Tävlingsdag

Idag ringde klockan tidigt för idag var det dags för hopptävling för Alva och Lotus WL, Rosa hoppet i Rappestad. Vi, jag, Alva och hennes pojkvän Hampus, åkte till stallet och gjorde alla stallsysslor innan det var dags att åka. Vi kom iväg i god tid, så när vi kom fram hann vi gå och kolla tävlingsplatsen och äta lite. Till slut var det dags för Alva att gå banan och vi gick den ett par gånger, kollade ridvägar, räknade galoppsprång och tittade på omhoppningssvängar ifall de kom så långt.
 
Det är verkligen jättefint i Rappestad! Vi var där första gången förra året och vi kommer absolut att åka dit igen. Framridningsbanan är superstor, framhoppningen var i år i ett mindre ridhus och själva tävlingsbanan är i det större ridhuset som är toppen! Stort, ljust och bra underlag.
 
Till slut var det Alvas tur och som hon red. Stabil och bra grundomgång för att sedan gasa på i omhoppningen. När hon gick i mål säger domaren, "Där har vi en ny ledartid!"... Herregud, inte trodde vi det. Det blev jubel på läktaren hos oss som hejade på. Sedan var det bara att vänta.... Herregud, vilken puls jag hade 😅 Till slut blev det klart, Alva och Lotus WL vann, deras allra första seger tillsammans.
 
Till slut kom de in för prisutdelning och där kom mina tårar. Jag är så stolt och glad. Alva är så värd att få vinna. Att få utdelning för sitt kämpande och tränande under alla år, det är hon verkligen värd!
 
 
Vad finns det i påsen? Är det till mig? ser Lotus ut att tänka 😄
 
 
 
1m och ärevarv.
 
Efter 1m-klassen var det snart dags att ladda om till 1.05m-klassen. De gjorde en superbra grund och en riktigt bra omhoppning. Precis innan sista hindret så blev det ett litet missförstånd så Alva var tvungen att ta tag i Lotus och de tappade rytmen så när de hoppade sista hindret så rev de det. Men vad gör det? Grunden var toppen, omhoppningen med, det var deras första inomhushoppning i år och allra först på 1.05. De ska var supernöjda och som Alva sa så hade hon en grym känsla. "Behåll den känslan", sa jag, den är värd massor. 
 
Ja, vilken dag vi har haft. Nu ska vi njuta av detta! Nu har de två tävlingar kvar i år som vi har planerat.
 
I morgon väntar en ny arbetsvecka, den allra sista innan novemberlovet.
 
Hoppas ni har haft en bra helg.
 
Kram Malin
En kommentar publicerat i Lotus WL
Taggar: Lokal hopptävling, Lotus WL, Rappestad, Rosa Hoppet
#1 - - Lillemor lorentzon:

Vilken hoppning så roligt att vi fick vara med om detta

Svar: Ja, det var så kul!
Malin Lorentzon