Som sagt...

Recept / Permalink / 0
jag lovade receptet på pajen vi åt förra helgen, så här kommer det:
 
Skaldjurspaj
Pajskal:
2 dl vetemjöl + 1 dl grahamsmjöl eller 3 dl vetemjöl arbetas tillsammans med 100 gr smör och 2-3 msk kallt vatten. Låt degen vila minst en timma. Tryck ut degen i en pajform. Lägg aluminiumfolie runt så att kanterna hålls på plats och förgrädda skalet i 175 grader i 10 minuter.
 
Fyllning:
250 gr skalade räkor (ca 500 gr oskalade) eller krabba, krabbsticks, tonfisk.
1 burk musslor
1 st purjolök
1 knippe dill
3 st ägg
2 dl vispgrädde
salt och svartpeppar
 
Fyll skalet med räkor och musslor. Ansa purjolöken och strö den över skaldjuren. Hacka dillen fint. Vispa ägg, grädde och rör ner den hackade dillen, smaksätt med salt och peppar. Häll äggsmeten över skaldjuren i pajskalet. Grädda i 175 grader ca 30 minuter eller tills äggstanningen stelnat helt. I slutet av gräddningstiden kan det vara bra att lägga över aluminiumfolie över pajen för annars är det lätt att purjolöken bränns.
Serveras med sallad.
 
Pajen är supergod!!!
 
Idag kom mitt solskydd till bilen. Om man inte vill hålla på att trixa med att sätt dit en solskyddsfilm där det lätt blir bubblor och inte så snyggt så kan jag verkligen rekommendera detta. Det jag har beställt är som en plast"skiva", eller hur jag ska förklara. Vi hade det till vår förra bil och nu beställde jag det till min lilla Clio där hundarna får åka i bagaget. Blir ni intresserade kan ni kolla in deras hemsida Solarplexius. Det som är viktigt att tänka på är att bara för att man har skyddet så blir det ändå varmt i bilen. Så lämna aldrig hundar eller andra djur i bilarna soliga eller varma dagar! Här är en jättebra sida med temperaturinfo och lite mer. Kolla in Hitta Djur!
 
 Så här blev det :)
 
Idag har Alva fått baka kladdmuffins till eftermiddagsfikat. Någon som vill ha receptet? Det kommer här!
 
Kladdmuffins 12-15 st
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smält smör
 
Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt för sig och blanda sedan ner det med äggen och sockret. Till sist häller du i det smälta smöret. Fördela smeten i formarna och grädda sedan i 225 grader i 10 minuter. Muffisarna kan man sedan dekorera med grädde och lite frukt och man vill så blir det lite festligt :)
 
Yummie!
 
Ibland får man söta mms och det fick jag häromdagen. Det kom ett mms från vår fd ponnys nya ägare, vår ponny Star. De är så nöjda och glada över honom och det värmer verkligen i hjärtat. Star är verkligen en fantastisk ponny och jag är så glad att han fått en sån fantastiskt go ryttare som Maja. Hoppas att de får många roliga år med varandra.
 
 Underbare Star och fina Maja!
 
Lilleman och jag tränar på riktigt bra och han är verkligen med på noterna :) Har börjat bli lite nyfiken på rallylydnad. Det verkar vara riktigt kul!
 
Ha en fortsatt trevlig fredagskväll!
Ta hand om varandra!
Kram Malin
 
Till top