Drömmen om en uteplats i Skogsbacka

Inredning, Samarbete, Skogsbacka / Permalink / 0

Detta inlägg är ett samarbete med Byggshop

Här i mitt torp Skogsbacka så finns det en söt liten syrénberså där man kan sitta och ha lite mysfika.

 
 
Fast när vi är några stycken så blir det riktigt trångt och dessutom ger det inget skydd ifall det skulle regna. Därför har vi pratat om ifall vi skulle göra en uteplats. Vi har i och för sig en liiiiten uteplats, men den är liten och utan tak och om, jag säger bara om, vi skulle bygga ut torpet, vilket är en dröm hos mig, så ryker den uteplatsen.

På den här platsen har vi pratat om att han uteplatsen, eller rättare sagt jag har pratat och min man, han får hänga på 🙂

 

Jag har redan en plan om hur uteplatsen ska se ut, sedan är det där med vad jag ska ha för tak på uteplatsen. Det finns massor av olika sorters altantak och jag har kikat runt på Byggshop för att få lite inspiration. Taket ska passa in i torpmiljö, anser jag. Jag har hittat två favoriter nämligen dessa två:

 

Som ni ser så vill jag ha ljust tak. Sedan behöver det inte isolera särskilt mycket eftersom altanen inte kommer att vara inglasad. En annan sak som också är viktigt när jag ska köpa tak är att plasten är uv-tålig och att den klarar snön som kommer på vintern. Där är altantak med X-profil starkast och det har bägge två som är mina favoriter. 

Ett plus är också om det är enkelt att montera.

Tänk om vi kan få till en uteplats, där vi kan sitta och njuta i både solsken och regn. Ännu en dröm att försöka uppnå.

Kram på er!

Malin💕

Till top