Cute Black Flying Butterfly

En helg ...
Publicerat den

har gått full av aktiviteter och MAGSJUKA!!! Stackars Johan som var med Siri på hennes innebandymatcher i Vetlanda drabbades av magsjuka där nere! Han ringde hem och berättade det och direkt när han kom hem blev han förvisad till övervåningen och toan där. Barnen fick förmaningstal om att INTE gå på toan på övervåningen plus att tvätta händerna ofta, gärna extra mycket och sprita. Jag avskyr verkligen magsjuka och gör allt i min makt för att vi ska slippa den.
 
Siri förlorade en match och vann en. Hon gjorde två mål och hade spelat bra :)
 
Jag hängde med Gustav på skridskorna. Han är så duktig på att åka så jag känner mig inte orolig alls inför skridskoåkningen i skolan nästa vinter :) Kameran åkte med denna gången :)
 
 
 
 
Hoppas kunna ta tag i fotograferandet lite mer framöver. När väl våren kommer så tror jag suget kommer bli större.
 
Nej, dags att krypa ner i bingen och hoppas att förkylningen inte är värre i morgon.
 
Ha det!
Kram MalinSkolmaten...
Publicerat den

vad händer egentligen med skolmaten? Jag har alltid innan tyckt att den varit helt ok i skolan men nu, nu har den försämrats tycker jag. Smaklöst, tråkig och dålig variation.

Vad är det egentligen vi stoppar i våra barn då de äter skolmaten?  Jag själv är väldigt noga här hemma med att det t.ex. ska vara svenskt kött, ägg från frigående höns osv. Vad är det för kött barnen får i skolan? En sak jag fick veta då jag jobbade på en annan skola i stan var att när det t.ex. serverades kokta ägghalvor, då det var pyttipanna (ägghalvor serveras väl inte längre) så skalades äggen i Tyskland och vakuumförpackades och skickades hit. Helt galet! Äggen var säkert inte från frigående höns heller för den delen!

Jag läste ett inlägg på FB som var mycket intressant. Det här nedan:Om vi föräldrar fyller i ett sådant papper, där vi bl a kräver svenskt kött, närproducerade råvaror, vad skulle hända då? Skulle faktiskt vara lite intressant att se, eller vad tycker ni? 

Natti, natti
Kram MalinIdag var...
Publicerat den

det dags för Alva och Blackys första start tillsammans på TRK:s Pay and Jump. Fy så nervöst!!! Vet inte vem som var mest nervös, jag eller Alva? Blacky tog det mesta med ro på tävlingsplatsen och framridningen, förutom när det kom en liten vit ponny för nära rumpan på honom. Då sparkade han bakut, Alva hamnade kramandes på hans hals varpå han börjar springa fortare men hon fixade det och satt kvar och fick stopp på Blacky! Härligt! Visst, hon blev rädd och ledsen men jag förklarade för henne varför det blev som det blev och hon förstod och lugnade ner sig. Hon fortsatte sedan framridningen vilket gick bra. Nu ska vi köpa en röd rosett och pryda hans lilla rumpa med till nästa gång. Han har aldrig sparkat mot någon innan men även om han aldrig mer gör det så känns tryggt för Alva att han har den där ändå.
 
När hon startade sedan var hon så nervös att hon höll på att rida fel väg från början, jag ropade på henne och hon ändrade kurs och det blev att hon kom igång i en bra galopp till första hindret istället :) Ridningen gick sedan kanonbra. Det finns mycket att träna på men hon red så bra och Blacky hoppade så fint. Tvekade inte på något hinder eller på hindret med vattenmattan :) 
 
 
Det var en stolt ryttare som tog sig i mål och faktiskt en väldigt stolt mamma som filmade. "Mamma, du hade ju tårar i ögonen" sa Alva. "Ja, såklart", sa jag. "Allt jobb som du lägger ner så vill jag att du ska lyckas och det gjorde du idag och jag blev så glad", svarade jag.
 
