En helg ...

publicerat i Allmänt;
har gått full av aktiviteter och MAGSJUKA!!! Stackars Johan som var med Siri på hennes innebandymatcher i Vetlanda drabbades av magsjuka där nere! Han ringde hem och berättade det och direkt när han kom hem blev han förvisad till övervåningen och toan där. Barnen fick förmaningstal om att INTE gå på toan på övervåningen plus att tvätta händerna ofta, gärna extra mycket och sprita. Jag avskyr verkligen magsjuka och gör allt i min makt för att vi ska slippa den.
 
Siri förlorade en match och vann en. Hon gjorde två mål och hade spelat bra :)
 
Jag hängde med Gustav på skridskorna. Han är så duktig på att åka så jag känner mig inte orolig alls inför skridskoåkningen i skolan nästa vinter :) Kameran åkte med denna gången :)
 
 
 
 
Hoppas kunna ta tag i fotograferandet lite mer framöver. När väl våren kommer så tror jag suget kommer bli större.
 
Nej, dags att krypa ner i bingen och hoppas att förkylningen inte är värre i morgon.
 
Ha det!
Kram Malin

Skolmaten...

publicerat i Allmänt;
vad händer egentligen med skolmaten? Jag har alltid innan tyckt att den varit helt ok i skolan men nu, nu har den försämrats tycker jag. Smaklöst, tråkig och dålig variation.

Vad är det egentligen vi stoppar i våra barn då de äter skolmaten?  Jag själv är väldigt noga här hemma med att det t.ex. ska vara svenskt kött, ägg från frigående höns osv. Vad är det för kött barnen får i skolan? En sak jag fick veta då jag jobbade på en annan skola i stan var att när det t.ex. serverades kokta ägghalvor, då det var pyttipanna (ägghalvor serveras väl inte längre) så skalades äggen i Tyskland och vakuumförpackades och skickades hit. Helt galet! Äggen var säkert inte från frigående höns heller för den delen!

Jag läste ett inlägg på FB som var mycket intressant. Det här nedan:Om vi föräldrar fyller i ett sådant papper, där vi bl a kräver svenskt kött, närproducerade råvaror, vad skulle hända då? Skulle faktiskt vara lite intressant att se, eller vad tycker ni? 

Natti, natti
Kram Malin

Idag var...

publicerat i Allmänt;
det dags för Alva och Blackys första start tillsammans på TRK:s Pay and Jump. Fy så nervöst!!! Vet inte vem som var mest nervös, jag eller Alva? Blacky tog det mesta med ro på tävlingsplatsen och framridningen, förutom när det kom en liten vit ponny för nära rumpan på honom. Då sparkade han bakut, Alva hamnade kramandes på hans hals varpå han börjar springa fortare men hon fixade det och satt kvar och fick stopp på Blacky! Härligt! Visst, hon blev rädd och ledsen men jag förklarade för henne varför det blev som det blev och hon förstod och lugnade ner sig. Hon fortsatte sedan framridningen vilket gick bra. Nu ska vi köpa en röd rosett och pryda hans lilla rumpa med till nästa gång. Han har aldrig sparkat mot någon innan men även om han aldrig mer gör det så känns tryggt för Alva att han har den där ändå.
 
När hon startade sedan var hon så nervös att hon höll på att rida fel väg från början, jag ropade på henne och hon ändrade kurs och det blev att hon kom igång i en bra galopp till första hindret istället :) Ridningen gick sedan kanonbra. Det finns mycket att träna på men hon red så bra och Blacky hoppade så fint. Tvekade inte på något hinder eller på hindret med vattenmattan :) 
 
 
Det var en stolt ryttare som tog sig i mål och faktiskt en väldigt stolt mamma som filmade. "Mamma, du hade ju tårar i ögonen" sa Alva. "Ja, såklart", sa jag. "Allt jobb som du lägger ner så vill jag att du ska lyckas och det gjorde du idag och jag blev så glad", svarade jag.
 
Duktigt ekipage :)
 
Nöjd och glad ryttare :)
 
Idag tog jag sedan en sväng till Fyndlagret och skaffade murbrukstunnor, eller vad det nu heter, till ponnysarna. Hagarna är ju allt annat än roliga nu, bara lera och vatten och att lägga ut hö där känns inte bra. Så nu får de sitt hö serverat i stora murbrukstunnor :) Skulle vart kul att se deras reaktion i morgon bitti när de kommer ut till hagen och det står tre tunnor där :D Det blir nog väldigt konstigt och otäckt först :)
 
 
Vilken OS-helg det varit också! Helt grymma är de damerna och herrarna i stafetten! Kan säga att sitta still och vara tyst under damernas slut på stafetten är inte min melodi ha, ha. Fick lite ont i halsen kan jag meddela! Det var det värt!
 
Nu är det åter dags att ta tag i arbetsveckan i morgon igen efter en veckas sportlov.
Hoppas att ni har haft en bra helg!
Kram Malin