Vilken helg!

publicerat i Allmänt;
I fredags eftermiddag styrde vi kosan mot Göteborg. En riktig hästhelg låg framför oss! Det var nämnligen dags för GHS, Gothenburg Horse Show. Vi kom ner efter halv sju på kvällen.
 
 
Suget efter Skandinavium var stort när vi åkte förbi, men snart skulle vi vara där! Förväntan var hög hos oss tre som skulle dit.
 
 
I år var vi tillbaka på Scandic Opalen igen. Jag tycker det är bland det bästa hotellet att bo på. Det ligger väldigt nära Skandinavium, bara 5 minuters promenad. Rummen är riktigt fina och det är bra frukost.
 
 
 
Gustav var supernöjd över rummet! Han har verkligen längtat efter denna helgen. Gustav och hans pappa gick inte på GHS utan de var på Universeum, gick på bio och var ute och åt. De var så nöjda.
 
Rummen var som sagt toppen och även utsikten... kanske lite väl bra för en som mig som är höjdrädd. I början när vi bor så högt upp så stryker jag nästan längs med väggarna ha, ha. Efter ett tag vågar jag gå fram om jag bara får hålla i någon. Till slut så har jag vant mig men det tar nästan ett par dagar. Sedan tycker jag ändå att utsikten är så vacker! Visst är den!?
 
 
När vi installerat oss på rummet var det dags för kvällsmat. Vi gick som vi brukar till Pizzeria Heden. Det kanske inte är det mysigaste stället att äta på men pizzorna är fantastiskt goda. Den här gången tog jag en sallad som också var riktigt god!
 
 
Till slut blev det äntligen lördag och klockan ringde tidigt. Alla fixade iordning sig och så åt vi en stadig hotellfrukost. Därefter gick jag, Alva och Siri bort till Skandinavium.
 
 
När vi gått in på Skandinavium gick vi till våra platser som var riktigt bra! De var ungefär mitt på långsidan med utsikt över hela banan. Därefter gick vi snabbt bort till mässan och köpte hem maskanalyser och vi köpte även en ny säkerhetsväst till Alva. Västen var dyr men nödvändig, den hon haft nu har varit alldeles för liten. I år är det ett såndant där år som det kommit stora kostnader med utrustning, ny hjälm och väst. Usch, jag ryser av bara tanken på vad det kostat... Nu är det i varje fall fixat så nu hoppas jag att det får hålla i flera år framöver.
 
När det var klart så gick vi till arenan och vem står inte där... Jag väser åt Siri, "Kolla Siri!". Siri är fotbollstjej och där vi ska gå förbi står en legend, en av de stora... Henke Larsson! Hans dotter var med och tävlade så han stod där och kollade. Siri blev impad och det blev även jag.
 
 
Det bjöds på fina och väldigt spännande ritter under lördagen. En av ritterna var när Stephanie Holmén red Gothenburg Trophy. Det var en sådan underbar stämning. Se och hör!
 
 

Underbart!
 
Stephanie kom två i klassen men firades som en vinnare!
 
Mellan alla klasserna gick vi på mässan och shoppade. Det finns huuuuur mycket som helst om man bara hade pengarna, men drömma är gratis :) Extra kul var det att hälsa på Michaela som vi köpte Blacky av. Vi brukar gå förbi hennes monter på mässan. Så roligt att ha kontakten kvar trots att Blacky är såld. En grym tjej som har sådant driv! Dessutom träffade vi Blackys nya ägare, Annie och Meja. Så roligt att höra att allt var bra med den lille busen.
 
Vi var alla tre supernöjda med dagen. Det är så kul för Siri tycker det är precis lika roligt som Alva och jag :) En riktigt tjejdag!
 
Idag vaknade vi till ett soooligt Göteborg. Vi tog en lång sovmorgon och slappade ordentligt.
 
 
Efter frukost gjorde vi oss iordning för några timmar i Nordstan. Lite hårfix fick jag göra. Utbakade flätor stod på beställningen :)
 
 
Efter lite shopping i Nordstan åkte vi hemmåt igen. Jag säger som Gustav sa i bilen "Nu är det lite sorgligt, nu är Göteborg över för den här gången". Gothenburg Horse Show är så kul! Som tur är återkommer det nästa år igen och då med dubbla världscupfinaler! Då åker vi igen! Det är redan bestämt :)
 
Kram Malin

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Anita:

Hääärligt :D

Svar: Ja, det har varit en sådan fantastiskt rolig helg! Jag ska försöka leva på den länge :)
Malin

Kommentera inlägget här :