Då var det...

Recept / arlaköket, buzzador, färskostkvargbuzz, syradgrädde, syradgräddebuzz / Permalink / 0
dags att buzza igen. Denna gången har jag testat Arla kökets syrade grädde lätt. Den var riktigt god! Jag lagade efter deras recept som de tipsar om på baksidan av förpackningen, nämnligen "Köttfärsbiffar i timjansås".
 
Köttfärsbiffar i timjansås, lätt och smidigt!
 
Här kommer receptet och jag rekommenderar det verkligen!
 
Köttfärsbiffar i timjansås
500 g köttfärs
1 ägg
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör
3 dl Arla köket syrad grädde lätt
2 tsk oxfond
1 tsk timjan
1 krm svartpeppar
persilja eller färsk timjan
 
Gör såhär:
Blanda köttfärs, ägg, vitlök, salt och peppar till en jämn smet. Formar smeten till 8 biffar. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. TIllsätt syrad grädde, fond, timjan och peppar och låt koka ihop någon minut. Strö ev. över hackad persilja eller färsk timjan. Servera med ris eller potatis.
 
Något annat jag buzzar just nu så är det Arla färskost + kvarg. Jag har skriivit om den innan men vill åter igen tipsa om den. Osten är verkligen jättegod, lite syrlig, lätt att breda på smörgåsen och med lite nyttiga grönsaker så blir mackan verkligen toppengod! Osten rekommenderar jag den med!
 
Mums!
 
Idag var jag förbi systemet och hämtade hem min beställning, Blossas årsglögg. Är det någon som smakat den? Jag tycker det ska bli riktigt spännande att se vad den smakar. Jag har ingen aning om hur kråkbär smakar...
 
 
Om den nu skulle smaka allt annat än gott så har man i varje fall en fin flaska :) Jag älskar verkligen Blossas glöggflaskor.
 
Någon mer än jag som längtar efter solen? Här har den inte visat sig på flera dagar... Så deppigt.
 
Nu blir det i varje fall snart stallet :)
 
Ha det gott alla!
 
Kram
Till top