Råås kvarndagar

Gott & Blandat, Skogsbacka / Design Emma Sjödin, Råås kvarndagar / Permalink / 2
Idag på förmiddagen åkte jag till Råås kvarn. Där var det dags för "Råås kvarndagar". Idag och i morgon håller det på. Jag mötte upp mina föräldrar på parkeringen. Ingen av oss hade någonsin varit där innan så vi visste inte vad vi hade att vänta oss. Entré för dagen var 100kr och då ingick fika. Det var massor av folk när vi kom, när det öppnade, så vi planerade att fika först. Nu blev det inte så för det fanns massor att titta på, på vägen till fikat. Först kom vi till smedjan och därefter till platsen där de sålde rökt fläsk. Så gott och jag köpte med mig en bit när vi var klara för dagen.
 
Därefter fortsatte vi och på vägen upp till kvarnen fanns flera lokala hantverkare. Till slut kom vi upp till kvarnen där de malde mjöl.
 
Råås kvarn
 
Anordningen med vatten från dammen som driver stenarna.
 
Här häller man i säden som sedan mals mellan två stora stenar .
 
Min humor precis!
 
En del av kvarndammen.
 
Längst upp, till vänster om det lilla torpet här ovan var fiket, plus massor av lokala hantverkare som sålde sina saker.Så mycket fint och så många duktiga hantverkare!
 
 
Här blev det lite shopping bl.a. en skärbräda och handduk av designern Emma Sjödin som var på plats. Hon gör sååå fina saker! Flytande honung från Rakstorp, handdukshängare, mjöl köpte jag i kvarnen och så köpte jag rökt fläsk. Mums så gott! 
 
Fikat som ingick var kaffe, en fralla med ost och gurka och en kaka. Det smakade perfekt efter att ha gått uppför alla backarna.
 
Mina föräldrar.
 
 
Detta var en utflykt över förväntan! Så bra och rolig! Det var så mycket mer än vad jag kunnat tro så nästa år ska vi åka igen!
 
När jag kom hem så åkte jag och Gustav och badade. Äntligen lite värme igen så att vi kan bada! Hela 22 grader i vattnet.
 
 
 
Senare i eftermiddag kom mina föräldrar hit. Vi har fikat, badat och för en liten stund sedan ätit den obligatoriska fredagstacosen. Gott!
 
En riktigt lyckad fredag!
 
Om ni funderat på att åka på Råås kvarndagar så tycker jag att ni ska göra det! En riktig toppenutflykt! 
 
Kram Malin💕

#1 - - Anita S :

Såg bra trevligt ut!! :)

Svar: Ja, det var det verkligen!
malinlorentzon.se

#2 - - Camilla Kall Gunnarsson:

Hej! Så kul att ni tyckte om kvarndagarna!
Välkomna åter 2021. Tyvärr orkar vi bara köra detta vartannat år. Mvh Camilla Kall Gunnarsson

Svar: Hej! Ja, så trevligt! Då kommer vi 2021!😊👍🏼 Bra jobbat!
malinlorentzon.se

Till top