Julafton nr 2

Hej hopp på er! Hur har ni det såhär i juletider? Här är det bara bra, lugnt och skönt. Jag tänker inte göra många knop idag. Det enda som ska göras är stallet och Lotus ska ridas men det är inget jobbigt. Bara mysigt!
 
Igår var vi och firade julafton hos mina föräldrar. Det började med en massa god mat som mamma fixat. Det var så gott!
 
 
 
 
Det fanns något för alla. En av mina favoriter är salladen här ovanför, grönkålssallad med gryn och äpplen. Det är bland annat grönkål, mögelost och rödlök i den. Den är fantastiskt god! Här kommer receptet:
 
Grönkålssallad med gryn och äpplen.
4½ dl svenska kvarngryn eller matvete. Bulgur funkar också bra.
1 röd lök, liten
3 äpplen, ca 400 g
150-200 g grönkål
50 g valnötter
 
Dressing
2 msk äppelcidervinäger
3 msk olivolja eller rapsolja
½ tsk salt
svartpeppar, nymald
 
Tillbehör
140g gräddädelost
t. ex. skinka, fläskotlett, korv eller kött
 
Gör såhär:
 
I det lilla fatet till höger på nedersta bilden här ovanför är det brynt brysselkål. Det var också fantastiskt gott. Det var vitlök i den och det älskar jag.
 
Till slut kom tomten efter allas väntan. Han gjorde en strålande insats så jag hoppas att han kommer nästa år igen. En jul utan tomte är inte en riktigt riktig jul, eller vad säger ni?
 
 
 
 
 
Efter julklappsöppning som är en sort för sig hemma hos mina föräldrar, alla öppnar samtidigt och det är högt till tak, så blev det lite lugnt en stund. Därefter blev det paketlek, som är mer hysteriskt än något annat hahahaha.
 
Kvällen avslutades med ännu mer god mat som t.ex. mammas goda hemlagade risgrynsgröt, skinka, hemgjorda köttbullar, prinskorv, rökt vildsvin, goda ostar mm.
 
 
Nej, inte var jag hungrig när jag åkte hem. Emellan alla måltider blev det också fika och julgodis.
 
Idag ska jag som sagt bara ta det lugnt. Inte göra mer än nödvändigt och det ska bli riktigt skönt efter allt julfirande. Vad hittar ni på en sådan här annandag jul? Hoppas i varje fall att ni har det bra!
 
Kram Malin💕
#1 - - Anita.S :

Grönkål är så otroligt gott!! :)

Svar: Ja, det är det verkligen! :)
malinlorentzon.se