Morgonen började...

tidigt med morgonfodring. Mysigt! Nu är några hästar ute även nattetid så morgonfodringen går riktigt fort jämfört med morgonfodringen resten av året.
 
På förmiddagen var det kalasdags för min mamma som precis fyllt år. Av mig fick hon ett presentkort på Sandströms och ett fikonträd. Jag tycker det är lite kul att ge bort lite ovanliga växter, sådana man kanske inte går och köper själv. Vi får väl se om det blir några fikon.
 
På eftermiddagen var vi ett par timmar i stallet. Lotus fick sin motion och var så duktig. Alva fräste fram i galopp i manegen så mitt hjärta höll på att hoppa ur kroppen, nej skämt o sido, jag var inte så orolig :) Lotus är en snäll kille :)
 
Som ni vet så är Lotus en rätt så stor häst...
 
Lille Lotus på 173 cm i mankhöjd.
 
Det är knappt att han får plats i vår transport, men nu ska det snart bli ändring på det, för på måndag ska vi hämta hem vår nya transport, en begagnad Boj extra bred och extra hög med sadelkammare m.m. Det känns så bra! Jag tycker inte om att låta Lotus stå i vår lilla transport, men nu kommer han snart åka som en kung :)
 
Idag har vi därför tvättat vår transport, som jag ska lämna i inbyte. Jag fick tipset av en kompis i stallet om att tvätta transporten på "Fordonstvätten" här i stan. Vad smidigt det var!!! Du köper bara poletter och använder dem när du ska välja tvättprogram. Vi tvättade och fixade. Du kan själv välja vad du vill använda och allt finns på plats, vatten, högtryckstvätt, borste osv. Så smidigt! Det kostade ungefär 200kr att tvätta transporten.
 
Den blev som ny!
 
Dessutom är det bra för miljön! Nu när det var så smidigt att tvätta så tänkte jag att jag ska försöka vara lite duktig och tvätta transporten en gång på våren och en gång på hösten i fortsättningen.
 
I morgon ska jag åka till torpet en sväng och fixa lite. Längtar!!!
 
Vad ska ni hitta på?
 
Jag ska starta dagen i morgon med en liten go sovmorgon :)
 
Kram

Kommentera här: