Fredag, tandkoll och vaccination.

Gott & Blandat, Lotus WL / Lotus WL, ML Häst & Veterinärservice, Tord Westergren / Permalink / 0
Hej på er! Så skönt att det är fredag! Jag har precis vaknat efter en tupplur på soffan. Så skönt! 
 
Idag efter jobbet så åkte jag så snabbt jag kunde för idag skulle Lotus till veterinär Marie Lindell för tandkoll och vaccination. Jag hämtade Alva och så åkte vi till stallet. Vi kom i god tid så jag hann mocka, fixa mat och skura ur vattentunnan ute och fylla på med nytt fräscht vatten innan det var dags att åka. Jag älskar när allt bara rullar på och jag hinner mer än jag trott😃 Fler som känner så? 
 
Vi åkte hem till Marie där hon tar emot hästar för tandkoll. Lotus var så spänd när vi kom dit. Ny plats, andra hästar runt om kring, då blir inte Lotus liten vill jag lova. Han blir såååå hög och jag kan lova er att när han är sån, då känner jag mig liten😂.
 
 
Stooor Lotus precis innan lugnande. 
 
Lite mer avslappnad 😁
 
Vi kollar alltid Lotus tänder en gång om året i samband med vaccinationen. Det passar Lotus perfekt! Han är en häst som måste kollas varje år eftersom han får hakar på sina kindtänder som kan göra sår på insidan av kinden om han går för länge med det. Idag kunde man ana att det var på gång men att vi kom i rätt tid, så vi fortsätter med detta, tandkoll en gång om året. Smidigt att göra det i samband med vaccinationen. 
 
Det är så intressant att få vara med och se hur det ser ut i Lotus mun. Hans främre nedre kindtänder var väldigt slitna av bettet första gången vi hade Marie för att kolla honom (2017). Vi lyssnade på Maries råd då, byta till ett mindre bett och till ett rakt bett. Det har gjort att nu (2019), så syns det inget på dessa tänder längre! Helt fantastiskt! Det var en riktig wow-känsla idag! Sånt älskar jag, att se resultat av att vi gjort rätt😃.
 
 
Lotus skötte sig, men det behövdes en del lugnande 😄, och allt gick bra, så snart kunde vi åka hem igen. Det var en trött Lotus som kom hem till stallet. På släpande ben gick han ner till boxen för att vakna till lite till. 
 
Älskade lille plutt!💞
 
Igår var Alva och Lotus med på Tords hoppträning. Jag lovade film från träningen och här kommer den för den som vill se... 
 
 
Nej, nu börjar tacosen komma fram på bordet. Det är ju tacofredag!😆 Ha en skön fredag alla läsare!
 
Kram Malin💕
Till top