Sjukvård.

publicerat i Allmänt, Skogsbacka;
Ofta fungerar svensk sjukvård bra, riktigt bra, som t.ex. när jag var med Alva på lättakuten här hemma i stan. Dagen efter så ringde sköterskan för hon hade inte kunnat sluta tänka på Alva och fixat provtagning för att kolla om hon hade körtelfeber, vilket provet sedan visade att Alva hade. Det är bra, riktigt bra sjukvård. Däremot nu, när Alva har blivit riktigt dålig och inte fått behålla något och Johan tar henne till akuten i Eksjö. Då möts de först av att hon är för ung för akuten! Hur sjutton kan man vara för ung för akuten??? Nej, då skulle de åkt till Jönköping i stället... Hade hon haft buksmärtor och dylikt, då hade det gått bra med Eksjö, men hur ska man veta det? Det står ju ingenstans. Nu blev de skickade till vårdcentralen i Eksjö i stället. 
 
När de väl kommer in där spyr Alva i papperskorgen och så kommer en sköterska och säger irriterat "Varför har hon inte druckit nu när det har varit så varmt?" Då fick hon onda ögat av min man och han svarade henne att det är ju det hon gör men hon får inte behålla något. Jag är glad att inte jag var där! Jag tror jag hade blivit galen i det läget. Till slut fick Alva träffa en jättegullig läkare. De tog prover osv och till slut fick de åka hem. Nu gäller det att hon får i sig dricka och att hon får behålla det. Annars måste Alva åka in igen i morgon och då åker vi raka vägen till Jönköping.
 
Det har varit lite mycket i sommar, lite mycket oro. Det är inte så bra för mig som är så stresskänslig. Jag känner mig totalt slut, det är ju nu jag ska känna mig utvilad, men usch, det är jag inte. Jag känner mig som ett känslomässigt vrak för tillfället.
 
Snart väntas höleverans. Det ska bli så skönt när den är hemma och förhoppningsvis är höet bra.
 
 
Håll tummarna för att Alvas körtelfeber vänder nu!
 
Kram Malin

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Wiktoria:


Svar: Tack!❤️
Malin

Kommentera inlägget här :