Torpdag.

publicerat i Allmänt, Skogsbacka;
Idag på förmiddagen åkte jag och Gusa ut till torpet. Det var dags för en av årets traditioner, att stänga av vattnet och då med hjälp av min bror Pelle. Efter konstens alla regler så blev vattnet avstängt så nu kan kylan och vintern komma.
Att inte ha vatten under vinterhalvåret funkar, men lite meckigt är det. Det blir ett antal dunkar vatten att dra på och som ni kanske anar så är en av mina drömmar med torpet att vinterisolera vattnet. Det borde inte vara så svårt... Om vi skulle vinterisolera vattnet så skulle vi behöva bygga ut och då fixa ett ordentligt badrum med tvättmaskin nere i huset. Nu ligger badrummet i en annan byggnad som inte är vinterisolerad någonstans... Drömmar, inga omöjliga men de känns väldigt avlägsna...
 
Idag har jag annars fixat iordning i trädgården. Det var riktigt skönt ute och det var verkligen en riktig fin höstdag.
Middagen passade vi på att laga på järnspisen när den ändå var igång. Så smidigt att kunna använda den gamla järnspisen.
I morgon väntar bl.a. morgonfodring i stallet och därefter tandläkarbesök. Det sistnämnda är inget jag ser fram emot.
 
Kram Malin

Höstlov!

publicerat i Allmänt;
Nu har även mitt höstlov börjat! Det ska bli skönt att ta dagen lite som den kommer. Arbetsveckan avslutades riktigt bra. Sovmorgon först, därefter föreläsning "Digitala lyftet", lunch på stan och avslutningsvis lite jobb på skolan. Idag fixade jag till lite grejer som jag inte hunnit, försökt få till min arbetsplats så som jag vill ha den och det känns toppen! Mitt jobb tog en helt annan vändning nu tidigare i höstas, från resurslärare på 85% till klasslärare på 100% och jag tycker det är superkul!
 
Nu ska jag däremot försöka inte tänka skola på några dagar. Jag ska njuta och försöka fota lite om nu vädret är bra.
 
 
Kram Malin

Ny layout!

publicerat i Allmänt, Cocker Spaniel;
Ni som läser bloggen på datorn har nog sett att jag ändrat layout igen. Jag var inte helt nöjd med den förra, det var inte riktigt jag. Nu känns det mycket bättre, bilderna är inte så stora och det är lite mer färg. Vad tycker ni om layouten? Funkar textfärgerna? 
 
Idag har vi haft studiedag och suttit och lyssnat en hel dag. Det är så segt när jag annars far fram som en virvelvind på jobbet. Nu är det en arbetsdag kvar innan det blir lite ledigt för mig med. I morgon har vi inläsningstid det första på morgonen, men jag tar "insovningstid" istället😂, så jag börjar inte förrän kl.10. Så skönt! Det blir lunch på stan i morgon med.
 
 
Resten av lovet hoppas jag kunna fota lite mer. Det är så kul!
 
Nu ska jag lägga mig och kolla programmet "Superungar". Hoppas ni har haft en riktigt bra dag!
 
Tack alla ni som kommit med gulliga kommentarer om inlägget igår 💕
 
Kram Malin