Sotarmurre...

Inredning, Skogsbacka / Skogsbacka, Torp / Permalink / 0
var på besök i Skogsbacka idag. "Är det fritidshus eller permanentboende?" frågade sotaren. "Ja,du svarade jag. fritidshus men vi är här väldigt ofta, i stort sett varje helg och vi eldar varje gång vi är här förutom på sommaren", svarade jag. I vintras hade jag en annan sotare ute för järnspisen var helt hopplös. Då pratade vi om att vi eldade oftare än förra ägaren så det behövdes sotas oftare, en gång om året. Vi bestämde så, men det försvann nog på vägen, för häromveckan mailade jag dem och fick en sotartid. Jag förstår att det föll i glömska för enligt sotarn idag, så sotas fritidshus vart 4:de år och skulle vi gå efter det så skulle Skogsbacka inte sotas förrän 2019! Hade vi väntat så länge så hade torpet sats igen av sot ha, ha. Sotarn hade allt att göra idag, han slet så svetten lackade, men sotrent och fint blev det. 
 
Gustav och jag har haft det riktigt mysigt i Skogsbacka. Resten av familjen åkte till stan medans vi stannade kvar från söndag till måndag, för sotaren skulle komma. Vi har gått på långpromenad, både för att rasta Lilleman och för att kläcka ägg i Pokémon Go :)
 
 
Några Pokémons finns inte i Skogsbacka men att kläcka ägg går alldeles utmärkt :) I stället kan vi gå på musfångarjakt. När Gustav och jag kom ut till torpet sent igår eftermiddag fanns ingen mus i fällan, men när vi skulle gå och lägga oss så...
 
Gotcha!
 
Jag kan verkligen rekommendera denna råttfälla, en Giljotti från Granngården. När man ska tömma fällan behöver du inte ta i musen med fingrarna utan det är bara att hälla ut den. Dessutom plågas inte musen utan dör snabbt. 
 
Någon mer än jag som älskar kuddar? I fredags var jag och köpte lite fler kuddar till soffan i torpet. Soffan är så oskön att sitta i om man inte har ett gäng kuddar. Soffan följde med när vi köpte torpet och tanken är att den ska bytas ut framöver. Så länge får det bli massor av kuddar. Såg förresten att Jysk hade bra pris på kuddar nu så det kanske blir några fler :)
 
 
Lite annat pyssel har det blivit. Ytterdörrarna har fått ny tätningslist av ull. Jag satte dit där det gick så att dörrarna fortfarande gick att stänga. 
 
Ull-list från Gysingen Byggnadsvård.
 
Dörrarna är inte världens bästa utan måste troligtvis inom en snar framtid bytas ut. Usch, det blir inte billigt...
 
Att pyssla och fixa och dona är så mycket roligare i torpet än hemma. Vad beror det på? Någon som har en tanke om det?
 

Ha det gott alla!
Till top