Utflykt!

Gott & Blandat, Inredning / Gröna Lund, Utflykt, Vintage, Vireda, shabby chick / Permalink / 1
Hej på er alla! Hur har ni det såhär i vintertider? 
 
Idag blev det ännu en lång sovmorgon. Jag sover som en stock och drömmer massor. I morse drömde jag om att alla mina elever skrek så högt i klassrummet att min hörsel försvann. Jag hörde inget och då vaknade jag. Så skumt!😆
 
Det var inte lönt med frukost idag heller utan jag gick på förmiddagskaffet på en gång haha. Idag hade vi bestämt att göra en utflykt, jag och min man. Vi hade bestämt att åka till "Gröna Lund" i Vireda. Jag har aldrig varit där innan men har hört så mycket postivt om det. På förmiddagen ringde min mamma och frågade om de fick följa med och visst fick de det. 
 
Vireda ligger ungefär 30 minuter hemifrån. Vädret idag var perfekt för en utflykt och vid halv tolv åkte vi iväg. 
 
 
Det ser ut som en vanlig villa på utsidan, men ni ska få se hur det är när man kommer in. 
 
 
Först när du kommer in så är det en lång gammal trappa som leder upp till inredningsbutiken. 
 
 
Tar man till vänster istället så kommer du in i köket. Hela huset är inrett i gammal stil, sååå fint! Det är sådan stil som jag älskar, vintage! I köket kan du köpa fika och idag kunde du också köpa soppa med bröd till. 
 
 
 
Innan vi fikade gick vi upp i inredningsbutiken. I inredningsbutiken fanns det så mycket fint så jag blev precis snurrig. Här räckte det inte med att gå och titta en gång utan vi gick där en lång stund och kikade på allt fint. 
 
 
 
 
 
 
Därefter gick vi ner igen och köpte fika och funderade på våra kommande inköp😃. Jag tog bärpaj med vaniljsås och kaffe. Det var såå gott! 
 
 
 
Vi satte oss i ett av de rum som du kan sitta och fika i. På borden låg fina dukar och porslinet var gamla kaffekoppar och fat. Det finns inte så många platser att sitt och fika vid men finns det hjärterum så finns det stjärterum. På väggarna var det gamla tapeter och tavlor. Visst är det fint!
 
 
När vi fikat klart gick vi en sväng utanför och tittade i butiken som fanns på gården. 
 
 
Där fanns det en liten loppis också. 
 
 
När vi tittat klart utomhus gick vi in igen till butiken där inne. Jag hade hittat en hel del saker som jag ville ha och några blev det. 
 
 
 
Det blev en liten oljelampa, snöre och sax och ett par söta små möss. 
 
 
 
Har ni inte varit där innan så tycker jag att ni kan göra en utflykt dit. Så fint, gott och trevligt! Jag kommer helt klart att åka dit igen. Nästa gång blir det när det är julmarknad. 
 
När vi kom hem så var jag rätt trött så när jag ätit mat blev det vila framför tv:n där det var världscuphoppning. Perfekt! 
 
Hoppas ni har haft en fin söndag! 
 
Kram Malin
 
#1 - - Wiktoria :

Visst är de ett underbart ställe!!
Så mycket fint o gott fika!!
Kram kram Wiktoria

Svar: Ja, verkligen! Jag måste bara åka dit igen 😄
Kram på dig!🥰
malinlorentzon.se

Till top