen, men i skolan ska alla känna sig säkra.
 
Ta hand om varandra och ge varandra en extra kram!
 
Kram