Duktigt ekipage :)
 
Nöjd och glad ryttare :)
 
Idag tog jag sedan en sväng till Fyndlagret och skaffade murbrukstunnor, eller vad det nu heter, till ponnysarna. Hagarna är ju allt annat än roliga nu, bara lera och vatten och att lägga ut hö där känns inte bra. Så nu får de sitt hö serverat i stora murbrukstunnor :) Skulle vart kul att se deras reaktion i morgon bitti när de kommer ut till hagen och det står tre tunnor där :D Det blir nog väldigt konstigt och otäckt först :)
 
 
Vilken OS-helg det varit också! Helt grymma är de damerna och herrarna i stafetten! Kan säga att sitta still och vara tyst under damernas slut på stafetten är inte min melodi ha, ha. Fick lite ont i halsen kan jag meddela! Det var det värt!
 
Nu är det åter dags att ta tag i arbetsveckan i morgon igen efter en veckas sportlov.
Hoppas att ni har haft en bra helg!
Kram MalinHoppas...
Publicerat den

ni alla haft en fin Alla Hjärtans Dag! Kram Malin
Igår ...
Publicerat den

var jag hos min arbetskamrat Anneli på fika. Ni skulle sett hur fint hon bor!!! Precis perfekt avstånd till stan, i ett jättevackert trähus med tillhörande litet stall och andra söta byggnader. Avundsjuk... jag... hur kan ni tro något sådant ;) Avundsjuk på ett bra sätt säger jag. Vi får väl se om jag någonsin hamnar på landet, inte troligt så då får jag njuta extra mycket när jag får komma till andra som bor så fint :) Det var i varje fall väldigt gott och väldigt trevligt! Dessutom blev det mys med hennes fina collies :) Underbart att ha en kollega med samma djurintresse som jag själv :)

Idag har det varit stalldag i stort sett hela dagen. Morgonfodring tidigt, vid tio var det dags för sadelprovning. Dags att skaffa hoppsadel :) Det blir ingen billig historia men vi är så nöjda :) Hem ett par timmar och sedan stallet igen. Nu var det dags för dressyrträning för Inger Axelsson. Vi har varit med en gång innan, och jag och Alva var så nöjda efter den gången att vi tog ett pass igen nu när hon kom till TRK. Jag är så stolt över Alva som kämpar en timme dressyr. Hon lyssnar verkligen och tar till sig det Inger säger. Inger är super med barn och lägger träningen på den nivå de befinner sig i, berömmer och ger kritik, på ett bra sätt, så att ryttaren inte känner sig dålig på något sätt. Det är verkligen toppen! Blacky jobbar såklart superbra! Han tycker emellanåt att det är sååå jobbigt, piskar med svansen men kämpar :) Han är verkligen toppen! Han är lite stark ibland för Alva så idag red hon med graman och kunde få tips och bra hjälp av Inger. Det är så kul och inspirerande att gå från lektionen och höra Ingers ord att "Det här kommer bli riktigt bra!" 

Siri är äntligen frisk och idag var hon med i sportlovsinnebandyn. Tyvärr blev det förlust i bägge matcherna men hon hade kul och det är ju huvudsaken :) 

Hoppas ni haft en bra dag!
Kram Malin 

Varje...
Publicerat den

vår eller är det vår nu, kanske inte men skit samma. Om jag istället skriver såhär, varje år när snön smälter så kommer det fram, detta ljusbruna, smetiga, äckliga ... HUNDSKITEN!!! Varje år samma visa. Att en del hundägare aldrig lär sig?! Vad är problemet? Varför är det så svårt att plocka upp efter sin hund? En rulle bajspåsar är inte dyrt! På vissa ställen i stan finns det till och med gratispåsar att ta. Det är ren lathet att inte plocka upp! I dag när jag gick promenad med grabbarna så låg det två stora bajshögar med några meters mellanrum och det var max 10 meter till en hundlatrin! Jag som hundägare skäms verkligen över dessa hundägares beteende. Jag frågar mig hur svårt kan det vara att ha med några bajspåsar i fickan? Att plocka med sig några innan man går utanför dörren? Är det jobbigt att böja sig ner och plocka upp skiten? För mig är det en självklarhet att jag som ägare ska plocka upp efter mina hundar! 

