Cute Black Flying Butterfly

Nu är det ...
Publicerat den

bokat. Biljetterna till Göteborgs Horse Show 2013 :thumbup: Oj, vad kul det ska bli!!! Vi har också bokat hotell, för övriga familjen ska också följa med och hitta på lite annat kul, då Alva och jag spenderar dagen på GHS :) Vem vet, kanske Liseberg öppnar den helgen så vi kan göra Liseberg på söndagen... Nu gäller det att börja spara så jag och Alva kan shoppa loss på mässan ;) Mässan är ju rena paradiset för hästgalna :D Nu är det inte förrän april nästa år, men så kul det är att ha något att se fram emot. Det lyfter verkligen vardagen.
 
Annars är jag i ett velande stadie. Jag har gått och sagt upp min ridlektionsplats... och det gnager i mig hela tiden! Ska jag sluta eller inte :question:. Känner mig lite sorgsen emellanåt :( Tanken är nu att börja se framåt och skaffa en liten budget för en egen häst och tänker jag på det så känns det lite lättare. Samtidigt som jag vill rida och lära mig, ja ni ser, så velig jag är :tired:
 
I morgon är det torsdag och en mycket välkommen sådan. Efter tre heltidsarbetsdagar så ska det bli så skönt att snart vara lite ledig :)
 
Kul att så många besökt bloggen, över 400 :thumbup:
 
Kram Malin!
 
 
 
 
 
 
 Äntligen ...
Publicerat den

är inlämningsuppgiften klar för att skickas in till högskolan i Jönköping :thumbup: Jag tog ett riktigt krafttag i torsdags och fredags och har idag skrivit ner det sista. Gubben ska få ta och läsa igenom först innan jag sänder iväg det, så jag får höra lite av vad han tycker :) Blir jag godkänd på uppgiften så kanske jag lägger ut fotot jag jobbat med här framöver :)
 
Idag har det varit en riktigt skön söndag. Den började med mysig morgonfodring i stallet. Hästarna var som vanligt såååå hungriga när jag kom och jag möttes av ett vänligt gnäggande från alla håll. Det värmer allt i hjärtat och några svårigheter att åka ut till stallet finns inte. Snarare att jag har svårt att sova ordentligt på efternatten för jag är rädd för att försova mig, skulle aldrig förlåta mig då ;( 
 
    Se så söta de är, så förväntansfulla på sin smaskiga frukost :)
 
Å, så vår fine, lille Peppe såklart :)
 
Vad smidigt det var att få in fotona från instagram, bara att logga in på instagram i menyn här på blogg.se så fanns de där :thumbup:
 
Dagen har annars bestått av jobb, träna A och Peppe. Idag stod det att räkna galoppsprång mellan två hinder på schemat. Det gick riktigt bra till slut :D
 
Nu i eftermiddags var jag hos min underbara kollega Jessica på klädparty för märket "House of Lola". Helt ljuvliga kläder, supersköna, snygga tyger och grymt snygga :thumbup: Efter klädprovning och beställning (såklart) så bjöds det på fika. En supertrevlig avslutning på en söndag/helg och en toppenuppladdning för kommande veckan :)
 
Nej, nu ska gubben få läsa igenom inlämningsuppgiften ...
 
Hörs!
 
 
 Testar att lägga ...
Publicerat den

upp en video från dagens hoppträning för Anna. Kul, för det verkar fungera :thumbup: Peppe skötte sig riktigt bra idag och hade bra tempo :) Inget "tittig" var han heller :cool:
 
 
Helgen har annars varit helt suveränt skön. Efter denna jobbiga förkylning och hosta som jag fick så behövde jag en ordentlig vila. I lördags unnade jag mig en klippning hos duktiga Erika på "Hårstudion". Det blev inga större förändringar utan en ordentlig toppning :) Där träffade jag också vår fd. ridlärare Ann, vilket var väldigt kul. Fick tips om en häst som ev ska säljas och kan inte säga annat än att jag blev väldigt, väldigt sugen. En egen häst ... en dröm, som jag hoppas kan slå in i framtiden. Hästen ska vara en trevlig och snäll kille som skulle kunna passa en försiktig person som mig. Ja, ja drömma får jag allt göra...
 
I fotokursen har den första inlämningsuppgiften kommit ut. Måste först gå igenom lektion tre, fast jag har redan en tanke med hur jag ska göra med inlämningsuppgiften så det ska nog ordna sig. Jag måste fixa uppgiften annars kommer jag inte att kunna se lektion 6-10 och det vill jag inte missa.
 
Veckan som kommer börjar med studiedag i morgon och sedan friluftsdag på tisdagen med föräldramöte på kvällen ... Känns som en bra start på veckan, vi får väl se ;)
 
Hej hopp!
MalinHelgen har...
Publicerat den

bara rusat iväg. Det har varit fullt upp :) I lördags spelade min mellantjej fotbollsmatcher. De drar samman flera lag från samhällena runt om stan och så blir det 3 st matcher där varje är 2*10 min. En del spelare är så små och de är så duktiga!
 
Full fart med bollen!
På söndagen var det dags för Pay and jump på TRK. Alva och Peppe ställde upp i 50 cm och 60 cm. I 50 blev det ett litet stopp på ett svartgult, läskigt hinder enligt Peppe. Alva gav sig inte utan blev mer beslutsam när de kom mot hindret igen och då fixade de det. I 60 cm blev det en felfri ritt och rosett! Hon fick riktigt bra fart på Peppe och det såg så bra ut :thumbup:
 

Vår fine Peppe med en mycket stolt tjej!
 
