När ...

/ Permalink / 0
Ludde var yngre gick vi på kurs för att lära oss tävlingsmomenten i lydnad. Vi var med och tävlade och det gick väl skapligt men till slut tappade vi lusten lite bägge två. Vi var så nära väldigt ofta att ta det först LP 1 som det heter och när det aldrig gick, ja då försvann lusten. Men, den träningen vi gjorde har jag verkligen haft användning för nu när vi är i bl.a. stallet (han är alltid lös där). Han är superduktig, kommer som ett skott på inkallning, stannar när jag säger till honom att stanna, sitter när han ska sitta, går framåt då jag vill att han ska gå framför mig. Idag har jag haft insläppet av alla hästarna och jag testade att ha Ludde lös. Han följde med ut, (han går i stort sett aldrig in i hagarna), fick kommandot att stanna på stallplanen, han stannar, jag hämtar hästen och säger åt honom att gå före och han går före, svänger höger åt det håll ponnysarna står, inte dit jag ska, jag säger åt honom att stanna och han stannar så att jag lugnt kan släppa in hästen i sin box som är åt vänster. Så höll vi på idag, jag hade såklart stenkoll på honom, inget får hända min älskling. Det tycker jag är duktigt av honom :)
 
I eftermiddag har det varit läxläsning med tjejerna. När vi var klara spelade de ett TV-spel, Wii, som är riktigt kul. Det heter "The legend of Zelda Twilight Princess", t.o.m. jag tycker det är kul att sitta med och hjälpa dem att lösa äventyren. De är riktigt kluriga och man måste verkligen tänka efter. Spelet är på engelska och från 12 år och jag kan verkligen rekommendera det :) Det finns att få tag på bl.a. CDON.com.
 
Vår lille kille var mycket imponerad av sin mamma när tjejerna spelade, "Mamma, vad smart du är! Det hade jag aldrig kommit på". Sötnos!
 
Nej, nu är det hög tid att krypa till kojs. Vi får väl se om utsikten i min säng är som fotot nedan när jag lagt mig :)
 
Sover gott hos matte :)
 
Natti, natti vänner!
Ta hand om varandra!
Kram Malin
 
 
Till top