Punkt slut! 
Kram MalinIgår ...
Publicerat den

beställde jag Blackys nya täcke och idag på eftermiddagen så kom det ett sms om att paketet fanns på ICA :) Snacka om snabb levernas! Så ikväll fick Blacky prova sitt täcke och det satt perfekt! Är så glad för det och snyggt var det också. Fast han får allt vänta ett tag till innan han får ha det :) Men sedan kan han sprätta runt i hagen och tycka att han är läcker ;)
 
 
 
På GHS hoppas jag att Strömsbergsgård har med sig ett liner på 200g att sälja till mig, det skulle vara perfekt! Sedan klarar han sig bra vår lille prins :)
 
För drygt en vecka sedan läste jag detta inlägget på FB. Blev så glad i hjärtat, inte glad av att Beccis åkte av utan det de skriver om Peppe :) Peppe har verkligen hamnat hos en toppenfamilj som tar hand om honom på allra bästa sätt. Det är precis det du vill som säljare, hitta en sådan familj så att du kan släppa tanken lite på ponnyn man sålt och lita helt och fullt på att de tar hand om sin älskade ponny man sålt och det gör verkligen den här familjen. Så här stod det:
 
 
 
Peppe har verkligen betytt sååå mycket för oss och vi ska snart åka och hälsa på honom. Jag tror allt att vi kan det utan att det blir för mycket tårar :)
 
Ikväll har Johan bjudit på hemmagjorda hamburgare och det finns inte några som slår dem! Underbart goda, sådana som man längtar efter att sätta tänderna i :) Kommer aldrig någonsin mer köpa färdiga hamburgare att steka. Johans rockar!
 
Inget kalorisnålt, ni ser ostskivan ;) Försöker kompensera det med lite grönt ovanpå :) Dessa hamburgerbröd är också ett måste.
 
I morgon väntar förmiddagsfika hos min kära kollega Anneli :) Ska bli så najs!
 
Natti, natti!
Kram Malin
 
 
 Stackars...
Publicerat den

Siri är fortfarande sjuk, så tråkigt nu när det är lov. Hoppas att hon blir pigg snarast så hon kan njuta av lovet. Älskade lilla unge ❤️
 
Igår var vi och hopptränare igen som vi oftast gör på söndagarna. Det gick riktigt bra, visst finns det massor att träna på men det är ju så det ska va. Efter förra hoppträningen sa Alvas hopptränare Anna att nästa gång ska du hoppa lite högre till Alva. Alva hade peppat sig för detta och jag hade peppat henne. Lita på Blacky har jag sagt, han fixar det kanonbra :) och visst gick det bra. De hoppade bana med hinder mellan 70-80 cm :) Anna är lurig sa Alva, sista hindret skulle hon höja till 75 men höjde till 80 istället :) Så bra ha, ha. Ibland är det bättre att inte veta hur högt man ska hoppa. Höjden sätter sig gärna i huvudet och gör att man blir osäker. Anna är verkligen toppenbra! De tränade också omhoppningssvängar och där har vi mycket att träna på. I varje fall ryttaren som måste vara med mycket tidigare i tanken :) Lastningen och avlastning går super nu. Jag har kommit på varför Blacky backade av transporten alldeles för fort förut :) När han ska gå av får man inte ta något i grimskaftet utan bara peta lite på honom på bringan och samtidigt säga backa. Då backar han ut sakta och fint :) Så bra för det är lite skumt att lasta av en häst som bara rusar ut ur transporten, både det att den kan skada sig plus att den som öppnat dörren kan bli påsprungen om man inte är vaksam. 
 
Nu har jag också beställt ett täcke till Blacky, hoppas att det blir bra. Tyvärr passade inga av Peppes gamla som jag trodde från början. Alva och jag provade häromdagen men ska han ha dem så kommer han frysa om lilla rumpan och det funkar ju inte. Det blev ett Amigo Bravo 12 100g, halstäcke och ett Horseware liner (tunnare innertäcke) 100g. Halstäcke och liner har jag inte användning för just nu utan till nästa höst tänkte jag. Jag tänkte skaffa ett liner på 200g också så klarar han sig på vintern med, men det får vänta lite :) Om ni undrar så är Amigotäcket ett täcke där man undertill kan fästa dessa liners och då få ett tjockare täcke, så har du själva täcket på 100g och fäster ett liner på 100g så har du ett täcke på 200g. Byter du 100g-liner till 200g- liner så har du ett vintertäcke på 300g. Så här fint täcke har jag aldrig någonsin köpt till våra ponnysar så nu hoppas jag verkligen att det är så bra som jag hört. 