Senare på eftermiddagen åkte vi ut till brorsan och hans familj på landet och myste med deras nya familjemedlem, en liten Shetland Sheepdog-tjej vid namn Pirra. Ursöt var hon, som en liten ulltuss med vassa små tänder :love: På vägen hem körde vi rätt sakta och tur var det, för bara en liten bit framför oss gick familjen Älg över vägen. Riktigt maffigt vill jag lova. Ungarna tyckte det var superspännande :cool: Efter en massa trasslande med kameran så lyckades jag få ett foto på familjen, inte så bra, det var rätt mörkt men de är där ;)
 


Jo, i torsdags var vi iväg på en grej, vi kollade på hus, utanför stan. Ett superfint hus från 1700-talet, tyvärr finns det ingen möjlighet att köpa mark framöver eller komma intill ladugården som ligger bredvid så vi släppte den hustanken ganska snabbt. Min dröm är att bo en liten bit utanför stan och då kunna ha hästar och andra djur hemma. Det är bara att hålla tummarna att något ska dyka upp, något som kan passa oss. Det skulle vara så underbart :) Det är något som jag alltid har velat, ända sedan barnsben.
 
När det gäller fotokursen så rullar det på och jag har fixat lektion nummer två. Funderar på om jag ska ta och anmäla mig till den andra kursen de har, "Fotografi - visuell kommunikation". Den verkar också kanonbra :thumbup:
 
Nej, nu ska jag nog ta och dra mig tillbaka. Det är en dag i morgon ... Jo, förresten, jag har fått ett fotouppdrag, mitt allra första :D
 
Ha det!
 
 
 
 Tänk vilka ...
Publicerat den

hjälpsamma människor det finns där ute. Jag har, som sagt, haft problem med att få upp mina foton i Photoshop CS 6. En kurskompis, eller vad man nu kallar det, har följt mitt problem på högskolans diskussionsforum och kommit med tips på vad jag ska göra. Till slut hade hon hittat en sida på nätet där det stod vad jag skulle göra och allt löste sig, helt fantastikt :thumbup: Blev så glad, för nu kan jag träna på de olika uppgifterna som lärarna går igenom, så najs :D Kursen är annars vädigt bra, rolig, intressant, inspirerande, ja jag rekommenderar den verkligen om man har ett fotointresse och vill lära sig mer. Lektionerna är mycket bra upplagda i flera avsnitt, så du kan ta ett avsnitt då och ett annat avsnitt då. Du kan titta flera gånger och avsnitten är inte alltför långa. De är mycket pedagogiska och tydliga, ja det är verkligen toppen :thumbup:
 
Annars har det varit rätt tufft på jobbet nu. Det är mycket med det mesta, nästan lite väl mycket ibland. Förhoppningsvis rättar det väl till sig, det brukar ju göra det, eller? Får trösta mig med att det är kortdag i morgon och sedan lite ledigt, då ska jag se till att återhämta mig :tired:
 
I morgon eftermiddag ska jag och mannen göra något spännande, något som jag verkligen ser fram emot :cool:Jag har en dröm, något som jag alltid har sagt att jag vill göra, ända sedan barnsben. Det skulle vara väldigt kul om det blev så :) Berättar mer framöver :)
 
Ha det bra go´vänner!
 
 
 Tänk att...
Publicerat den

det har gått en vecka sedan jag bloggade sist. Vart tar tiden vägen??? I varje fall så går mitt liv i minst 220 km/h måndag-onsdag, torsdagen börjar jag släppa lite på gasen för då slutar jag tidigt på eftermiddagen och sedan är jag "ledig" tills måndag då livet tar en onaturlig fart igen. Jag jobbar som lärare, 75% say no more.
 
Jag har startat kursen i digital bildbehandling och det är så intressant och kul :thumbup: Första lektionen är avklarad och idag släpptes lektion nr 2, så skoj! Jag har tagit mig lite tid och kollat på några avsnitt här ikväll, kunde inte hålla mig riktigt. Jag hade tänkt jobba lite, men känner att jag har koll på läget så det gjorde nog inget ;) I fredags testade jag att ladda hem Photoshop CS 6, tror ni det har funkat? Nej, jag blir så frustrerad och irriterad! Jag får bara upp bilden som osynlig och hur lätt är det då att träna på att redigera? Nej, jag har fått köra i mitt Photoshop Elements 7 och det har funkat till dessa lite enklare grejer som var i lektion 1. I kursen ingår också att läsa "Bild & Budskap" av Bo Bergström och den har jag börjat kika lite i :)
 
 
Måste bara lägga upp denna bild här nedan på min dotter som hoppar vår ponny. Förra helgen hopptränade de och då var inte vår ponny på humör utan var riktigt elak mot henne, stannade vid hinder så hon kom i obalans osv, men i söndags när hon hoppade honom så var han så fin och framåt :) De slog till och hoppade 75 cm, premiär på den höjden, helt suveränt bra :thumbup:
 
Nej, nu ska jag ta och fortsätta kika på lektion 2 i Digital Bildbehandling :)
Trevlig kväll vänner!
/Malin
Ps. Tack Ann för dina gulliga kommentarer, de värmer :) Skulle vara kul om någon mer kände för att lämna ett litet spår efter sig ;) Ds.