Ett antal ...

/ Permalink / 0
hundra år tillbaka i tiden tog vi oss i går. Vi tog turen till Gränna där vi fortsatte ut till Visingsö och ett helt annat århundrade. Vi hamnade på medeltiden där det fanns gycklare och människor som sålde sina hantverk. Där stektes det helstekt gris, du kunde köpa viltklämma med bl a vildsvin och hjort, äpplen, jordgubbar och aprikoser doppade i knäck med cocos på. Riddarkläder och kläder för den tiden fanns också att köpa. För den händige så sålde de även tyger :) De som ville fick kasta yxa och skjuta pilbåge för ett guldmynt. Ville du kunde du också få massage. Musikaliska uppträdanden med medeltidsbanden "Skrål" och "Rävspel & Kråksång" bjöds det också på.
 
 
 
Något som mina barn tyckte var kul var gycklarna "Knaster och Knas". De fick verkligen med sig barnen och även vi vuxna såklart med sina skämt och sin proffsighet. Det var superduktiga på bl a att jonglera både med eld, knivar och äpplen :)
 
Gycklaren som nära på fixade grillad korv ;)
 
Det som vi tittade på sist var "Tornerspel". Vilka suveränt duktiga ryttare och vilka hästar! När det var dags för en häst att anta sin utmaning tillsammans med sin ryttare var hästen så taggad men när de var klara stod de stilla ihop med de andra trots att det var riktigt ös runt omkring, imponerande!
 
 
 
Finaste hästen i gänget enligt mig :thumbup: Så vacker!
 
Hästen med mest speed, grym!
 
Så fina!
 
Som sagt, det bjöds verkligen på action! Duktiga hästar och ryttare :)
 
Nej, det är inte sista gången vi åker på tornerspel på Visingsö. Jag kan verkligen rekommendera detta till alla :thumbup:
 
Ha det!
Kram Malin
 
 
 
Till top