Amigo Bravo 12 100g
Horseware liner 100g :)

Idag blir det hemmadag, Siri är ju som sagt inte bra än :( Tänkte försöka ta tag i trimningen av Lilleman. Han börjar bli rätt långhårig... 
 
 
Ha en bra dag!
Kram Malin

 Nu sitter...
Publicerat den

jag här och njuter av en kopp kaffe och ett par chokladbitar. Njuter av att ha ett helt sportlov framför mig då det inte är en massa stress på morgonen, lovely! Siri vaknade tyvärr med feber och huvudvärk idag och jag hoppas att det är snabbt över och att ingen annan i familjen får det. Själv kraxar jag för fullt och får sådan rethosta emellanåt men ingen feber eller så. Hoppas det stannar vid det. 

Vädret kunde vara bättre, känns lite som vår iofs, lite regn och sedan lite snö... Lite synd om barnen nu när det är sportlov att inte kunna åka pulka och kälke, isen blir inte heller kul när den är blöt. 

Funderar allvarligt att kanske ta tag i fotograferandet igen nu när jag är lite ledig och tid förhoppningsvis finns. Vi får väl se... 

Nej, nu ska chokladbitarna ner :) 
Ha det gott! 
Kram Malin

En go ...
Publicerat den

torsdag går mot sitt slut. Dagen började med att Gustav och jag tog en sväng till Kakboden där vi handlade en massa gott fika, för idag kom min kompis Wiktoria på go-fika :)
 
 
Mycket roligt och trevligt hade vi :) Underbart att få nya vänner!
 
En söt liten blomma fick jag som nu pryder köket så fint :)
 
Sedan var det rätt lugnt resten av dagen. En liten lur på soffan hann det bli också :)
 
Ikväll var Alva och jag och pysslade om Blacky. Ingen ridning idag eftersom manegen är dubbelbokad och det är nog rätt skönt både för Alva och Blacky att få sig en liten vilodag. Vi hann i varje fall med att prova hans nya benskydd. Jo, jag har handlat igen ;) Det roliga en ponnymamma kan pyssla med :)
 
Ett par Veredus Olympus har det blivit och så bra det blev! Fint som snus :D
 
I morgon är det fredag, sista dagen för arbetsveckan och sista dagen innan sportlovet. Det känns gott!
 
Natti, natti!
Kram MalinHelgen...
Publicerat den

som gick bjöd bl.a. på innebandy, hoppträning och shopping. Siri spelade poolmatch borta i Gränna. Det blev en vinst och en oavgjord. I första matchen gjorde Siri två mål och två assists. Härligt! Kanske mammas peppning hemma innan de åkte gjorde susen, vem vet? :) 

Min duktiga innebandytjej :)

Hoppträningen för Alva och Blacky gick kanoners. Det är mycket att lära för Alva men jag tycker hon är väldigt duktig på att ta till sig vad tränaren Anna säger till henne. Bäst denna dag var då vi lastade av Blacky från transporten. Han som annars går av vääääldigt fort gick då av så lugnt. Alva och jag bara tittade på varann och undrade " Vad var det med honom?" massor med beröm fick han :) Han var lika duktig när vi lastade av hemma vid stallet och jag tror jag har kommit på varför det gått lite för fort innan. Jag ska testa min teori nästa helg igen och se om den stämmer :)

Det var ett riktigt svettigt rispass :)

På söndagseftermiddagen åkte vi och shoppade loss lite på Sharpman :) Nytt schabrak och huva blev det. Jag har totalt snöat in på grönt, ljusgrönt, och tror att det ska passa vår svarte Blacky :)

Så fint :)

Lilleman fick också nytt halsband, syns knappt under öronen :) men det blev ett Hurtta halvstryp...

Hurtta, älskar deras saker!

Melodifestivalen var det också, en stor besvikelse enligt mig. Vad tyckte ni?

Natti, natti!
Kram Malin